7 کار ممنوعه در دعواهاي زناشويي!!
دوشنبه 8 آذر 1395 - 9:45:16 AM
چه خبر - اشتباهات نابودگر در زندگي مشترک که در يک دعواي ساده اتفاق مي افتدزندگي بدون مشاجره ايده آل نيست

بحث و مشاجره يکي از اتفاقات رايج در روابط زناشويي است. هيچ زوجي را نمي توان يافت که هر از گاهي مشاجره لفظي نداشته باشند. برخلاف تصور بيشتر مردم، زندگي بدون مشاجره زندگي ايده آل نيست بلکه تنها نشانه بي اهميتي رابطه براي طرفين است. زماني که رابطه و فرد مقابل براي انسان اهميت داشته باشد و عميقا خود را متعهد و درگير رابطه بداند، وقوع اختلاف نظر و در نتيجه بحث و مشاجره طبيعي است؛ اما موضوع مهم، تعداد، دليل و شيوه انجام مشاجرات و نهايتا نتيجه حاصل است که مي تواند شاخصي براي سلامت رابطه زناشويي افراد باشد.

دعوا در حضور فرزندان، مطلقا ممنوع

مهم ترين موضوع در بحث ها و مشاجرات زوجي، اين است که هيچگاه در مقابل فرزندان بحث و دعوا نکنيد زيرا به سلامت روان کودک تان آسيب جدي مي زند. به ياد داشته باشيد که کودکان از قدرت شناخت و تجربه بزرگسالان برخوردار نيستند در نتيجه صرف بيان و يادآوري اين که اين بحث ها طبيعي است و هيچ عواقب ناخوشايندي مانند جدايي يا آسيب فيزيکي در پي نخواهد داشت، براي کودکان کافي نخواهد بود. مشاجرات والدين به شدت براي کودکان اضطراب زا و ترساننده است و باعث مي شود احساس امنيت خود را از دست بدهند.

شکايت از همسر به فرزند ممنوع

هيچ گاه پس از بحث با همسر خود با فرزندان تان درددل نکنيد. اين موضوع معمولا براي نوجوانان اتفاق مي افتد؛ بنابراين فرزند نوجوان شما که هنوز به رشد کافي روحي و رواني دست نيافته است، هنگامي که شما با او درددل مي کنيد يا از همسر خود بدگويي مي کنيد، بار رواني بسيار سنگيني را تحمل مي کند. در واقع به قيمت نابودي روان فرزندتان، خود را تخليه کرده ايد.

توهين و فحاشي ممنوع

موضوع ديگري که در تمام مشاجرات زناشويي بايد رعايت کرد، اصل توهين ممنوع است. بسياري از افراد در هنگام عصبانيت نسبت به همسر، خانواده همسر و دوستان فحاشي و توهين مي کنند و بعد از آرام شدن هم، ادعا مي کنند که صرفا هنگام عصبانيت چيزي گفته اند و منظوري نداشته اند! در حالي که سخن گفته شده، قابل پس گرفتن نيست. از سوي ديگر، تا هنگامي که انسان به موضوعي فکر نکرده باشد، در عصبانيت به زبانش نخواهد آمد. به ياد داشته باشيد که افراد ثالث در ايجاد مشکل در رابطه شما دخيل نبوده اند و حتي اگر عامل ايجاد مشکل هم باشند در آنجا حضور ندارند که پاسخگوي شما باشند. در نتيجه هر سخني که به ديگران گفته شود، به معني توهين مستقيم به همسرتان خواهد بود.

برگشت به گذشته ممنوع

اتفاق ناخوشايند رايج ديگر، جست و جو در گذشته است. معمولا زوجين به جاي صحبت درباره موضوع فعلي، به گذشته رجوع مي کنند و اتفاقاتي را که از روز اول آشنايي تا آن تاريخ افتاده است مطرح مي کنند. اين نبش قبر گذشته غير از افزايش خشم و رنجش، هيچ کارکرد ديگري ندارد و قطعا مانع حل و فصل موضوع فعلي مي شود. از سوي ديگر، بيان سلسله‌وار اتفاقات گذشته، اختلاف زوجين را خيلي بزرگ تر و عميق تر از آنچه واقعا هست، نشان مي دهد و هر يک مي خواهند انتقام تمام ناکامي ها و ناراحتي هاي گذشته را هم اکنون از همسر خود بگيرند که قطعا رفتاري سازنده نيست.

قهر و اجتناب از بحث ممنوع

موضوع ديگري که بايد در مشاجرات رعايت کرد، قهر کردن است. ممکن است قهر و اجتناب از ادامه بحث در لحظاتي که خشم بسيار زياد شده است، کاري منطقي باشد زيرا هيچ مشکلي در حالت خشم و پرخاشگري حل و فصل نخواهد شد اما ادامه دادن به قهر و صحبت نکردن براي مدت طولاني قطعا به سلامت زندگي زناشويي آسيب مي زند؛ زيرا پايان دادن به قهر و پا پيش گذاشتن براي آشتي معمولا به غرور افراد خدشه وارد مي کند؛ البته قابل ذکر است که عذرخواهي از همسر، حتي براي کار نکرده، هيچ منافاتي با غرور سالم ندارد و حتي نشان دهنده پختگي و سلامت روان است. اتفاق نادرستي که معمولا به علت قهر پيش مي آيد، ترک منزل يا ترک اتاق خواب مشترک است. به ياد داشته باشيد که خروج از منزل يا به تنهايي خوابيدن نشان دهنده پايان رابطه و شکست ازدواج از نظر شماست که قطعا يک بحث و مشاجره چنين معنايي براي شما نخواهد داشت.

تهديد به طلاق ممنوع

در همين باره بايد اشاره کرد که هيچ گاه در بحث ها، تهديد به طلاق و جدايي نکنيد زيرا حرمت و احترام بين شما را قطعا خدشه دار خواهد کرد. فردي که با هر اختلاف نظري تهديد به جدايي مي کند، قاعدتا تعهد و وفاداري خيلي بالايي به آن رابطه ندارد.

بي سرانجام رها کردن مشاجره ممنوع

در نهايت بايد هر اختلافي حل و فصل شود. بي نتيجه ماندن بحث ها و نيافتن راه حلي مناسب براي اختلاف نظر مورد بحث، فقط زمينه را براي ادامه نارضايتي و بحث هاي جديد فراهم خواهد کرد. به ياد داشته باشيد که براي حکميت و حل اختلاف هاي جزئي به خانواده طرفين مراجعه نکنيد زيرا با گسترش افرادي که از موضوع اطلاع دارند و درگير اختلاف مي شوند، حل و فصل آن مشکل تر خواهد شد. اگر نياز به مداخله فرد ثالث وجود دارد، به سراغ متخصصان مشاوره برويد.



منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/47595/7 کار ممنوعه در دعواهاي زناشويي!!
بستن   چاپ