سياهي رفتن چشم ها چه زمان اعلام خطر است؟
چهارشنبه 19 آبان 1395 - 3:44:48 AM
چه خبر - سياهي رفتن چشم علتش چيست؟

سياهي رفتن چشمها اتفاقي است که همه دست کم يکبار تجربه اش کرده ايم. حالت ناخوشايندي که به اعتقاد متخصصان قلب و عروق و مغز و اعصاب ممکن است به علت کم خوني، فشار خون بالا و يا بعضي بيماري ها مثل ام اس باشد.

دکتر منوچهر قاروني، متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران، در خصوص علت سياهي رفتن چشم ها مي گويد: بعضي مردم زماني که از حالت نشسته به ايستاده يا از ايستاده به نشسته تغيير وضعيت مي دهند، چشم هاي شان سياهي مي رود و ممکن است زمين بخورند. به طور مثال زماني که در حالت نشسته است، فشار خونش روي 12 است، اما به محض اين که مي ايستد فشارش عدد 10 را نشان مي دهد. اين مساله نشان مي دهد که مشکلي وجود دارد و سيستمي که بايد فشار را تنظيم کند، ضعيف است. به اين معني که سيستمي که بايد عروق رگ هاي پا را تنگ کند تا به هنگام ايستادن خون به مغز برسد، درست عمل نمي کند و به همين علت زماني که فرد صبح از خواب بيدار مي شود تا به دستشويي برود، در ميانه راه چشمانش سياهي مي رود و روي زمين مي افتد.

به گفته قاروني، آريتيمي قلب و تپش قلب نيز مي تواند سبب بروز اين مشکل افراد شود. او در ادامه مي گويد: افزايش فشار خون که به آن فشار خون کشنده نيز مي گويند، يکي از مسائلي است که باعث سياهي رفتن چشم ها مي شود. اين مشکل عمدتا در افراد ميانسال و در کساني که درگير بيماري هاي زمينه اي همچون فشار خون هستند يا از داروهايي مثل ايندرال، متورال و آتنولول با دز بالا استفاده مي کنند، مشاهده مي شود. در هر صورت اگر اين حالت تکرار شد لازم است فرد به پزشک مراجعه کند.

دکتر فاطمه صديق مروستي، متخصص مغز و اعصاب، از بعد ديگري به موضوع سياهي رفتن چشم ها نگاه مي کند و مي گويد: گاهي يک حمله تشنجي يا به ندرت بيماري ام اس مي توانند باعث بروز اين مشکل در افراد شوند. سياهي رفتن چشم ها در افراد ميانسال شايع تر است تا افرادي که در سنين نوجواني يا جواني به سر مي برند.

اما در اينکه چه زماني بايد سياهي رفتن چشم ها را جدي گرفت و به پزشک مراجعه کرد، سوالي است که مروستي به آن پاسخ مي دهد: بستگي به اين دارد که چند بار تکرار شده باشد. اگر مدام تکرار شود، طولاني مدت بوده و با علائمي مثل سرگيجه، تاري ديد، اختلالات ديد يا بروز علائمي در ساير قسمت هاي بدن مثل خواب رفتگي و گزگز شدن اندام ها، ناتواني در حرکت کردن و مشکلات تکلمي همراه باشد، لازم است که بيمار به پزشک مراجعه کند تا پس از انجام اقدامات تشخيصي، درمان مناسب تجويز شود.

به گفته اين متخصص مغز و اعصاب هميشه هم نبايد نگران سياهي رفتن چشم ها بود. گاهي خستگي، بي خوابي و بد غذايي ممکن است باعث بروز اين مشکل در افراد شود.




منبع:salamatonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/46202/سياهي رفتن چشم ها چه زمان اعلام خطر است؟
بستن   چاپ