چگونه کار با وزنه به سلامت ما کمک مي کند
يکشنبه 7 آذر 1395 - 11:47:25 AM
چه خبر -

در شرايطي که تمرينات هوازي (ايروبيک) از محبوبيت زيادي در ميان مردم جهان به منظور کسب آمادگي جسماني و بهبود شرايط سلامت برخوردار هستند، کار با وزنه نيز فوايد مختص به خود را ارائه مي کند. کار با وزنه که به نام تمرينات قدرتي يا مقاومتي نيز شناخته مي شود، بر استفاده از مقاومت به منظور تحريک انقباض عضلاني متمرکز است. اين تمرينات به نوبه خود موجب شکل گيري قدرت، استقامت بي هوازي و افزايش اندازه عضلات اسکلتي مي شود.

در صورتي که کار با وزنه به صورت اصولي و درست انجام شود، فوايد چشمگيري به همراه دارد و سلامت کلي و زيستي انسان را بهبود مي بخشد. در ادامه با برخي دلايل که انجام هر چه بيشتر تمرينات قدرتي را تشويق مي کنند، آشنا مي شويم.

کمک به کاهش وزن

کار با وزنه به چربي سوزي حين و پس از انجام تمرينات کمک مي کند و از اين رو، در حفظ تناسب اندام و فرم خوب بدن نقش دارد. پس از يک جلسه انجام تمرينات قدرتي، بدن شما طي چند ساعت بعد نيز اکسيژن بيشتري مصرف مي کند، که به نام اکسيژن اضافي مصرفي پس از تمرين (epoc) شناخته مي شود.

هنگامي که بدن اکسيژن بيشتري مصرف مي کند، به مصرف کالري بيشتر و نرخ افزايش يافته سوخت و ساز نيز نياز دارد. از اين طريق، امکان کاهش وزن و حفظ اين روند فراهم مي شود.

کار با وزنه افزايش قدرت و توده عضلاني بدون چربي را به همراه دارد و بر همين اساس، به بدن در مصرف کارآمدتر کالري ها کمک مي کند. اين شرايط نيز به کاهش وزن و تناسب اندام کمک مي کند.

کمک به کاهش چربي شکم

انجام تمرينات ورزشي با وزنه در کاهش چربي شکم که رها شدن از شر آن نسبت به نواحي ديگر بدن دشوارتر است، بسيار موثر است. کار با وزنه به همراه تمرينات هوازي، نسبت به انجام تمرينات هوازي به تنهايي، چربي سوزي سريع‌تر در ناحيه شکم را موجب مي شود.

تقويت استخوان ها

تمرينات قدرتي نقش مهمي در تقويت عضلات و همچنين استخوان ها ايفا مي کند. کار با وزنه به صورت منظم تراکم استخواني را افزايش مي دهد، که خطر شکستگي و پوکي استخوان، شرايطي که در بانوان شايع‌تر از آقايان است، را کاهش مي دهد. از اين رو، کار با وزنه روشي عالي براي مقابله با از دست دادن توده استخواني است.

محافظت از قلب

تمرينات مقاومتي براي سلامت قلب و عروق نيز مفيد هستند. انجام تمرينات ساده با وزنه روشي خوب براي پمپاژ قلب و بهبود قدرت آن است. همچنين، کار با وزنه کلسترول خوب (hdl) را افزايش مي دهد و نرخ ضربان قلب در حالت استراحت را پايين مي آورد.

نرخ پايين‌تر ضربان قلب در حالت استراحت خطر بيماري عروق کرونر قلب، سکته مغزي، و ديگر بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهد.

انجمن قلب آمريکا، انجام تمرينات مقاومتي با شدت متوسط را به عنوان مکملي براي برنامه تمرينات هوازي به منظور پيشگيري، درمان و کنترل فشار خون بالا توصيه مي کند. در همين راستا، انجام حداقل دو جلسه تمرينات قدرتي در هفته براي بزرگسالان توصيه شده است.

اگر به يک بيماري قلبي مبتلا هستيد يا حمله قلبي يا سکته مغزي را تجربه کرده ايد، با پزشک خود درباره تنظيم امن‌ترين و موثرترين برنامه ورزشي مشورت کنيد.

بهبود تعادل و هماهنگي

کار با وزنه تاکيد بيشتر بر تعادل و هماهنگي را به همراه دارد. با افزايش سن، تعادل و هماهنگي مناسب بين بخش هاي مختلف بدن براي انسان از اهميت فوق العاده اي برخوردار است. زمين خوردن يکي از دلايل اصلي آسيب هاي منجر به مرگ در بزرگسالان بالاي 65 سال محسوب مي شود.

تمرينات قدرتي به توسعه مکانيک بهتر بدن و بهبود انعطاف پذيري و تعادل، به ويژه با افزايش سن، کمک مي کند.

بهبود خواب

در شرايطي که ورزش کردن به طور کلي بهبود الگوهاي خواب را در پي دارد، کار با وزنه به طور خاص مي تواند به خواب بهتر شبانه منتج شود. همچنين، تمرينات قدرتي در به خواب رفتن سريع‌تر، خواب عميق‌تر و بيدار شدن کمتر در طول شب کمک مي کند.

کاهش خطر ابتلا به ديابت

نزديک به 350 ميليون نفر در جهان به ديابت مبتلا هستند و ممکن است طي سال هاي پيش رو شما نيز يکي از افرادي باشيد که به اين بيماري مبتلا شويد. براي کاهش خطر ابتلا به ديابت، تمرينات قدرتي با وزنه مي تواند نقش قابل توجهي را ايفا کند.

کار با وزنه به بدن در ارائه واکنش بهتر به انسولين کمک مي کند، شيوه استفاده از قند خون را بهبود مي بخشد، به کاهش وزن کمک مي کند و همچنين خطر ابتلا به بيماري قلبي را کاهش مي دهد.

انجمن ديابت آمريکا، به بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 توصيه مي کند تا يک برنامه تمرينات قدرتي را براي کمک به کنترل قند خون آغاز کنند. انجام تمرينات قدرتي حداقل دو بار در هفته به همراه تمرينات هوازي براي کاهش خطر ابتلا به بيماري ديابت و همچنين مديريت سطح قند خون توصيه مي شود.

کاهش نشانه هاي افسردگي

هنگامي که موضوع آثار ورزش بر اضطراب و افسردگي مطرح مي شود، فوايد تمرينات هوازي شناخته شده هستند.

کار با وزنه نيز در مقابله با احساس نااميدي و درماندگي ناشي از اختلالات خلقي، اضطراب و افسردگي مفيد است. اين تمرينات به ترشح هورمون اندورفين که موجب شکل گيري احساس خوب در انسان و دور نگه داشتن اضطراب مي شود، کمک مي کند و همچنين در مبارزه با افسردگي نيز موثر است.

پيشگيري از کمردرد

مشاغلي که فرد در آنها مجبور به نشستن هاي طولاني مدت است مي توانند آسيب کمر را موجب شده و به گرفتگي و درد در اين ناحيه منجر شوند. تمرينات قدرتي که بر ناحيه کمر متمرکز هستند، کمردرد و آسيب ديدگي هاي اين قسمت را کاهش مي دهد. کار با وزنه عضلات اصلي پشتيبان ستون فقرات را تقويت مي کند. اين به نوبه خود درد و ناراحتي را در قسمت پشت کاهش مي دهد و برخي آسيب هاي وارده از نشستن طولاني مدت را خنثي مي سازد.

از ديگر فوايد تمرينات قدرتي اين است که وضع اندامي شما را بهبود مي بخشد که به حفظ شکل مناسب ستون فقرات و کاهش درد در ناحيه کمر منتج مي شود.

بهبود سلامت رواني و شناختي

کار با وزنه نه تنها از نظر جسمي شما را قوي‌تر مي سازد، بلکه از نظر رواني نيز اثري مشابه به همراه دارد. هر نوع ورزش بدون در نظر گرفتن سن مي تواند فوايد فوري براي عملکرد احساسي و شناختي به همراه داشته باشد. با اين وجود، کار با وزنه به طور خاص مي تواند براي عملکرد شناختي مفيد باشد.



منبع: asriran.com


http://www.CheKhabar.ir/News/47548/چگونه کار با وزنه به سلامت ما کمک مي کند
بستن   چاپ