اگر تا امروز صبحانه نمي خورديد, حتما اين مطلب را بخوانيد
سه شنبه 18 آبان 1395 - 9:55:39 AM
چه خبر - چگونه خود را به خوردن صبحانه علاقه مند کنيم؟

به هزار و يک دليل بهتر است صبحانه بخوريم، اما به يک دليل خيلي مشخص، نمي‌توانيم اين کار را انجام بدهيم! دليل ما اين است: وقتي از خواب بيدار مي‌شويم اشتها نداريم. اصلاً اول صبح دهان ما مزه‌ي تلخي مي‌دهد، چه‌طور مي‌توانيم به يک صبحانه کامل فکر کنيم؟ البته تابستان‌ها وضعيت فرق مي‌کند. دير بيدار مي‌شويم و فرصت داريم مدت‌ها چرت بزنيم تا کم‌کم اشتهايمان باز شود. ما چنين آدم‌هايي هستيم! نگو که تابستان آن‌قدرها مهم نيست و نگو که اتفاقاً در فصل مدرسه بايد حتماً صبحانه بخوريم!

صبحانه چيست؟

از من بپرسيد مي‌گويم يک وعده غذاي زوري که عکس‌هايش بسيار زيباست و در جست‌وجوهاي اينترنتي مي‌توان زيباترين ميز‌هاي غذا را با نام صبحانه پيدا کرد. اما وقتي خودت مي‌خواهي همان صبحانه را بخوري نمي‌دانم چرا نمي‌شود! و اگر از شما بپرسند، مي‌گوييد: البته که صبحانه اولين وعده‌ي غذايي براي تأمين مواد لازم براي بدن است و البته آن‌ها که صبحانه مي‌خورند به بدنشان کلسيم، فيبر، روي و آهن بيش‌تري وارد مي‌کنند و در وعده‌هاي غذايي بعدي هم بدنشان ويتامين‌ها و مواد معدني بيش‌تري جذب مي‌کند.

اگر صبحانه بخوريم...

تحقيقات مختلفي در اين زمينه صورت گرفته که يکي از معروف‌ترين آن‌ها را پژوهشگران دانشگاه مينه‌سوتا انجام داده‌اند. اين تحقيق نشان مي‌دهد بچه‌هايي كه قبل از رفتن به‌مدرسه صبحانه مي‌خورند، نمره‌هاي ديكته و رياضي بهتري مي‌گيرند، در مدرسه تمركز بيش‌تري دارند و با ديگران بهتر رفتار مي‌كنند و البته نسبت به دانش‌آموزاني که براي خوردن صبحانه از خواب بيدار نمي‌شوند، سالم‌ترند. دانش‌آموزاني که با خوردن صبحانه روانه‌ي مدرسه مي‌شوند، مشکلات رفتاري کم‌تري دارند.

بنابراين آن‌هايي که 20 دقيقه قبل از آغاز کلاس، صبحانه ميل مي‌کنند، نسبت به‌گروهي که يک ساعت قبل، صبحانه مصرف کرده‌اند بيش‌تر تمرکز دارند و نمره‌هاي بالاتري مي‌گيرند. با توجه به اين نکته که بيش‌ترين فعاليت فکري دانش‌آموزان در ساعت‌هاي آغاز روز است، پس صبحانه بايد شامل مواد غذايي‌اي باشد که بتواند يک سوم کل انرژي مورد نياز روزانه را (معادل600 تا700 کالري براي پسران و حدود 500 تا 600 کالري براي دختران) تأمين کند.

صبحانه نخوريم چه مي‌شود؟

يك انتخاب، خوردن صبحانه است كه به آن اشاره شد. انتخاب ديگر نخوردن صبحانه است كه ببينيم چه تبعاتي دارد. نخوردن صبحانه باعث مي‌شود دانش‌آموزان احساس خستگي کنند و در نتيجه عصبي‌تر باشند. وقتي دانش‌آموز گرسنه باشد انرژي بدنش کاهش پيدا مي‌کند و به دنبال کاهش انرژي بدن نيروي کافي براي فکر کردن ندارد، پس تمرکزش پايين مي‌آيد و در نتيجه يادگيري به شدت افت پيدا مي‌کند. به‌طور کلي تغذيه‌ي نامناسب که به ميزان کافي آهن، يد و پروتئين وارد بدن نکند، روي رشد ذهني و بهره‌ي هوشي (IQ ) تأثير مي‌گذارد.

صبحانه چه بخوريم بهتر است؟

براي تأمين انرژي مورد نياز بدن در ابتداي صبح انواع نان، مربا، کره، عسل، خامه، حليم، پنير، تخم‌مرغ، عدسي و غلات آماده‌ي صبحانه مثل برشتوک توصيه مي‌شود. تکه‌هايي از يک سيب برش‌زده به همراه پنير و گردو که پروتئين و فيبر دارند مي‌تواند صبحانه‌ي سالمي باشد. البته مي‌توانيد يک تخم‌مرغ سفت شده را بين دو لايه نان گرد سبوس‌دار قرار بدهيد و يک پرتقال تازه به صبحانه‌تان اضافه کنيد.

اگر باز هم ميل نداشتيد، براي خودتان پيتزاي صبحانه آماده کنيد. به اين ترتيب که يک تکه نان ترد را در نظر گرفته، 3 قاشق غذاخوري پنيرکم‌چرب روي آن ريخته و تکه‌هاي برش‌خورده‌ي گوجه‌فرنگي را روي آن قرار دهيد و در پايان حدود يک قاشق چاي‌خوري روغن‌زيتون و مقدار کمي نمک و فلفل روي آن بريزيد.

حالا براي اين که نتايج منفي نخوردن صبحانه را از خودمان دور کنيم، بهتر است دنبال راه‌هايي بگرديم كه اشتهايمان زياد شود. مثل همان تصاوير ميزهاي صبحانه که در جست‌وجوهاي اينترنتي ديديم و ما را به‌خوردن صبحانه مشتاق مي‌کند.

اولين راه اين است که شب‌ها کم‌تر شام بخوريم. اين کار به احساس گرسنگي اول صبح خيلي کمک مي‌کند. مي‌توانيم به خوردن صبحانه‌اي متفاوت فکر کنيم و هم‌چنين به صبحانه به عنوان بخشي از درمان يک بيماري نگاه کنيم و اشتها ندارم و نمي‌توانم بخورم، را کنار بگذاريم و البته بهتر است وعده‌هاي غذايي را در وقت‌هاي معين و مشخصي صرف کنيم. مثلاً صبحانه ساعت هفت صبح، اگر ناهار در مدرسه هستيم ساعت 12 و اگر در خانه صرف مي‌کنيم بعد از پايان مدرسه و در نهايت شام را حدود ساعت 9 شب بخوريم.




منبع:hamshahrionline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/45898/اگر تا امروز صبحانه نمي خورديد, حتما اين مطلب را بخوانيد
بستن   چاپ