آيا پنير تاثيرات منفي بر سلامت قلب و عروق دارد؟
شنبه 22 آبان 1395 - 11:46:57 AM
چه خبر - تاثير سديم پنير بر سلامت قلب

محققان دانشگاه ايالتي پنسيلوانيا دريافته اند که، نقش حفاظتي پنير به دليل وجود ويژگي هاي آنتي اکسيداني پروتئين هاي لبني پنير است. ليسي الکساندر، سرپرست اين پروژه تحقيقاتي، در اين باره مي گويد: در توصيه هاي رژيمي، بر محدوديت مصرف سديم تاکيد مي شود اما داده هاي ما نشان مي دهد که خوردن سديم به شکل محصولات لبني نظير پنير، ممکن است نقش حفاظتي داشته باشند. ما متوجه شديم افرادي که محصولات لبني بيشتري مصرف مي کنند، معمولا فشارخون پايين تري دارند.

داده ها نشان مي دهد زمانيکه سديم به شکل پنير مصرف مي شود، تاثيرات منفي بر سلامت قلب و عروق ندارد، در صورتيکه اين تاثيرات منفي در مورد سديم موجود در منابع غيرلبني وجود دارد. از اين رو استدلال محققان اين است که پروتئين ها و مواد مغذي موجود در پنير، ممکن است از عروق خوني در مقابل تاثيرات منفي و کوتاه مدت سديم حفاظت نمايند. اگرچه هنوز نقش حفاظتي آن در بلندمدت مشخص نشده است.

در اين مطالعه، تيم تحقيق به شرکت کنندگان در سه روز جداگانه پنير لبني، چوب شور يا پنير سويا دادند. سپس تاثير هر ماده خوراکي بر سيستم قلبي-عروقي را با استفاده از ليزر داپلر که نور ضعيف ليزر بر روي پوست است، مقايسه کردند. اين نور ليزر، سلول هاي قرمز خون را که در عروق جريان داشته و از زير پوست مشخص مي شوند، منعکس مي نمايند و به محققان اين امکان را مي دهند تا ميزان گشادشدگي رگ ها را اندازه گيري کنند.

هدف اين مطالعه، مقايسه تاثير کوتاه مدت مصرف پنير لبني با مصرف سديم موجود در منابع غيرلبني بود. يافته هاي تحقيق نشان مي دهد زمانيکه شرکت کنندگان ميزان بالاي سديم در پنير را خوردند، عملکرد عروق خوني بهتري در مقايسه با زماني داشتند که ميزان يکسان سديم از منابع غيرلبني که در اين مورد چوب شور و پنير سويا بود، دريافت کردند.

به گفته تيم تحقيق: ما مي دانيم که وجود سلول هاي قرمز خون بيشتر به معناي جريان خون بيشتر و اتساع بيشتر عروق است. ما مشاهده کرديم افراد بعد از خوردن پنير لبني در مقايسه با خوردن چوب شور يا پنير سويا، ميزان گشادشدگي و اتساع عروق شان به دليل نيتريک اکسيد بيشتر بود.




منبع:mehrnews.com



http://www.CheKhabar.ir/News/46467/آيا پنير تاثيرات منفي بر سلامت قلب و عروق دارد؟
بستن   چاپ