خوردن چاي داغ ممنوع
پنجشنبه 4 آذر 1395 - 10:48:21 AM
چه خبر - خوردن چاي داغ و احتمال ابتلا به سرطان معده و مري

معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت بر نوشيدن چاي کم رنگ، ولرم وحداکثر سه بار در روز تاکيد کرد و گفت: خوردن چاي داغ و دهان سوز، احتمال ابتلا به سرطان معده و مري را به شدت افزايش مي دهد.

دکتر رضا ملک زاده اظهار کرد: در گذشته مردم چاي را به مقدار کم، کم رنگ و در استکان هاي کوچک مصرف مي کردند اما امروزه مشاهده مي کنيم که چاي در ليوان هاي بزرگ و گاها پررنگ و به ويژه در ميان قشر کارمندان به دفعات در طول روز مصرف مي شود.

وي افزود: همچنين امروزه افراد باعجله و بلافاصله پس از ريختن چاي در ليوان آن را به صورت داغ مي نوشند؛ اين درحالي است که مطالعات جهاني نشان مي دهند مصرف چاي داغ سبب بروز سرطان هاي مري و معده مي شود.

ملک زاده به انجام مطالعاتي در اين زمينه در ايران نيز اشاره کرد و گفت: مطالعه اي به صورت کوهورت در استان گلستان انجام شد که نتايج آن نشان مي دهد احتمال بروز سرطان مري در افرادي که چاي با دماي بيش از 65 درجه سانتي گراد مي نوشند، 10 برابر بيشتر از افرادي است که چاي ولرم مصرف مي کنند.

وي اظهار کرد: بر اساس نتايج مطالعات صورت گرفته در اين زمينه، سازمان بهداشت جهاني اعلام کرده است که نوشيدن مايعات داغ سرطان ‌زا است.

ملک زاده توصيه کرد که چاي در استکان هاي کوچک و حداکثر سه بار در روز و به صورت کم رنگ نوشيده شود و هيچگاه چاي را به صورت غليظ، داغ و در ليوان مصرف نشود.

مصرف نوشابه هاي گازدار عامل افزايش قندخون و کبد چرب

رئيس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: علاوه بر اين، مصرف نوشابه هاي گازدار از ديگر مشکلات حوزه سلامت است و سبب بروز چاقي، قندخون بالا و کبد چرب مي شود.

ملک زاده افزود: افزايش ميزان قند و کالري موجود در بدن در اثر مصرف نوشابه هاي گازدار، مهمترين عارضه اين نوشابه ها است که موجب آسيب ديدن سيستم هاي مختلف بدن مي شود.

وي ادامه داد: سرانه مصرف نوشابه هاي گازدار در ايران يکي از بالاترين سرانه ها است درحالي که مي توان آنها را با آب ميوه هاي طبيعي بدون قند که هيچ ضرري براي سلامت بدن ندارند، جايگزين کرد.




منبع: irna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/47340/خوردن چاي داغ ممنوع
بستن   چاپ