سندرم متابوليک با پياده روي مغلوب مي شود
21 شهريور 1394 - 01:02:59 ب.ظ

سندرم متابوليک يکي از عوامل خطرساز در بيماري هاي قلبي- عروقي است و با علايمي همچون بزرگي اندازه دور کمر، فشارخون بالا و کلسترول بالا همراه است.

پيشگيري از سندرم متابوليک با پياده روي

در مطالعه اي که در برزيل انجام شد و در مجله يائسگي امريکاي شمالي به چاپ رسيد، مشخص شد فعاليت فيزيکي معمولي که روزانه شامل 6000 قدم يا بيشتر باشد، سلامتي زنان در دوران ميانسالي را بهبود مي دهد. زيرا ورزش و يا فعاليت معمولي روزانه با اين ميزان تحرک، خطر ابتلا به ديابت و سندرم متابوليک را در زنان ميانسال کاهش مي دهد.

سندرم متابوليک يکي از عوامل خطرساز در بيماري هاي قلبي- عروقي است و با علايمي همچون بزرگي اندازه دور کمر، فشارخون بالا و کلسترول بالا همراه است. اين اختلال همچنين مي تواند موجب ابتلا به ديابت نوع دو گردد. نقش ورزش در پيشگيري از ديابت، فشارخون بالا و بيماري هاي قلبي بديهي است اما اين مطالعه نشان مي دهد که فعاليت فيزيکي معمولي و روزمره و در واقع داشتن يک الگوي زندگي فعال، براي ارتقاي سلامت زنان در دوران ميانسالي کافي است.

محققان براي انجام اين پژوهش، 292 زن برزيلي در سنين 45 تا 72 سال (ميانگين سني 57 سال) را مورد بررسي قرار دادند. زنان مورد مطالعه از يک گام شمار استفاده کردند و تعداد قدم هاي روزانه آنها به مدت 7 روز ثبت شد. همچنين ميزان کلسترول خون، قند خون، دور کمر و دور باسن (به منظور بررسي چاقي شکمي که يک عامل خطرساز در ابتلا به ديابت و بيماري هاي قلبي- عروقي است) مشخص گرديد. سپس پژوهشگران اين زنان را به 2 گروه غير فعال (کمتر از 6000 قدم در روز) و فعال (بيشتر از 6000 قدم در روز) تقسيم نمودند.

نتايج نشان داد که ميانگين تعداد قدم هاي روزانه به طور کلي 5251 قدم، در گروه فعال (32 درصد زنان) ميانگين 9056 قدم و در گروه غير فعال ميانگين 3472 قدم بود. همچنين مشخص گرديد که يک ارتباط آماري قابل توجه بين فعاليت فيزيکي و عوامل خطرساز براي سلامتي وجود دارد. به عنوان مثال فعاليت فيزيکي کم با مصرف دخانيات، بالا بودن شاخص توده بدن و بزرگ بودن اندازه دور کمر و دور باسن همراه بود. در زنان گروه غير فعال؛ اضافه وزن، چاقي و اندازه دور کمر بيشتر از 88 سانتي متر، ديابت نوع دو و سندرم متابوليک بيشتر مشاهده شد.

محققان اين طور نتيجه گرفتند که فعاليت فيزيکي عادي و روزمره، به ويژه 6000 قدم يا بيشتر پياده روي در روز با کاهش خطر بيماري هاي قلبي- عروقي و ديابت در زنان ميانسال (يائسه و غير يائسه) همراه است. 6000 قدم تقريبا معادل 1 ساعت پياده روي مي باشد. تحقيقات نشان داد که استفاده از گام شمار با فعاليت فيزيکي بيشتر، کاهش وزن و کاهش فشارخون همراه است.

براي افزايش فعاليت فيزيکي روزانه از روش هاي زير استفاده کنيد:

اتومبيل خود را دورتر از مقصد مورد نظرتان پارک کنيد و اين فاصله را پياده طي نماييد.
به جاي بالا رفتن با آسانسور از پله استفاده کنيد.
در اوقات فراغت خود، يک پياده روي کوتاه انجام دهيد.
براي پياده روي با دوستان و اعضاي خانواده خود برنامه ريزي کنيد. ساعات بعد از ظهر و يا بعد از شام بهترين زمان براي اين پياده روي است.

تهيه و ترجمه: گروه سلامت سيمرغ

اختصاصي سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/4667/سندرم متابوليک با پياده روي مغلوب مي شود
بستن   چاپ