بهبود عملکرد کبد با اين مواد غذايي پاييزي
سه شنبه 18 آبان 1395 - 11:45:50 AM
چه خبر -

همه ما مي توانيم روز خود را صرف جمع کردن فهرست سمومي بکنيم که از طريق هوا، آب و حتي مواد غذايي وارد بدنمان مي شوند. اما يک نکته باقي مي ماند و آن انتخاب هاي ما است. اگرچه سموم مختلف از طرق مختلف مي توانند وارد بدن شده و بر اندام هاي حياتي تاثير بگذارند اما انتخاب هاي آگاهانه برخي مواد غذايي اثر برعکس و خاصيت سم زدايي شگفت انگيز دارد.

کبد يکي از مهمترين غدد بدن است که وظيفه زدودن سموم از شر مواد مضر مانند الکل، مواد مخدر و ... را دارد، ضمن اين که قند ذخيره شده در بدن را به قند قابل استفاده تبديل مي کند، سلول هاي قرمز خون قديمي را از بين مي برد، ميزان اسيدهاي آمينه خون را تنظيم مي کند، و منجر به ذخيره آهن و پردازش هموگلوبين خون در بدن مي شود.در اين ميان برخي مواد غذايي اثر شگفت انگيزي براي سم زدايي از اين عضو مهم بدن دارند.

بهترين مواد غذايي پاييزي براي حفظ سلامت کبد

چغندر و هويج: هويج سرشار از گلوتاتيون، يک پروتئين است که به سم زدايي کبد کمک مي کند. هر دو گياه حاوي فلاونوئيدها و بتاکاروتن بسيار بالا هستند. خوردن هويج و چغندر به تحريک و بهبود کلي عملکرد کبد کمک مي کند.

گوجه فرنگي: حاوي مقادير زيادي گلوتاتيون است و ليکوپن موجود در آن نيز موجب مقاومت در برابر ابتلا به سرطان سينه، پوست و سرطان ريه مي شود.

گريپ فروت: يکي ديگر از منابع گلوتاتيون است که موجب پاکسازي کبد مي شود. گريپ فروت همچنين سرشار از ويتامين ث و آنتي اکسيدان است که به بالا رفتن توليد آنزيم هاي تميز کننده کبدي و افزايش روند پاکسازي طبيعي کبد منجر مي شود.

اسفناج: اسفناج خام منبع عمده از گلوتاتيون است و به روند پاکسازي کبد کمک مي کند. سبزيجات سبز مانند اسفناج همچنين منبع غني از کلروفيل، يک رنگدانه طبيعي است که براي حفظ سلامت کلي کبد مفيد است.

مرکبات: ليمو، ليموترش و ...حاوي مقادير زيادي از ويتامين ث است که به تحريک کبد و سنتز مواد سمي به موادي که مي تواند به آب جذب شود، کمک مي کند.

کلم ها: کلم ها داراي خاصيت سم زدايي قوي براي کبد هستند. اين سبزيجات داراي موادي هستند که بعضي سموم را در بدن خنثي مي کنند، مثل نيتروزامين هاي موجود در دود سيگار، و آفلاتوکسين موجود در بادام زميني. همچنين انواع کلم داراي موادي بنام گلوکوزينولات هستند که باعث مي شوند کبد آنزيم هايي را توليد کند که براي انجام فرآيند سم زدايي لازم هستند.

سيب: حاوي پکتين و ديگر مواد شيميايي ضروري براي آزاد سازي سموم از دستگاه گوارش است. سيب تحمل بار سمي در طول روند پاکسازي را براي کبد آسانتر مي کند.

سير: سير حاوي آليسين (يک نوع آنتي اکسيدان) است که يک ترکيب سولفوردار است و براي سم زدايي بهتر و موثرتر کبد لازم است. سير به کبد کمک مي کند تا بدن را از آلودگي جيوه، بعضي مواد افزودني موجود در غذاها و هورمون استروژن پاک کند.




منبع:avayesalamati.com



http://www.CheKhabar.ir/News/46165/بهبود عملکرد کبد با اين مواد غذايي پاييزي
بستن   چاپ