لاک زدن ناخن و اثر آن بر هورمون هاي بدن
چهارشنبه 10 آذر 1395 - 11:47:21 AM
چه خبر - هنگام لاک زدن ناخن ها چه اتفاقي براي هورمون هاي شما روي مي دهد

تحقيقات نشان مي دهد که لاک ناخن، به خصوص يک سري برندها تغييرات بسياري بدي روي بدن و هورمون هاي شما دارند.

آزمايشات انجام شده بر روي زنان حاکي از اين بود که تنها ده ساعت پس از لاک زدن بر روي ناخن هايشان، مواد شيميايي بسياري در بدن آنها گسترش پيدا کرده است. يکي از اين مواد شيميايي که در خون آنها به وفور يافت شد tpp يا همان تريفنيل فسفات بود. اين همان سم خطرناکي است که هيچ گاه بر روي برچسب لاکهاي ناخن قيد نمي شود.

تريفنيل فسفات چيست ؟

تريفنيل فسفات يک ماده شيميايي بسيار خطرناک است که اولين اقدامش مختل کردن غدد درون ريز بدن است. غدد درون ريز هم کار کنترل هورمونها را به عهده دارد.

محققان نسبت به اين مسئله عمومي ابراز نگراني کردند. چرا که حضور اين ماده شيميايي در بدن انسان به راحتي مي تواند اختلالات شديدي در سوخت و ساز و توليد مثل ايجاد کند. اين موضوع براي همه مصرف کنندگان لاک ناخن به خصوص براي دختران جوان بسيار مضر است. و به راحتي مي تواند عملکرد هورموني آنها را متوقف کند.

از جمله مضرات تريفنيل فسفات در بدن، به اين موارد مي توان اشاره کرد:

- اثرات سو در غدد درون ريز

- اختلال در باروري

- اگزماي پوست

از ديگر تهديدات سلامتي که در مواد تشکيل دهنده لاک ناخن وجود دارد مي توان به فرمالدئيد، تولوئن، دي‌بوتيل فتالات اشاره کرد.

فرمالدئيد

فرمالدئيد هم از مضرات لاک ناخن است. اين ماده شيميايي نيز به راحتي مي تواند در هوا حل شده و از طريق تنفس وارد بدن شود. و عوارضي که همراه دارد مانند خارش گلو، آسم، مشکلات تنفسي و از اين قبيل مي باشند.

بيماريهايي که از طريق فرمالدئيد در بدن ايجاد مي شوند به نحوي مي توان گفت مزمن هستند.

تولوئن

تولوئن را مي توان مخالف تاثير شير دانست . اين ماده شيميايي مي تواند رشد جسمي به خصوص رشد کودکان را متوقف کند. علاوه بر اين يک تحريک کننده پوست نيز مي باشد.

دي‌بوتيل فتالات

اين ماده شيميايي بدترين وخطرناک ترين ماده تشکيل دهنده لاک ناخن است. دي بوتيل فتالات دقيقا تاثيرات بدي در دستگاه تناسلي و اختلالات هورموني ايجاد مي کند.

خوشبختانه بسياري از شرکتهاي توليد کننده لوازم آرايشي دست به توليد لاک ناخن هاي طبيعي زده اند که اين مضرات را نيز همراه نخواهد داشت. هر چند که تعداد آنها انگشت شمار و بسيار اندک است اما ديگر از مضرات شيميايي خبري نيست.

بهتر است خانمها به خصوص دختران جوان و دختربچه هاي در حال رشد از لاک ناخن هاي با مارک هاي ناشناخته و با کيفيت پايين که تنها جنبه زيبايي بصري دارند استفاده نکنند که در معرض مشکلات هورموني و اختلالات باروري قرار نگيرند.

بسياري از رنگهاي طبيعي را مي توان جايگزين اين مواد شيميايي کرد تا عوارض کمتري همراه داشته باشند.



منبع: niniroshd.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/47754/لاک زدن ناخن و اثر آن بر هورمون هاي بدن
بستن   چاپ