دلشوره‌ و اضطراب ناگهاني را جدي بگيريد!
سه شنبه 18 آبان 1395 - 10:01:48 AM
چه خبر -

دکتر پرويز مظاهري روانپزشک و دبير انجمن روانپزشکان ايران دلشوره هاي ناگهاني را وامدار زمينه هاي ژنتيکي اضطراب در ناخودآگاه افراد و حاصل مشکلات روزمره عنوان کرد.

علت دلشوره هاي ناگهاني در افراد چيست؟

زمينه اضطراب بايد در افراد باشد تا اين مساله شکل بگيرد، زمينه اضطراب هم به صورت:

-وراثتي و ژنتيکي -مرور زمان -نوع زندگي فرد-مشکلات و نگرانيهاي فعلي و يا آتي آنها

که در زندگي گسترش پيدا مي کند،زماني که فرد در مواجهه با يک مشکلي قرار مي گيرد به خاطر زمينه هاي اضطراب موجود در ناخودآگاه، به طور ناگهاني دچار دلشوره مي شود، براي مثال هنگام عبور از عرض خيابان، يا در حين رانندگي، امتحان و... فرد ادعا مي کند که ناگهان دچار دلشوره شده است، اما تحقيقات نشان مي دهد که اضطراب در وجود اين افراد هميشگي ست، اما در مقابل شرايط ناگهاني اين مساله به اوج خود مي رسد و گرنه اختلالي بنام دلشوره ناگهاني، به خودي خود وجود ندارد.

دلشوره عامل بيروني دارد يا دروني؟

اضطراب حالتي است که به طور ناخودآگاه بوجود مي آيد، مصداق اين مساله تعريف اضطراب از ديد روانشناسي ست که مي گويد: "اضطراب يک احساس مبهم ناخوشايند است که در فرد وجود دارد و عامل بيروني ندارد".

تفاوت ترس و اضطراب نيز همين مساله است که ترس عوامل بيروني دارد مانند، ترس از عبور در خياباني تاريک، اما اضطراب عامل بيروني را ندارد مانند، نگراني مادر براي فرزندان بيرون از خانه که ناشي از ناخودآگاه اوست.

آيا دلشوره باعث بروز مشکلات جسمي مي شود؟علايم جسمي اضطراب:

دقيقا، اضطراب دو دسته علائم دارد، علائم جسمي و علائم رواني. اکثر افرادي که مراجعه مي کنند با علائم جسمي مانند:

-تپش قلب-احساس درد در قفسه سينه-علايم تنفسي و تنگي نفس-علائم گوارشي-علائم ادراري و تکرر ادرار

مواجه هستند، بعلاوه با توجه به اينکه اضطراب رابطه مستقيمي با سيستم اعصاب مرکزي دارد و اين سيستم نيز با تمام اعضاء و جوارح ارتباط دارد، اضطراب مي تواند رابطه مستقيمي با بسياري از بيماريهاي جسمي داشته باشد.

روش هاي کاهش و يا مقابله با دلشوره چيست؟

متاسفانه مردم به اين مساله اهميت نمي دهند و معتقدند که مساله مهمي نيست و نيازي به مراجعه به روانپزشک نيست، اما در وهله اول شخصي که مبتلا به چنين اختلالي ست بايد به روانپزشک مراجعه کند، در جلسات درمان که هم دارويي ست و هم روان درماني، روانپزشک به ريشه يابي مشکلات و اضطرابهاي فرد بيمار رسيدگي مي کند و به دنبال علل مسايل آزار دهنده در ناخودآگاه فرد مي گردد، در اين جلسات عوامل آزاردهنده شناسايي و آموزشهاي مقابله با آنها به فرد تعليم داده مي شود.




منبع : dayna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/45922/دلشوره‌ و اضطراب ناگهاني را جدي بگيريد!
بستن   چاپ