ارزش غذايي پيتزا چقدر است
جمعه 12 آذر 1395 - 9:46:37 AM
چه خبر -

اگرچه پيتزا اغلب به عنوان يک غذاي ناسالم شناخته مي شود اما اين يک ديدگاه نا مناسب در مورد مزاياي سلامتي واقعي پيتزا است. پيتزا مي تواند غذاي مناسبي براي شما باشد به شرطي که موارد زير را رعايت کنيد

پيتزا مي تواند چيزي باشد که شما مي خواهيد و حتي پيتزاهاي از پيش پخته شده و فست فودي نيز در حد اعتدال مي توانند مزاياي سلامتي بسياري داشته باشند. هميشه بهترين انتخاب اين است که خودتان در خانه پيتزايتان را درست کنيد. با اين کار مي توانيد مقدار موادي که روي آن مي ريزيد را کنترل کنيد. همچنين آماده کردن پيتزا در خانه به شما امکان مي دهد که خمير آن را با استفاده از آرد گندم کامل يا غلات کامل درست کنيد.

اين کار مقدار فيبر، ويتامين ها، مواد مغذي گياهي و مواد معدني موجود در پيتزا را افزايش مي دهد. هنگام درست کردن يک پيتزاي پنير ساده در خانه، شما مي توانيد انواع سبزيجات را اضافه کنيد، پنير را محدود کرده و خمير را به نازکي مورد نظرتان پهن کنيد. اين انتخاب ها، مواد مغذي پيتزاي شما را افزايش داده و کالري آن را کاهش مي دهد و پيتزا را به يک وعده غذايي سالم تر تبديل مي کند.

اما حتي پيتزاهاي از پيش پخته شده و بسته بندي نيز حاوي تمام درشت مغذي هاي ضروري هستند که به آنها نياز داريد و ريز مغذي هاي زيادي نيز دارند. مشکل اين است که اغلب افراد، چندين برش پيتزا مي خورند که به سرعت بصورت کالري هاي ناخواسته انباشته مي شود و بيشتر از مقدار توصيه شده روزانه براي چربي اشباع مي باشد.

مطلب مرتبط: نان جو بهتر است يا نان گندم؟

ارزش غذايي پيتزاي پنير

ارزش هاي غذايي متوسط براي يک برش پيتزاي پنير از پيش پخته شده

کالري: 260

چربي: 10 گرم يا 16% ارزش روزانه

چربي اشباع: 5 گرم يا 24% ارزش روزانه

کربوهيدرات: 30 گرم يا 10% ارزش روزانه

پروتئين: 11 گرم يا 23% ارزش روزانه

فيبر: 2 گرم يا 75 ارزش روزانه

سلنيوم: 19٫ 7 ميکروگرم يا28% ارزش روزانه

فسفر: 239 ميلي گرم يا 24% ارزش روزانه

سديم: 658 ميلي گرم يا 27% ارزش روزانه

کلسيم: 201 ميلي گرم يا 20% ارزش روزانه

تيامين: 0٫ 3 ميلي گرم يا 17% ارزش روزانه

مزايا سلامتي پيتزاي پنير

1- يک برش پيتزاي پنير ساده، 23% از تمام پروتئيني که شما در روز نياز داريد را فراهم مي کند، مقداري کرامبل پروتئين بدون گوشت يا ساير منابع پروتئين خالص را اضافه کرده و همچنين از آرد گندم کامل استفاده کنيد. با اين کار، قدرت پروتئين افزايش مي يابد. هر سلول، اندام و بافتي در بدن ما به پروتئين نياز دارد. خوردن روزمره پروتئين تضمين مي کند که بدن شما پروتئين کافي براي ساخت اسيدهاي آمينه و جايگزيني يا ساختن پروتئين هاي موجود در بافت ها و اندام ها که دائما درحال تجزيه شدن هستند را دريافت مي کند.

2- پيتزا، يک منبع خوب از فسفر است. فسفر، بخشي از استخوان ها، دندان ها و dna/ rna شماست. همچنين يکي از تنظيم کننده هاي اصلي متابوليسم انرژي در ارگان هاست و به توليد انرژي در هر سلول کمک مي کند.

3- سلنيوم، يک ماده معدني کمياب است که به همراه ويتامين e براي محافظت از آنتي اکسيدان کار مي کند. در يک برش پيتزا، منبع سرشاري از سلنيوم وجود دارد. خوردن سلنيوم کافي مي تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان، بيماري قلبي و ساير بيماري ها کمک کند.

مطلب مرتبط: چگونه وقتي بچه کوچک داريد، سالم غذا بخوريد؟

4- يکي ديگر از بخش هاي مغذي پيتزا، محتواي کلسيم آن است. يک پنجم از تمام کلسيمي که شما در روز نيز داريد، در يک سهم پيتزا وجود دارد. کلسيم به خاطر نقش آن در ساخت و حفظ استخوان هاي سالم، معروف است. کلسيم، استخوان ها را بلند و قوي مي کند و روند از دست دادن استخوان ها با بالا رفتن سن را کند مي سازد. علاوه بر اين، کلسيم به منقبض شدن عضلات بدن شما کمک مي کند، از جمله تپش قلب تان. مقادير ناکافي کلسيم نيز در لخته شدن خون و عملکرد عصب، نقش مهمي ايفا مي کنند.

ملاحظات در مورد پيتزا

1- پيتزا، غذايي با تراکم کالري بالاست و برش هاي متعدد آن مي تواند به سرعت کالري را افزايش دهد. براي دريافت کالري کمتر از پيتزاي با خمير آرد گندم کامل، روغن کمتر، گوشت هاي پرکالري محدود و پنير کم استفاده کنيد.

2- پيتزاها، به خصوص پيتزاهاي از پيش پخته شده مي توانند سديم زيادي داشته باشند. اگر به نمک حساس هستيد، مصرف تان را کاهش دهيد يا پيتزايتان را در خانه درست کنيد.

3- اگرچه اختلاف نظرهايي وجود دارد اما برخي گزينه هاي پيتزا، چربي اشباع بسيار بالايي دارند. کارشناسان تغذيه مانند آکادمي تغذيه و رژيم هاي غذايي همچنان توصيه مي کنند که براي سلامت مطلوب، مصرف چربي اشباع تان را به کمترين مقدار ممکن برسانيد.

http://www.CheKhabar.ir/News/47839/ارزش غذايي پيتزا چقدر است
بستن   چاپ