شب يلدا : روش هاي خشک کردن ميوه براي شب يلدا
دوشنبه 15 آذر 1395 - 10:46:00 AM
چه خبر - روش هاي خشک کردن ميوه در خانه

براي درست كردن ميوه هاي خشك ، ميوه ها را پس از شستن به صورت حلقه هاي بسيار نازك برش مي دهيم و در سيني استيل يا اکت قرار داده و مي چينيم، اگر بخواهيم در زمستان تهيه كنيم ظرف را روي شوفاژ قرار مي دهيم و اگر در تابستان، زير تابش نور خورشيد قرار مي دهيم .
احتياجي به زير و رو كردن ميوه ها نيست و به مدت 7 الي 8 ساعت ميوه ها خشك مي شوند .

نکته : براي جلوگيري از تغيير رنگ سيب يک کم آبليمو روي حلقه هاي سيب بماليد.

ميوه ها به دو صورت خشک مي شوند

1 - به طور طبيعي
2 - با دستگاه، مثل دستگاه خشک کن مواد غذايي

_ کشمش، خرما و آلو خشک نمونه هايي از اين ها هستند. ساير ميوه هايي که مي توان آنها را خشک کرد شامل: سيب، زردآلو، موز، توت، کيوي، انجير، انبه، هلو، گلابي، آناناس، توت فرنگي، گوجه فرنگي و خرمالو است.

_ ميوه هاي خشک را مي توان براي مدت زمان طولاني نگهداري کرد، بنابراين جايگزين مناسبي براي ميوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو يا آلبالو خشک در زمستان.

_ خشک کردن ميوه، راه مناسبي براي نگهداري آن در خارج از يخچال است، پس نيازي به يخچال نيست.

_ ميوه هاي خشک منبع غني ويتامين هاي a، b1، b2، b3، b6 و پانتوتنيک اسيد و نيز املاحي مثل کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم، مس و منگنز هستند.

_ هر 100 گرم ميوه خشک تقريباً 250 کالري انرژي و 1 تا 5 گرم پروتئين دارد.

_ در اثر کاهش آب موجود در ميوه در طي فرآيند خشک کردن (تقريباً 7 قسمت از 8 قسمت آب آن از بين مي رود)، ميوه خشک شده طعم بهتري به خود مي گيرد. اما بايد توجه داشت حرارتي كه براي خشك كردن ميوه‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد تا حدود زيادي موجب از بين رفتن ويتامين c موجود در ميوه مي‌شود.

_ به ميوه هايي که در خارج از منزل(در صنعت يا مغازه ها) خشک مي شوند، ماده اي بنام اکسيد سولفور اضافه مي کنند که مي تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. براي تثبيت رنگ ميوه به آن سولفور مي زنند.

_ ميوه هايي که به طور طبيعي و بدون افزودن سولفور خشک مي شوند (مثل خشک کردن کشمش در سايه يا در مقابل آفتاب) داراي رنگ تيره تري نسبت به ميوه تازه هستند، ولي طعم آنها به ميوه تازه بيشتر شبيه است.

_ البته تا اندازه اي مي توان رنگ بعضي ميوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمي از يک چاشني قوي تثبيت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار کمي آب ليمو ترش به تکه هاي بريده شده سيب.


ميوه‌ تازه بخوريم يا خشك شده؟

علي رغم فوايد ميوه هاي خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترين وجه تمايز ميوه‌هاي خشك شده با ميوه‌هاي تازه، تبخير آبي است كه حاوي مقادير قابل توجهي مواد مغذي است.
البته ميوه‌هاي خشك شده براي مصرف در شرايط خاص مانند تغيير فصل يا استفاده در ورزش‌هايي مانند كوهنوردي كه امكان حمل وزن زياد بار وجود ندارد، سودمند هستند.
پزشكان توصيه مي‌كنند كه در صورت امكان حداقل روزي 2 ليوان ميوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتي كه اين امكان وجود نداشته باشد، هر نصف ليوان ميوه خشك شده، تقريبا با يك ليوان ميوه تازه خرد شده برابر است. براي مثال زرد‌آلوي تازه از 86 درصد آب و 104 كالري انرژي تشكيل شده است. اما نيم ليوان زرد‌آلوي خشك شده 76 درصد آب و 212 كالري انرژي دارد.

با توجه به افزايش كالري ميوه‌هاي خشك شده، در صورتي كه از رژيم لاغري پيروي مي‌كنيد، مصرف زياد آنها توصيه نمي‌شود.

پزشكان خاطر نشان مي‌كنند كه ميوه‌هاي خشك بايد در كنار ميوه‌هاي تازه مصرف شوند و به هيچ وجه نمي‌توان ميوه خشك را جايگزين ميوه تازه كرد. لذا براي داشتن بدني سالم و نيرومند، هميشه به مقدار کافي ميوه تازه و خشک بخوريد



منبع : akairan.com


http://www.CheKhabar.ir/News/48070/شب يلدا - روش هاي خشک کردن ميوه براي شب يلدا
بستن   چاپ