بر اساس طبع خود غذا بخوريد: گرم، تر، سرد، خشک
سه شنبه 18 آبان 1395 - 9:54:47 AM
چه خبر - با اين سه گام ساده، جزو مرگ و ميرهاي 50 درصدي نباشيم

درصد علل مرگ و مير کشور، سکته‌هاي قلبي و مغزي ناشي از مشکلات تغذيه است؛ اين را معاون تحقيقات وزارت بهداشت مي گويد.اگر در مناطقي از دنيا مانند برخي نواحي آفريقا، علت انواع بيماري ها و مرگ و ميرها، فقدان غذاي مناسب و گرسنگي است در ايران، مردم به خاطر "تغذيه بد" مي ميرند.اغلب ايراني ها نه تنها دسترسي مناسبي به غذا دارند بلکه طبق اعلام "فائو" سالانه 35 ميليون تن مواد غذايي در ايران دور ريز مي شود. گذشته از اين، 70 درصد مردم ايران نيز دچار چاقي هستند.

بيماري هايي مانند ديابت نيز رفته رفته در زمره تهديدات ملي قرار مي گيرند به طوري که طبق آمار وزارت بهداشت، هم اکنون 10 درصد ايراني ها ديابت دارند و بيم آن مي رود تا يک دهه آينده يک سوم مردم ايران ديابتي شوند. انواع بيماري هاي ديگر مانند فشار خون، ناکارآيي هاي گوارشي، سرطان و ... نيز که جاي خود دارند.

واقعيت اين است که اگر "تغذيه بد" عامل نيمي از مرگ و مير ايراني هاست، پس با بهبود فرهنگ غذايي، هر کدم از ما مي توانيم لااقل درباره خود و خانواده مان ريسک ابتلا به بيماري هاي مرگبار را کاهش دهيم.

پيشنهاد جدي ما که همين امروز مي توانيد آن را عملي کنيد، "تنظيم تغذيه بر اساس طبع" است.انسان ها داراي طبع هاي مختلفي هستند که معروف ترين آنها عبارتند از:

-گرم و خشک-گرم و تر-سرد و خشک-سرد و تر


هر انساني بايد بر اساس طبع خودش تغذيه کند. به عنوان مثال اگر کسي داراي طبع سرد باشد و مدام غذاهايي که داراي طبع سرد هستند بخورد، در دراز مدت سلامتي اش به خطر مي افتد.

- اولين کاري که بايد بکنيم اين است که تشخيص دهيم طبع ما در زمره کدام يک از چهار گروه اصلي انواع طبع ها قرار دارد؟

براي تشخيص طبع، راه هاي مختلفي وجود دارد که با کمي جست و جو در سايت هاي معتبر مي توان اطلاعات خوبي درباره نحوه شناسايي طبع به دست آورد، هر چند که مراجعه به پزشکي که تخصص طب سنتي هم دارد روش مطمئن تري به شمار مي رود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : با نوع مزاج خود آشنا شويد تا علت بيماري هايتان را بدانيد!

- گام دوم اين است که طبيعت انواع مواد غذايي را بشناسيم و برنامه غذايي روزانه خود شامل وعده هاي اصلي و ميان وعده ها را بر اساس آن تنظيم نماييم.

مثلاً اگر دريافتيم که طبع ما سرد است و در يک مهماني، روي ميز موز و خيار باشد، ما ميوه گرم (موز) را انتخاب مي کنيم و از خوردن ميوه سرد (خيار) خودداري مي کنيم. يا اگر خيار را خورديم، در کنارش "مصلح" آن را نيز مي خوريم. مصلح در طب ايراني غذايي است که باعث مي شود اثر غذايي که پيش از آن خورده ايم تعديل شود. مثلاً مصلح خيار، مويز است و اگر کسي بعد از خوردن خيار، مويز بخورد، اثر طبع سرد آن بر روي فرد داراي طبع سرد خنثي مي شود.خوشبختانه طبع انواع غذاها و نيز مصلح هاي آنان نيز در سايت هاي معتبر وجود دارد و مي توانيم با يک جست و جوي ساده، اين اطلاعات ارزشمند را نيز به دست آوريم.

- گام سوم براي سلامتي، "خوردن به اندازه" است. اکثر ما ايراني ها گذشته از اين که غذاهاي مناسب نمي خوريم، بلکه همان غذاهاي نامناسب طبع مان را نيز بيش از اندازه مي خوريم. نتيجه نيز مشخص است:

-آسيب کبد -بر هم خوردن تعادل شيميايي بدن -ابتلا به انواع بيماري ها -مرگ زود رس


بنابراين در کنار انتقاد از سيستم آموزشي و رسانه ها که اين ها را يادمان نمي دهند، بهتر است اين سه گام عملي و بسيار سودمند را از همين امروز برداريم و خود و خانواده مان را از فاجعه اي که همه ما را در برگرفته و مدام از بين ما قرباني مي گيرد، نجات دهيم.

در اين باره بيشتر خواهيم نوشت تا سطح آگاهي هاي عمومي مردم در خصوص تغذيه بر اساس طبع را به سهم خود بالا ببريم.




منبع:asriran.com


http://www.CheKhabar.ir/News/45893/بر اساس طبع خود غذا بخوريد- گرم، تر، سرد، خشک
بستن   چاپ