4 باور شايع و نادرست در مورد شير که رايج است!
شنبه 22 آبان 1395 - 12:45:21 PM
چه خبر - بررسي 4 باور شايع و نادرست در مورد شيرباور اول : سنتي سالم‌تر از صنعتي!

اين يک باور نادرست است. شير و لبنيات سنتي به خوبي پاستوريزه نمي‌شود در نتيجه مي‌تواند باعث ابتلاي مصرف‌کنندگان به بيماري‌هاي مهمي از جمله تب مالت باشد. از طرفي، بيشتر محصولات لبني سنتي پرچرب و تداوم مصرف لبنيات پرچرب در زندگي شهري امروز که فعاليت‌هاي فيزيکي به شدت کاهش يافته، خطرناک است و مي‌تواند به چاقي، گرفتگي عروق، بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي و... منجر شود.

باور دوم : شير با ماندگاري بالا بد است!

اين يک باور نادرست است. در صنعت شير و لبنيات به‌هيچ‌‌وجه از مواد نگهدارنده استفاده نمي‌شود. اين‌که مي‌بينيد برخي شيرها ماندگاري بالايي دارد به اين دليل است که طي مرحله استريليزاسيون تمام ميکروب‌هاي داخل شير کشته شده است و ميکروبي داخل آن وجود ندارد که بخواهد فعاليت کند تا شير فاسد شود. از طرفي بسته‌بندي مخصوص و چندلايه شيرهاي با ماندگاري بالا به نحوي است که اجازه ورود هيچ‌ ميکروبي را به داخل شير نمي‌دهد، بنابراين مي‌توان با خيال راحت اين شيرها را تا زماني که در بطري يا پاکت باز نشده و تا قبل از تاريخ انقضايشان خارج از يخچال نگهداري کرد، اما به‌ محض اين‌که در آن باز شود ميکروب‌هاي محيط پيرامون مي‌تواند وارد آن شده و شروع به فعاليت کند. در اين شرايط بايد بطري شير را در يخچال بگذاريد و طي حداکثر 4 ـ 3 روز آن را مصرف کنيد. اين يک باور نادرست است. شير و لبنيات سنتي به خوبي پاستوريزه نمي‌شود در نتيجه مي‌تواند باعث ابتلاي مصرف‌کنندگان به بيماري‌هاي مهمي از جمله تب مالت باشد. از طرفي، بيشتر محصولات لبني سنتي پرچرب و تداوم مصرف لبنيات پرچرب در زندگي شهري امروز که فعاليت‌هاي فيزيکي به شدت کاهش يافته، خطرناک است و مي‌تواند به چاقي، گرفتگي عروق، بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي و... منجر شود.

باور سوم : شير را زياد بجوشانيم

اين يک باور نادرست است. براي پاستوريزه کردن شير لازم نيست دماي آن را به نقطه جوش برسانيد و آن را بجوشانيد زيرا در اين صورت علاوه بر ميکروب‌ها مقدار زيادي از ويتامين‌هاي موجود در شير هم از بين مي‌رود و ارزش غذايي آن بشدت پايين مي‌آيد. بهترين دما براي پاستوريزه کردن شير 70 درجه سانتي‌گراد آن هم به مدت 15 ثانيه است. براي اطمينان از رسيدن شير به اين درجه مي‌توانيد از دماسنج کمک بگيريد. برخي افراد شيرهاي پاستوريزه شده صنعتي را هم قبل از مصرف دوباره مي‌جوشانند. نيازي به انجام اين کار نيست مگر اين‌ که شير چند روزي مانده باشد و بخواهيد ببينيد فاسد شده است يا نه. توصيه مي‌شود از مصرف شيرهايي که تاريخ انقضاي آنها گذشته است صرف‌نظر کنيد زيرا حتي اگر فاسد نشده باشد باز هم ارزش غذايي‌شان به شدت کاهش پيدا کرده است.

باور چهارم: خوردن شير قهوه يا شيرکاکائو به جاي شير

اين باور نادرست است. ترکيب شير با قهوه، کاکائو، شکلات و چاي ميزان جذب کلسيم را کاهش مي‌دهد، اما توجه داشته باشيد اگر کودک يا فرد بالغي طعم شير يا رنگ سفيد آن را دوست نداشته باشد مي‌توان با اضافه کردن برخي مواد مثل کاکائو به شير، او را به خوردن آن ترغيب کرد. به عبارت ديگر، مصرف شير کاکائو خيلي بهتر از مصرف نکردن آن است. درواقع بايد بين بد و بدتر، بد را انتخاب کنيم، اما بهتر است شيرهاي ترکيبي را خيلي غليظ به کودک ندهيد. مثلا مي‌توانيد يا خودتان شيرکاکائو رقيق درست کنيد يا اگر آن را از مغازه تهيه مي‌کنيد با شير معمولي مخلوط کنيد تا غلظتش کمتر شود و کودک شير بيشتري بنوشد. ديده شده هضم و جذب شيرميوه مثل شيرموز، شيرخرما و... در دستگاه گوارش راحت‌تر صورت مي‌گيرد بنابراين افرادي که با هضم شير مشکل دارند، مي‌توانند آن را با انواع ميوه ترکيب کنند.



منبع : چهارديواري جام جم

http://www.CheKhabar.ir/News/46478/4 باور شايع و نادرست در مورد شير که رايج است!
بستن   چاپ