با کنجکاوي جنسي نوجوان چگونه برخورد کنيم؟
19 شهريور 1394 - 11:16:58 ق.ظ

خانواده‌ها بايد بپذيرند که نياز و کنجکاويهاي جنسي مانند هر فرد ديگري در نوجوان آنها نيز وجود دارد به همين دليل بايد در اين رابطه نگاهي احترام آميز و عاري از اتهام به نوجوان داشته باشند.

بلوغ و کنجکاوي جنسي در نوجوانان

يک روانشناس با بيان اينکه والدين نمي‌توانند حق نياز جنسي را در نوجوانان خود ناديده بگيرند، به آنها توصيه کرد تا براي پيشگيري، رفع و حل مسائل و مشکلات ناشي از بلوغ، توانايي صحبت از احساسات شخصي نوجوان را در محيط هاي خانوادگي افزايش دهند. مهدي بياتي افزود: در حال حاضر به دليل دسترسي نوجوانان به انواع اطلاعات در قالب فيلم و عکس در موبايل و کامپيوترهاي شخصي اغلب شاهد بلوغ زودرس در آنها هستيم؛ اين درحاليست که نمي توانيم در دنياي ارتباطات نوجوان را براي استفاده از تکنولوژيهاي روز دنيا منع کنيم؛ به ناچار بايد اين واقعيت را پذيرفته و در جهت سرکوب آن عمل نکنيم زيرا منع استفاده از اين وسايل تنها باعث حريص‌تر شدن نوجوان مي‌شود.

والدين بايد ادبيات نوجوان را شناخته، توانايي گفت‌وگو را در خود افزايش دهند تا بتوانند از آسيبهاي نوظهور ناشي از رشد تکنولوژي در نوجوان خود پيشگيري کنند، زيرا نوجواني مانند راه رفتن برلبه ديواري باريک بوده و چنانچه نتوان فرد را به درستي در اين دوران هدايت کرد، هرلحظه ممکن است فرد به دره‌اي پرتاب شود که بازگشت از آن گاه بسيار دشوار خواهد بود. وي در ادامه ضمن بيان آنکه متاسفانه مسائل و کنجکاوي هاي جنسي نوجوان که بخشي از مراحل طبيعي رشد وي است، همواره در فضاهاي پنهان خانوادگي قرار مي گيرد افزود: خانواده‌ها بايد بپذيرند که نياز و کنجکاويهاي جنسي مانند هر فرد ديگري در نوجوان آنها نيز وجود دارد به همين دليل بايد در اين رابطه نگاهي احترام آميز و عاري از اتهام به نوجوان داشته باشند. بياتي هم چنين گفت: بهتر است در اين سن پدران با پسران و مادران با دختران گفت و گو کنند و با ارائه برخي نکات، زمينه اقدامات پيشگيرانه را براي آنها فراهم کنند.

اين روانشناس افزود: بداخلاقي والدين با نوجوان در اين سنين و به ويژه در خصوص مسائل و کنجکاويهاي جنسي آنان نتيجه عکس داشته و باعث بدبيني آنها در بزرگسالي مي‌شود که اين خود مقدمه بروز بسياري از مشکلات در زندگي آينده نوجوان است. بياتي همچنين با اشاره به افراط و تفريطهاي خانوادگي در اين خصوص اظهار کرد: گاهي شاهد آن هستيم که خانواده‌ها بسيار ساده با اين مسئله برخورد کرده و به راحتي در جمع‌هاي خانوادگي برخي فيلمها و تصاوير را مشاهده مي کنند؛ در مقابل خانواده هايي نيز وجود دارند که با سخت گيري و يا حياي بي‌مورد در اين زمينه حتي اجازه گفت و گو با نوجوان در ارتباط با اين مسائل را نمي دهند که هردو اين رفتارها براي نوجوان بسيار آسيب زاست و عاملي براي انحراف نوجوان مي‌شود.

وي تصريح کرد: در اين دوره به مادران و دختران خانواده‌هايي که داراي نوجوانان پسر هستند توصيه مي شود تا از پوشيدن لباس‌هاي نيمه عريان و تنگ خودداري کنند.

بياتي در ادامه ضمن اشاره به آنکه خانواده‌ها گاهي از رشد کودک خود و قرارگيري وي در دوران نوجواني غافل مي‌شوند گفت: نوجواني دوره‌ايست که نبايد از آن غفلت کرد و خانواده‌ها همواره بايد متوجه تغييرات هورموني و فيزيولوژيک نوجوان خود باشند. اين روانشناس همچنين با تاکيد بر حياي بي‌مورد خانواده‌ها در خصوص مسائل جنسي نوجوانان و اينکه در بسياري از مواقع خانواده‌ها گمان مي‌کنند که اگر با نوجوان در اين مورد گفت و گو کنند به اصطلاح چشم و گوش آنها باز مي‌شود اظهار کرد: صحبت والدين در جهت دهي و هدايت فرزندان موثر است؛ اين درحاليست که اکنون خانواده ها حتي با ادبيات نوجوان خود آشنا نيستند و بعلت عدم تجربه مسائل اين چنيني در دوران نوجواني خود، قدرت مديريت اوضاع را نداشته و به اين ترتيب همواره سعي در سرکوب و يا آزاديهاي بي مورد دارند که هردو آسيب زا هستند. وي افزود: زماني که والدين عدم گفت‌وگو و سکوت در اين مسائل را در دستور کار خود قرار مي‌دهند نوجوان در جهت رفع کنجکاويهاي خود راه اشتباه را انتخاب مي‌کند.

گردآوري : گروه سلامت سيمرغ

منبع : isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/4577/با کنجکاوي جنسي نوجوان چگونه برخورد کنيم؟
بستن   چاپ