7 دمنوش پاييزي که سلامتي بدن تان را تضمين مي کنند
جمعه 28 آبان 1395 - 11:44:56 AM
چه خبر - دمنوش هاي پاييزي

در طبيعت گياهان بسياري وجود دارد که با خواص بي نظير خود مي‌‌توانند بدن را از بيماري‌‌هاي مختلف دور کنند و دمنوش‌‌هاي اين گياهان در روزهاي سرد سال، به بدن کمک بسياري مي‌‌کنند.

_ دمنوش نعناع

چاي نعناع سيستم تنفسي بدن را در روزهاي سرد، بهبود مي‌‌بخشد و جلوي کيپ شدن بيني را مي‌‌گيرد.
اگر فردي دچار تب شده باشد، با نوشيدن اين دمنوش، عرق کرده و بدنش خنک مي‌‌شود. بنابراين اين دمنوش تب بري عالي است.
چاي نعناع، معده و دردهاي شکمي را آرام و نفخ را برطرف مي‌‌کند و در عين حال به هضم غذا کمک مي‌‌کند.
از آنجايي که چاي نعناع ويژگي‌‌هاي ضدباکتريايي دارد، مي‌‌تواند جلوي بيماري‌‌هاي مربوط به روزهاي سرد مانند سرماخوردگي و سرفه کردن را بگيرد.

روش دم کردن چاي نعناع

3 تا 4 فنجان آب را به جوش آوريد. سپس چند برگ نعناع، خشک يا تازه، درون آن ريخته و حرارت زير آن را خاموش کنيد و بگذاريد 5 دقيقه بماند. آنگاه با چاي صاف کن، چاي‌تان را در فنجان بريزيد. اگر مايل باشيد مي‌‌توانيد کمي به آن عسل بيفزاييد.

_ چاي اولانگ

يکي از دمنوش‌‌هاي عالي براي فصول سرد سال است و علاوه بر اينکه بدن تان را گرم مي‌‌کند فوايد بسيار ديگري نيز دارد. اين چاي حاوي آنتي اکسيدان‌‌هاي قوي است و مي‌‌تواند بدن را در برابر بيماري‌‌هاي مختلف محافظت کند.
با مصرف اين چاي، سوخت و ساز بدن تان بسيار افزايش يافته و وزن تان کنترل مي‌‌شود.
چاي اولانگ مي‌‌تواند از فساد دندان‌‌ها جلوگيري کند و ساختار استخواني بدن را استحکام بخشد و جلوي پوکي استخوان را بگيرد.
از طرفي اين چاي با کنترل کردن قند خون، وضعيت بيماران مبتلا به ديابت را نيز بهبود مي‌‌بخشد.

روش دم کردن چاي اولانگ

پس از اينکه آب جوش آمد، 1 تا 2 قاشق چايخوري از چاي اولانگ را درون قوري ريخته و بگذاريد 5 دقيقه بماند و پس از آن از صافي رد کرده و بنوشيد.

_ دمنوش چاي سبز

مصرف مرتب دمنوش چاي سبز مي‌‌تواند جلوي ابتلا به بيماري‌‌هاي باکتريايي و ويروسي را بگيرد. در حقيقت با افزايش توان سيستم ايمني، مقاومت بدن در برابر بيماري‌‌ها را بالا مي‌‌برد.
چاي سبز مي‌‌تواند لثه‌‌ها را محکم کند و از شل شدن و افتادن دندان‌‌ها پيشگيري نمايد.
چاي سبز سرشار از آنتي اکسيدان بوده و با حذف راديکال‌‌هاي آزاد، از ابتلا به سرطان پيشگيري مي‌‌کند.
کساني که به چربي خون مبتلا هستند، با مصرف اين چاي مي‌‌توانند وضعيت خود را بهبود بخشند. همچنين دمنوشي عالي براي لاغر شدن است.

روش دم کردن چاي سبز

براي هر نفر 1 قاشق مرباخوري چاي سبز را در قوري ريخته و به ازاي هر يک قاشق، يک ليوان آب جوش به آن اضافه کنيد و به مدت 8 تا 10 دقيقه صبر کنيد. اين چاي نيازي به دم کردن روي حرارت ندارد.

_ دمنوش زنجبيل

فقط کافي است يک ليوان دمنوش زنجبيل بنوشيد تا حرارت بدن تان به سرعت بالا رود. درحقيقت زنجبيل، با افزايش سوخت وساز ، موجب بالا رفتن دماي داخلي بدن مي‌‌شود.
از طرفي نوشيدن اين دمنوش مي‌‌تواند به سيستم گوارش و برطرف کردن نفخ کمک کند. زنجبيل، گياهي عالي در افزايش عرق و سم زدايي بدن است. وقتي عرق از منافذ پوست خارج مي‌‌شود، با خود ميکروب‌‌ها و سم‌‌هاي موجود در بدن را نيز خارج مي‌‌کند. درضمن اين دمنوش، مي‌‌تواند بهترين درمان براي آنفلوانزا باشد.

روش دم کردن دمنوش زنجبيل

پوست زنجبيل را بتراشيد و ورقه ورقه کرده و به محض اينکه آب جوش آمد، ورقه‌‌هاي زنجبيل را به آن اضافه کنيد. پس از 15 تا 20 دقيقه دمنوش آماده است. آن را صاف کرده و مصرف کنيد. اگر مايل بوديد مي‌‌توانيد به آن عسل و ليموترش نيز بيفزاييد.

_ دمنوش چاي سفيد

اگر طعم تند چاي‌‌هاي ديگر را دوست نداريد، مي‌‌توانيد از چاي سفيد استفاده کنيد. اين چاي از برگ‌‌هاي جوان و غنچه‌‌هاي بازنشده درست مي‌‌شود.
از فوايد اين دمنوش مي‌‌توان به افزايش انرژي و سوخت و ساز بدن اشاره کرد. اين دمنوش خاصيت آنتي اکسيداني و ضدپيري دارد. با حذف راديکال‌‌هاي آزاد، جلوي صدمه به اندام‌‌ها و همچنين پوست بدن را مي‌‌گيرد.
ويژگي‌‌هاي ضدباکتريايي بودن اين گياه، آن را به دمنوشي عالي در پيشگيري از انواع بيماري‌‌هاي ناشي از باکتري مي‌‌کند.
چاي سفيد با تقويت سيستم ايمني بدن از سرماخوردگي و عفونت‌‌ها پيشگيري مي‌‌کند.

روش تهيه دمنوش چاي سفيد

چاي سفيد را در ليوان مخصوص دمنوش و يا يک قوري شيشه‌اي و يا چيني در دار با دماي حدود 80 درجه سانتيگراد دم کنيد. همچنين مي‌‌توان از برگ نعنا، آويشن يا چوب دارچين براي طعم دادن به اين چاي استفاده کرد. براي کساني که دوست دارند اين چاي را به صورت شيرين بنوشند، عسل مي‌‌تواند شيرين کننده مناسبي باشد.

_ دمنوش رويبوس rooibos

دمنوش رويبوس يکي از محبوب‌ترين دمنوش‌ها در سرتاسر جهان است. اين چاي سرشار از انواع ويتامين‌ها، آنتي‌اکسيدان‌ها و مواد معدني است. چاي خوش‌عطر رويبوس شما را از استرس رها کرده و خواب خوبي برايتان فراهم مي‌‌کند.
اين دمنوش براي افراد مبتلا به ديابت، ايده آل است. همچنين به دليل وجود اسيد هيدروکسي و روي در اين چاي، براي رفع جوش‌‌ها و ديگر مشکلات پوستي مناسب است.
اين دمنوش بسياري از آلرژي‌‌ها مانند اگزما، تب يونجه و آلرژي‌‌هاي مربوط به برونشيت را برطرف مي‌‌کند. همچنين خواص ضدالتهاب دارد.

روش تهيه دمنوش رويبوس

يک قاشق غذاخوري از برگ اين چاي درون يک ليوان آب جوش ريخته و بگذاريد به مدت 5 دقيقه باقي بماند. براي طعم دادن به اين دمنوش مي‌‌توانيد از شير يا عسل استفاده کنيد. حتي برخي از مردم اين چاي را در شير داغ و جوشيده، دم مي‌‌کنند.

_ دمنوش چاي دارچين و عسلچاي دارچين به کاهش وزن کمک بسياري مي‌‌کند و محافظ بدن در برابر ويروس‌‌هاست. اين دمنوش چنانچه با عسل مصرف شود، براي تقويت سيستم ايمني بدن بسيار عالي است. در فصول سرد سال، نوشيدن ترکيب اين چاي و عسل در سالم و تندرست ماندن موثر است.
اين چاي عملکرد سيستم گوارشي بدن را بهبود مي‌‌بخشد و از ابتلا به عفونت‌‌هاي ادراري جلوگيري مي‌‌کند.
در ضمن با کاهش سطح چربي‌‌هاي بد بدن، جلوي سکته‌‌هاي قلبي و مغزي را مي‌‌گيرد.
چاي دارچين و عسل به دليل دارا بودن خواص ضدعفونت، مي‌‌تواند جوش‌‌هاي پوستي را برطرف کند و ضد التهاب است.
همچنين سلامت استخوان‌‌ها را تضمين کرده و دردهاي آرتروزي را تسکين مي‌‌دهد.


طرز تهيه دمنوش چاي دارچين و عسل

چند عدد چوب دارچين را در يک قوري به همراه آب در دماي 80 درجه به مدت 15 الي 20 دقيقه دم کنيد و سپس به مقدار دلخواه به آن عسل بيفزاييد.



منبع : zendegionline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/46918/7 دمنوش پاييزي که سلامتي بدن تان را تضمين مي کنند
بستن   چاپ