علت تناسب اندام و فيزيک مناسب سحر زکريا از زبان خودش
جمعه 28 آبان 1395 - 7:46:03 AM
چه خبر - سحر زکريا از بازيگري و ورزشکار بودنش گفت

اگر کسي سحر زکريا را نشناسد و با او حرف بزند به طور حتم نمي تواند حدس بزند با بازيگري هم کلام شده است که در يک سري از بهترين کارهاي تلويزيوني طنز نظير «پاورچين» و «قهوه تلخ» بازي کرده است. بازيگري که کارش را مثل خيلي از هم نسلانش با بازي در سريال «در پناه تو» در اواسط دهه هفتاد آغاز کرد.
سپس توانايي خود را با بازي در نمايش ها و تله تئاترهاي مختلف آزمود اما شايد از بازي در فيلم «مردي از جنس بلور» بود که ديده شد و اين ديده شدن باعث شد بار ديگر به تلويزيون بازگشته و نقش هاي مختلفي در چند مجموعه بازي کند. بازي در نقش همسر رابين هود در مجموعه طنز «قطار ابدي» تا حدودي او را به شهرت رساند، اما شايد او با برنامه طنز «پاورچين» بود که هم استعدادهاي نهفته بازي در نقش کمدي خود را بروز داد و هم توانست به محبوبيت دست يابد.

ظاهر جدي سحر زکريا در مقابل با کمدين هاي رو به رويش مثل مهران مديري در سريال «پاورچين» لحظات ناب کمدي موقعيت را خلق کرده است. «شب هاي برره»، «شوخي کردم» و «در حاشيه» از جمله کارهاي تلويزيوني کارنامه بازيگري زکريا محسوب مي شوند. «زنان ونوسي مردان مريخي»، «لج و لحبازي»، «زن دوم»، «تله» و «اگه ميتوني منو بگير» از آثار شاخص کارنامه سينمايي اين بازيگر بوده اند.

با سحر زکريا درباره فعاليت حرفه اي و زندگي شخصي اش گفت و گو کرده ايم.


در اين سال هاي اخير توامان در نقش هاي جدي مثل «آذر» سريال «ميلياردر» و يا کارهاي طنز مثل «در حاشيه» بازي داشته ايد. اين تنوع کاراکتر انتخاب خودتان است يا برآمده از پيشنهادات؟

من خودم را کمدين نمي دانم. در «ميلياردر» هم نقش آذر را بازي کردم که دختر روراست و صاف و ساده اي است و جاهايي در قبال سياهکاري و مفي کاري شوهرش حيرت زده مي شود و وجوهات انساني دارد؛ جاهايي خيلي آرام و منطقي است و جاهايي هم بر اثر خطاي اطرافيانش واکنش هاي تندي از خودش بروز مي دهد.

در زندگي عادي چطور آدمي هستيد؟ آيا شخصيت آرامي داريد و يا اينکه اقتدار و اتوريته برخي نقش هايتان هستيد.

پاسخ به اين سوالات شخصي سخت است و بهتر است ديگران درباره اين ويژگي هاي آدم قضاوت کنند. خودم اعتقاد دارم شخصيت آرامي دارم و اهل تنش و درگيري نيستم.

به لحاظ فيزيکي هميشه بدني مناسب و سالم داشته ايد. چقدر اين وجوه فيزيکي مي تواند در کار بازيگر اثرگذار باشد؟

بدن يکي از ابزارهاي مهم کار بازيگري است. من به تغذيه درست اهميت مي دهم و به اين اصل مهم اعتقاد دارم که بازيگر نبايد بدن و آمادگي جسماني اش را به امان خدا رها کند. براي بازيگر بدن يک ابزار کار موثر و کارا است و در تمام دنيا بازيگران به آمادگي جسماني و تغذيه اهميت خاصي مي دهند.

هميشه در طول دوران کاري ام اين مسئله را مورد توجه قرار داده ام که به کارم اهميت بدهم، تغذيه درست داشته باشم، سر موقع بخوابم و مطالعه و تحقيق درباره نقش هايي که بازي مي کنم داشته باشم و به هيچ وجه اهل پرخوري و استفاده از اسيدهاي چرب و فست فود نيستم. در کنارش هميشه به ورزش علاقه دارم و روزانه در حدود يک ساعت صبح ها ورزش هاي عمومي و پياده روي انجام مي دهم و در اين سال ها مدت ها نيز به ورزش کينگ بوکسينگ پرداخته ام.

... آيا پرداختن به کيک بوکسينگ خشونت را در درون آدم افزايش نمي دهد؟

نه، اتفاقا باعث آرامش و تمرکزم مي شود و در حين پرداختن به اين ورزش، خشونت از بدن در حين تمرينات خارج مي شود و بعد از خاتمه تمرينات احساس ريلکسي و آسودگي خيال مي کنم.

اهل آشپزي کردن هم هستيد؟

کمتر مجال آشپزي کردن را پيدا مي کنم ولي مواقعي که در خانه باشم ساعتي را براي غذاپختن صرف مي کنم و معتقدم آشپز بدي نيستم.

معمولا در کارهاي طنز خانم ها جدي و غيرمنعطف به نظر مي رسند و آقايان از خانم ها حرف شنوي عجيبي دارند!!! آيا اين يک ايراد نيست؟

هرموقع که نقش هاي کمدي را بازي مي کنم متوجه اين نکات تکراري مي شوم. زنان خانه دار يا شاغلي که کليشه شده اند. متاسفانه در کارهاي کمدي و طنز براي خانم جاي کار کمتري وجود دارد و اصولا در حاشيه قرار مي گيرند. به همين دليل در اغلب آيتم هاي طنز به زن سالاري، خاله زنک بازي خانم ها و اقتدار زن در خانواده پرداخته مي شود.

به چه دليل در اغلب کارهاي کمدي محور اصلي داستان مردان هستند؟

اصولا در کارهاي کمدي آقايان در متن اصلي قرار دارند و حضور جدي دارند و حضور خانم ها داراي محدوديت است و اغلب شوخي هاي جذاب براي آقايان نوشته مي شود و محدوديت ما خانم ها را ندارند. متاسفانه همچنان اين مسئله وجود دارد و مردم و مخاطب عادي سينما و تلويزيون با محدوديت ها آشنا نيستند و توقعشان بالا است و مدام در کوچه و خيابان از من مي پرسند چرا کمتر در کارهاي طنز بازي مي کنم و چرا نقش هاي خانم ها در مجموعه هاي کمدي کمرنگ تر از آقايان است.

... اما در مجموعه هايي مثل «پاورچين» حضور زن ها پررنگ تر بوده است.

اين نوع مجموعه ها شخصيت کمتري نسبت به مجموعه اي مثل «در حاشيه» دارند و بنابراين فرصت و مجال بيشتري براي حضور خانم ها وجوددارد. در همان «پاورچين» کلاسه خانواده و در حدود هفت بازيگر حضور داشتند. داستان «در حاشيه» اما در يک بيمارستان شلوغ با تعداد زيادي شخصيت مي گذرد بنابراين بايد حق داد که اين امکان فراهم نشود که زن ها حضور پررنگي داشته باشند.

همکاري طولاني مدت تان با مهران مديري حکايت از آن دارد که کار با مهران مديري نسبت به کار کردن با ساير کارگردان ها برايتان اهميت بيشتري دارد.

هميشه کار کردن با مديري برايم اولويت دارد و بسيار لذت بخش است و بعد از آن بيست کار به اوج پختگي رسيده است. هميشه درباره مهران مديري گفته ام که آدم بسيار زيرکي است و بعد از سال ها تجربه سريال سازي در کارهايش با جمع کردن بازيگران محبوب و درجه يک طنز و استفاده از يک داستان جذاب کارهاي خوبي مي سازد و مخاطب هم کارهايش را دوست دارد.
شيوه کاري مهران مديري به نحوي است که دست بازيگران را باز مي گذارد و از تمام ظرفيت هاي کاري يک بازيگر استفاده لازم را انجام مي دهد و به پيشنهادات و ايده هاي بازيگران با دقت گوش مي دهد ولي قبل از فيلمبرداري هر بخش به بازيگران مي گويد دقيقا چه چيزي را مدنظر دارد.

هميشه گفته ايد بازيگر کمدي نيستيد، آيا همچنان چنين عقيده اي داريد؟

جوابش سخت است و زياد کار کمدي با روحياتم سنخيتي ندارد و احساس مي کنم در نقش هاي درام و جدي بهتر بازي مي کنم. يکي از معضلات کمدي کارکردن در حاشيه قرار گرفتن خانم ها است. البته کمدي بازي کردن کار دشواري است و از عهده هر کسي بر نمي آيد و يک کمدين مي تواند به راحتي نقش جدي هم بازي کند.

نقش مهتاب در سريال «پاورچين» که يک زن نويسنده جدي و کمي عنق است هنوز از بهترين کارهاي کارنامه بازيگري تان است.

بله، من هم چنين عقيده اي دارم و مهتاب را همچنان دوست دارم. زني که در ظاهر دموکرات به نظر مي رسد اما به محض اينکه چيزي برخلاف ميلش مي شنود عصباني و پرخاش جو مي شود و به همسرش گير مي دهد.

خيلي ها مي گويند خنداندن مردم کار آساني است.

نه، به هيچ وجه کار آساني نيست. به نظرم مردم در اين دوره و زمانه تلخ تر و عبوس تر شده اند و اين نياز احساس مي شود که کارهايي ساخته شود که جنس کمديش تغيير پيدا کند. ديگر مردم با تو سر هم زدن بازيگران به يکديگر نمي خندند. الان هنر اين است که هنرمند حرفش درباره مسائل اجتماعي را به زبان مردم بگويد. مخاطب اين روزها سخت مي خندد و هنرمند بايد در کارش توانايي داشته باشد که در خنداندن مردم موفق عمل کند.

از دنياي اين روزهايتان بگوييد.

پيشنهادات را بررسي مي کنم و اگر پيشنهاد خوبي نباشد فرصت بيشتري دارم و استراحت مي کنم و به سفر مي روم. شرايط کاري اين دوره و زمانه چندان رو به راه نيست.




منبع : ماهنامه دنياي زنان


http://www.CheKhabar.ir/News/46893/علت تناسب اندام و فيزيک مناسب سحر زکريا از زبان خودش
بستن   چاپ