اگر اين غذاها را در مايکروويو گرم کنيد سمي مي شوند
چهارشنبه 10 آذر 1395 - 11:45:32 AM
چه خبر - اين غذاها را در مايکروويو گرم نکنيد

سالها پيش بود که مايکروويو به آشپزخانه ها معرفي شد و خيلي زود به خاطر قابليتش در گرم کردن سريع غذاها خيلي ها را به خود وابسته کرد. نسل جديد شايد حتي تصورش را هم نتواند بکند که بدون مايکروويو مي توان هات چاکلت يا پاپ کورن درست کرد. با اين حال هنوز بسياري از ما به شکل اشتباهي از مايکروويو استفاده مي کنيم. بله اين را مي دانيم که نبايد داخل مايکروويو فويل آلومينيوم، ظروف فلزي يا پلاستيک قرار دهيم اما به همين اندازه گرم کردن بعضي غذاهاي خاص هم با اين وسيله مي تواند خطرناک باشد.

براي شروع، مايکروويو نمي تواند غذا را به صورت مساوي و يکسان بپزد که اين يعني برخي باکتري هاي موجود در غذا مي توانند زنده بمانند. مايکروويو مي تواند به صورت مستقيم به توليد برخي سموم سرطان زا کمک کند. براي اينکه خطر آسيب اين وسيله به غذاها را کاهش دهيد بهتر است اين شش غذا را هرگز در آن گرم نکنيد.

تخم مرغ آب پز را درون مايکروويو گرم نکنيد

چه با پوست چه بدون پوست، وقتي يک تخم مرغ آب پز داخل مايکروويو گذاشته مي شود، رطوبت درونش باعث ايجاد بخار آب بيش از حدي مي شود، درست مانند يک زودپز، تا نقطه اي که ممکن است تخم مرغ منفجر شود، ممکن است بدترش هم پيش بيايد و وقتي از مايکروويو در مياوريدش در دستانتان يا بشقابتان منفجر شود. براي جلوگيري از اين اتفاقات قبل از گرم کردن تخم مرغ براي اينکه تبديل به يک بمب نشود آن را قطعه قطعه کنيد و يا بهتر اصلا داخل مايکروويو گرمش نکنيد.

شير سينه مادر را درون مايکروويو گرم نکنيد

بسياري از تازه مادرها شير خود را براي استفاده هاي بعدي منجمد و ذخيره مي کنند. اين روش تا زماني که شير داخل مايکروويو گرم نشود خوب است. درست همانطور که مايکروويو يک بشقاب غذا را نمي تواند يکسان گرم کند در مورد يک بطري شير مادر نيز چنين قدرتي را ندارد در عوض نقاط داغي را ايجاد مي کند که مي تواند به شدت باعث سوختگي دهان و گلو نوزاد شود. همچنين گرم کردن شير در بطري پلاستيکي امکان سرطان زا کردن آن را نيز به وجود مي آورد. توصيه مي شود شير مادر يا هر نوع شير ديگري را در قابلمه و ظروف مخصوص روي حرارت گرم کنيد.

گوشت هاي فرآوري شده را درون مايکروويو گرم نکنيد

گوشت هاي فرآوري شده حاوي مواد شيميايي و نگهدارنده هستند که به طول عمر و ماندگاريشان کمک مي کند. متاسفانه مايکروويو کردن آنها باعث مي شود اين ترکيبات براي سلامتتان بدتر هم بشوند. گرم کردن گوشت هاي فرآوري شده با تشعشعات مايکروويو به شکل گيري اکسيداسيون کلسترول کمک مي کند، مشخص شده است که اين ماده از کلسترول خالص بيشتر به شريان ها آسيب مي رساند. اکسيداسيون کلسترول همچنين مستقيما به بيماري عروق کرونر قلب مرتبط است. در مقايسه با ديگر روش هاي گرم کردن مايکروويو بيشتر از همه باعث ايجاد ترکيبات اکسيداسيون کلسترول در گوشت هاي فرآوري شده مي شود.

برنج را درون مايکروويو گرم نکنيد

برنج، واقعا؟ مايکروويو کردن برنج به سادگي مي تواند باعث مسموميت غذايي شود. برنج نپخته حاوي هاگ هايي از باکتري است که مي توانند در فرآيند گرم شدن زنده بمانند. همين که برنج را از مايکروويو بيرون بياوريد و در دماي اتاق قرار دهيد، اين باکتري ها دوباره به فعاليت ادامه مي دهند و مي توانند باعث ايجاد اسهال و استفراغ در فرد شوند. ( توجه کنيد برنج هاي نيمه آماده منظور است )

مرغ را درون مايکروويو گرم نکنيد

تمام ماکيان از جمله مرغ، حاوي سالمونلا هستند. بنابراين ضروري است که گوشت آن را کاملا بپزيد تا اين باکتري ها از بين بروند. از آنجا که مايکروويو نمي تواند به صورت کلي و برابر همه غذا را بپزد ممکن است در پايان پخت مرغ با مايکروويو تعدادي از باکتري هاي سالمونلا زنده بمانند. ديگر اينکه مرغ تراکم پروتئين بالايي دارد و بسيار مهم است که پروتئين ها در دمايي يکسان بشکنند. وقتي برخي از پروتئين ها کند تر يا سريعتر از ديگر انواع خود شکسته مي شوند ممکن است دچار ناراحتي معده شويد.

سبزيجات سبز برگ را درون مايکروويو گرم نکنيد

اگر مي خواهيد کلم، کرفس يا اسفناج خود را براي مصرف بعدي کنار بگذاريد، بهتر است دور بيندازيدشان تا بخواهيد با مايکروويو گرمشان کنيد. به دليل تمرکز بالاي نيترات در سبزيجات برگدار وقتي گرم مي شوند ممکن است سمي شوند. به دليل گرم شدن با مايکروويو، نيترات هايي که به صورت طبيعي شکل گرفته اند تبديل به نيتروسامين مي شوند که سرطان زا هستند. همين شرايط براي چغندر و شلغم که آنها هم سرشار از نيترات هستند صادق است.



منبع : دکتر کرماني

http://www.CheKhabar.ir/News/47753/اگر اين غذاها را در مايکروويو گرم کنيد سمي مي شوند
بستن   چاپ