آيا استفاده از دستگاه بخور در هواي آلوده مفيد است؟
چهارشنبه 26 آبان 1395 - 11:46:39 AM
چه خبر - در هواي آلوده ماسک را هر چندوقت يکبار عوض کنيم؟

دکتر محمد نبوي فوق تخصص آلرژي و ايمونولوژي واستاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران، با بيان اين که ماسک هاي فيلتر دار(n95) بهترين کارايي را در زمان آلودگي هوا دارند، گفت: استفاده از ماسک هاي پارچه اي و کاغذي هيچ تاثيري در جلوگيري از استنشاق هواي آلوده و ورود ذرات آلاينده به دستگاه تنفسي ندارند.

دکتر محمد نبوي با اشاره به اين که ذرات ريز معلق در هواي آلوده از منافذ ماسک هاي پارچه اي و کاغذي عبور کرده و مشکلات تنفسي شديدي ايجاد مي کنند، افزود: ماسک هاي فيلتردار مثل n95 و fsp2 تا حدودي و نه به طور صد در صد مي تواند هواي آلوده را براي افراد سالمند، کودکان و پر خطر تصفيه کند. البته بايد اشاره کنم که، اين ماسک ها تا يک هفته قابل استفاده هستند و پس از آن بايد تعويض شوند.

اين فوق تخصص آلرژي و ايمونولوژي در پاسخ به اين پرسش که مصرف آنتي بيوتيک در روزهايي که آلودگي هوا به شدت بالاست، تا چه حد به سلامت افراد کمک مي کند، تاکيد کرد: اين رويه غلطي است که برخي از مردم در پيش گرفته اند و با مصرف آنتي بيوتيک در چنين روزهايي تنها ميکروب ها را مقاوم مي کنند. در کشور ما بعضي عفونت ها هر چند سال يک بار از راه رسيده و بعد از قلع و قمع کردن تعدادي از بيماران از بين مي روند.

وي با اشاره به اين که دستگاه تصفيه هوا و بخور سرد و گرم هيچ تاثيري در تصفيه هواي آلوده ندارند، تصريح کرد: ما براي هيچ گروه سني و براي هيچ نوع بيماري استفاده از دستگاه بخور را توصيه نمي کنيم. متاسفانه مقاصد تجاري خاصي پشت اين قضيه است و اين روزها شاهد افزايش استفاده از آن ها توسط مردم هستيم. دستگاه هاي بخور و بخصوص نوع سرد آن بسيار مضر است. چرا که سرما يکي از محرک هاي راه هاي تنفسي فوقاني و تحتاني است که برانگيزاننده آسم است. دستگاه بخور سرد، به دليل سرما و رطوبت بالايي که ايجاد مي کند، در صورتي که در دراز مدت از آن استفاده شود، شرايط محيطي را براي رشد مايت ها(حشرات کوچکي که با گرد و غبار در منازل هستند) و کپک ها فراهم مي کنند.

نبوي همچنين با اشاره به اين که رطوبت موجود در فضاي خانه نبايد از حد معيني تجاوز کند، افزود: رطوبت طبيعي بين 30 تا 50 درصد است و زماني که رطوبت به بالاي 50 درصد برسد، سبب رشد مايت ها و کپک ها مي شود.در فصول سرد سال که از وسايل گرمايشي در منازل استفاده مي شود، بهتر است خانواده در کنار شوفاژ يا بخاري که روشن کرده اند، يک ظرف حاوي آب قرار دهند تا صبح تبخير شده و رطوبت لازم در خانه را فراهم کند. البته کودکان کوچک که به بيماري خروسک مبتلا شده اند، مي توانند به مدت يک تا دو روز از بخور براي مرطوب کردن راه هاي هوايي از آن استفاده کنند، اما بيش از زمان مقرر شده استفاده کنند، سبب بروز مشکلاتي در آن ها خواهد شد.

اين استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران به مردم توصيه کرد تا در روزهاي آلوده در صورتي که از مشکلات جسمي مثل بيماري هاي قلبي عروقي رنج مي برند، از منزل خارج نشده و در صورت خروج حتما از ماسک هاي n95 استفاده کنند. از ميوه، سبزي، آب آشاميدني سالم به وفور استفاده کرده و از انجام فعاليت هاي سنگين و ورزش کردن در روزهايي که آلودگي هوا به شدت بالا است، خودداري کنند.




منبع:salamatonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/46801/آيا استفاده از دستگاه بخور در هواي آلوده مفيد است؟
بستن   چاپ