لبنيات کم چرب، پرچرب يا بدون چربي، کدام يک را بخوريم؟
سه شنبه 9 آذر 1395 - 10:46:13 AM
چه خبر -

در مورد اينکه آيا چربي موجود در محصولات لبني براي شما مفيد است يا نه؟ اطلاعات گيج کننده بسياري وجود دارد. جولي آپتون، متخصص تغذيه و داراي مدرک rd از appetite for health، اينجاست تا روشن کند که براي سلامت مطلوب، بايد کدام را مصرف کنيد.

کدام نوع لبنيات بهتر است؟ پرچرب، کم چرب يا کلا بدون چربي

اگر گزارش هاي خبري جديد باعث شده اند که به دنبال ماست هاي پرچرب و خامه اي و شير پرچرب برويد، به احتمال زياد داستان هايي را شنيده ايد که نشان مي دهند محصولات بدون چربي، کمتر سالم هستند و چربي هاي اشباع در محصولات لبني پرچرب، شريان هاي شما را مسدود نمي کنند يا به دور کمر شما نمي افزايند.

متاسفانه، بسياري از خبرهاي خوب در مورد محصولات لبني پر چرب، بر اساس علم متزلزلي است که توجه رسانه اي زيادي را به خود جلب مي کند اما به بررسي دقيق علمي استوار نيست. در اينجا حرف آخر را در مورد اينکه چطور بايد محصولات لبني سالم تر را انتخاب کنيد، مي زنيم.

شير و لبنيات کم چرب

شيرهاي بدون چربي يا هر محصول لبني کم چرب ديگر (به عنوان مثال: ماست ساده يا پنير) در مقايسه با محصولات پر چرب شان، قند کمتري ندارند يا به نوعي مواد غذايي رژيمي نيستند. تمام انواع شير گاو بدون چربي 1 درصد، 2 درصد يا کامل، کربوهيدرات و پروتئين يکساني دارند اما چربي کل، چربي اشباع و تعداد کالري هاي آنها متفاوت است. از آنجا که احساس سيري به ميزان پروتئين (نه چربي يا کالري ها) وابسته است، اين تصور که محصولات لبني پرچرب، سير کننده تر هستند، منطقي نمي باشد.

کربوهيدرات هاي ساده اي که در محصولات لبني وجود دارد، لاکتوز است که همانند قندهاي افزوده مانند: سوکروز، دکستروز، مالتودکسترين و ساير قندهاي افزوده اي که معمولا در غذاهاي فراوري شده به کار مي روند، با چاقي، ديابت نوع 2 و ساير مشکلات سلامتي مرتبط نمي باشد. شير گاو طعم دار نشده و پنير، هيچ قند افزوده اي ندارند اما اکثر ماست هايي که در سوپر مارکت ها فروخته مي شوند، مقدار زيادي قند افزوده دارند. بنابراين براي محدود کردن قندهاي افزوده، مهم است که ماست ساده را انتخاب کنيد.

اگر مراقب دور کمر و تعداد کالري هاي مصرفي تان هستيد، محصولات لبني کم چرب يا بدون چربي را انتخاب کنيد، چون کالري آنها به ميزان قابل توجهي پايين تر است اما پروتئين و ويتامين هاي ضروري يا مواد معدني آن، مشابه محصولات پر چرب است. اگر شما طعم محصولات لبني پرچرب را دوست داريد، به طور متعادل از آنها استفاده کنيد تا از حد چربي اشباع روزانه تان که نبايد بيشتر از 7 تا 10 درصد کالري کل يا حدود 20 گرم در روز براي اکثر زنان باشد، تجاوز نکنيد.

براي درست کردن نيم کيلو پنير، به حدود 4٫5 کيلو شير نياز است بنابراين هر 0٫02 کيلو گرم از پنير معمولي، کالري، چربي، چربي اشباع و کلسترول بيشتري نسبت به شير پرچرب دارد. به علت محبوبيت پنير و علاقه ما به پيتزا، پنير، منبع شماره يک چربي اشباع در رژيم غذايي ايالات متحده است. بنابراين بهترين کار اين است که پنير با چربي کاهش يافته را انتخاب کنيد. چربي اشباع هنوز هم به عنوان يک ماده غذايي مضر در نظر گرفته مي شود که احتمال ابتلاي فرد به بيماري قلبي را افزايش مي دهد.

0٫02 کيلوگرم از اکثر پنيرهاي پرچرب سفت، حدود 100 تا 115 کالري، 7 گرم پروتئين، 7 تا 9 گرم چربي کل و 5 تا 6 گرم چربي اشباع دارد. پنيرهاي با چربي کاهش يافته با شير کم چرب تر تهيه مي شوند و معمولا نسبت به پنير معمولي، حداقل 25 تا 75 درصد چربي و چربي اشباع کمتر و نصف آن، کالري دارند. از نظر مواد مغذي، پروتئين، ويتامين ها و مواد معدني پنير با چربي کاهش يافته و پنير معمولي، يکسان است. (من از پنير بدون چربي استفاده نمي کنم زيرا در هنگام آشپزي، خوب ظاهر نمي شود و فاقد بافت پنير با چربي بالاتر است).

ماست جزء دسته غذاهاي سالم به حساب مي آيد اما اگر طعم دار شده باشد، احتمالا مقدار زيادي قند افزوده دارد. به عنوان مثال: يک فنجان ماست ساده داراي حدود 7 گرم قند طبيعي شير است اما يک فنجان ماست ميوه اي، 32 گرم قند يا 8 قاشق چايخوري شکر دارد. ماست پرچرب در هر وعده تا 200 کالري و 7 تا 10 گرم چربي دارد. ماست با 2 درصد چربي در هر وعده 120 تا 150 کالري و ماست بدون چربي حدود 100 کالري و صفر گرم چربي داد. اگر مي خواهيد لاغر شويد، ماست بدون چربي، بهترين انتخاب براي شماست و از آنجا که ماست ساده يوناني بدون چربي، غليظ تر و خامه اي تر از ماست معمولي است، طعم آن شبيه ماست هاي بدون چربي نمي باشد.



منبع : fitnessmagazine.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/47669/لبنيات کم چرب، پرچرب يا بدون چربي، کدام يک را بخوريم؟
بستن   چاپ