آيا دمنوش مي تواند جايگزين دارو باشد؟
چهارشنبه 19 آبان 1395 - 11:46:27 AM
چه خبر - در مصرف دمنوش ها زياده روي نکنيد

دکتر محمدحسين صالحي سورمقي استاد دانشگاه داروسازي دانشگاه تهران، با تاکيد بر اين که دمنوش‌ها به هيچ عنوان جايگزين دارو نيستند، گفت: براي بهبود بيماري لازم است دستورات پزشک به درستي رعايت شود. به بيان ديگر، دارو و دمنوش گياهي بايد در جاي خود و به شيوه صحيح مصرف شود. تمام گياهاني که خدواند خلق کرده و در اختيار بشر قرار داده است، خاصيت دارويي دارند و گياه بدون مواد در طبيعت وجود ندارد، اما تعدادي مواد و اثرات خاص دارند و مي‌توانند براي درمان بيماري موثر واقع شوند.

مواد موجود در گياهان در شرايط مختلف مورد استفاده قرار مي‌گيرند، زماني در قالب دمنوش که فقط به تسريع در بهبود بيماري کمک مي‌کند و در شرايطي ديگر، امکان دارد اين گياهان خاصيت دارويي نيز داشته باشند. به عنوان مثال، گياه آويشن علاوه بر مصرف در صنايع غذايي، به عنوان دارو نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

اين استاد دانشگاه با بيان اين‌که در طب سنتي ايراني – اسلامي خاصيت گياهاني مانند نعناع، آويشن، ليموعماني و گل گاوزبان مورد اشاره قرار گرفته، افزود: در تمام کتاب‌هاي مرتبط با خواص گياهان دارويي، به تفصيل در مورد گل گاوزبان صحبت شده که مي‌توان به تقويت کننده قلب، مسکن، خلط آور و ضد سرفه بودن آن اشاره داشت.

وي با بيان اين‌که در مصرف دمنوش نبايد زياده روي کرد، گفت: برخي براي تهيه دمنوش گل گاوزبان، آن را بر روي حرارت مستقيم قرار مي‌دهند تا بجوشد که اين کار موجب مي‌شود خاصيت‌هاي گياه از بين برود. براي تهيه اين دمونش کافي است 5 گرم گل گاوزبان را به همراه يک و نيم ليوان آب جوش، يک ليمو عماني متوسط خرد شده بدون هسته و مقداري نبات، به مدت نيم ساعت روي حرارات بخار آب قرار دهيم.

اين داروساز در رابطه با مصرف دمنوش گل گاو زبان براي گروه‌هاي خاص تصريح کرد: مصرف آن مشکلي ايجاد نمي کند، اما بهتر است مصرف آن براي کودکان پس از 10 سالگي باشد. زنان باردار نيز بهتر است از داروهاي شيميايي و گياهي تا حد امکان استفاده نکنند.




منبع:salamatnews.com



http://www.CheKhabar.ir/News/46247/آيا دمنوش مي تواند جايگزين دارو باشد؟
بستن   چاپ