بابک رفعتي، 5 سال پس از اقدام به خودکشي
دوشنبه 1 آذر 1395 - 8:42:31 AM
چه خبر -

با يک کارت زرد نابود شدم

5 سال بعد از حادثه اي که از مهمترين اخبار فوتبال آلمان محسوب مي شد، وبسايت اشپيگل گفت وگويي از اين داور ايراني الاصل ساکن شهر هانوفر را منتشر کرده است.او متولد سال 1970 در هانوفر است و سابقه 84 قضاوت در بوندسليگا را دارد. اشپيگل تلاش کرده از او سوال کند که چرا او اقدام به خودکشي کرد. رفعتي عقيده دارد فشارهايي که منجر شدند او دست به اين کار بزند، همچنان وجود دارند.

ترجمه اين گفت و گو را بخوانيد:

بابک رفعتي، 5 سال پيش تو تلاش کردي جان خودت را بگيري. سوال اصلي اين است که امروز چه حال و هوايي داري؟

- فوق العاده. سعي کردم وارد داستان خودم شوم و از تجربه خودم به عنوان سخنران استفاده کنم و حال انگيزه بسياري دارم تا به ديگران کمک کنم و از استرسشان کم کنم.

بنابراين دوست داري که امروز دوباره داوري را شروع کني؟

البته. من 25 ساله بودم، 23 سال فوق العاده را سپري کردم. دو سال بد را پشت سر گذاشتم که هيچ ربطي به داوري و فوتبال نداشت. من از اينکه با سوت مقابل 10 هزار نفر، در مقابل بهترين بازيکنان جهان حضور داشته باشم لذت مي‌برم. حتي وقتي تمام استاديوم از من عصباني هستند که البته اين بخشي از داوري است و هيچکس در اين سطح نمي‌تواند از زير آن در برود.

آيا داورها به خشم هواداران و يا واکنش بازيکنان و مربيان و روساي باشگاه‌ها که کار داورها را سطح پايين مي‌دانند اهميت مي‌دهند؟

نه ولي حتي اگر اينطور هم باشد براي من باورش سخت است. براي من اصلا مهم نيست که خوانندگان روزنامه کيکر براي 4 بار پياپي من را بدترين داور بوندس ليگا انتخاب کردند بلکه چيزي که من خودم را برايش آماده مي‌کنم، جلوگيري از اشتباه و عملکرد ضعيف است.

از مسئولاني که با آنها کار مي کرديد، چه خاطره اي داريد؟

متاسفانه خاطرات خوبي ندارم. مديران دپارتمان داوري فنون مديريت را بلد نيستند. براي مثال، يک ماه قبل از اينکه اقدام به خودشکي کنم، در کمپ تمريني داورها در برلين جمع شده بوديم. بيش از 100 داور در آنجا حضور داشتند و صحنه اي از بازي دورتموند آگزبورگ به نمايش گذاشته شد، جايي که وقتي بازي 5-0 به نفع دورتموند بود، در دقيقه 80 من به يک بازيکن آگزبورگ به جاي نشان دادن کارت قرمز، کارت زرد دادم. شايد اشتباه بود ولي اشتباه بزرگي نبود. ولي جلوي همکارانم نابود شدم. اين اتفاق ضربه سختي به من زد و من همانجا در توالت خودم را حبس کردم تا به سوالات همکارانم جوابي ندهم. اين موضوع ضربه سختي به من زد ولي اين موضوع دليل اصلي خودکشي نبود.

پس موضوع چه بود؟

احتمالا موضوع خودم بودم. اگر در آن دوره مورد احترام قرار مي‌گرفتم، با اين فشار ضربه نمي‌ديدم. وجهه ام به عنوان داور بوندس ليگا، رفتارم به عنوان يک مرد واقعي و ... زير سوال نمي‌رفت. وينسوت چرچيل يک داستان مشابه دارد. در يک جشن، وقتي او در حال سخنراني بوده زني مي‌گويد :«اگر تو همسر من بودي، در قهوه ات سم مي‌ريختم» و چرچيل نيز با زيرکي پاسخ مي‌دهد :«اگر تو همسرم بودي من آن قهوه را مي‌نوشيدم». در آن دوره شرايط من هم شباهت زيادي به اين مثال داشت.

خودکشي تو باعث شد تا قوانين خاصي در برخورد با داورها وضع شود. آيا اتفاقي رخ داده؟

نه همانطور که گفتم، داورها در استاديوم هايي که پر از جمعيت هستند به شدت مورد توهين و خشونت قرار مي‌گيرند ولي به نظر به هم تيمي‌هاي ما صدمه اي وارد نشده است. با اين حال ارتباطات داخلي مثل قبل همچنان فاجعه است. من مي‌دانم که بسياري از داورها پيش روان شناس‌ها مي‌روند و از آنها کمک مي‌خواهند تا زندگي عادي داشته باشند که اين موضوع خيلي دردناک است.

چه توصيه اي به افرادي داريد که دوران نا اميدي را مثل شما سپري کردند؟

چند وقت پيش بازيکني با من تماس گرفت که ديدم شرايطي مشابه من دارد. او خوب بازي نکرده بود، جايگاهش را از دست داده بود ولي مهم تر از هر چيزي، کسي که تيم را تمرين مي‌داد او را مقابل هم تيمي‌هايش تحقير کرده بود که فشار را بر او به اوج رسانده بود. او واقعا ته خط بود و با من تماس گرفت. من از او خواستم شرايط خودش را زير سوال ببرد. او نشست و ديد که چه چيزي براي زندگي اش مهم است. اينکه از اين فشار راحت شود و از خواسته هاي مربي جلو بزند. پس از دو يا سه ماه، نشانه هاي پيشرفت در او ديده شود. او متوجه شد که بايد راه خودش را براي مقابله با مشکلات پيدا کند. بدون اينکه فاجعه اي رخ دهد او موفق شد. او حالا فيکس بازي مي‌کند و دوباره خوشحال است.

درخواست شما براي 5 سال آينده در فوتبال؟

اينکه سيستم واقعا عوض شود. هر سال حقوق بيشتري پرداخت مي‌شود ولي عملکرد بهتري نيز طلب مي‌شود. مديران بايد بيشتر به وظيفه خود آگاه باشند و به جاي اينکه فشار را بر زيردستي ها افزايش دهند، کار خودشان را انجام دهند. 5 سال قبل قول‌هاي زيادي داده شد. هيچ اتفاقي رخ نداد. وقتي به اين دوره نگاه مي‌کنم، براي هيچکس سوال نيست که چرا من مي‌خواستم جان خودم را بگيرم. بنابراين متاسفانه شرايط خوب پيش نخواهد رفت تا فاجعه بعدي رخ دهد.

منبع: ورزش سه

http://www.CheKhabar.ir/News/47081/بابک رفعتي، 5 سال پس از اقدام به خودکشي
بستن   چاپ