چه خبر - نخودآب
طرز تهيه و پخت نخودآب:
براي تهيه نخودآب بهتر است, 200گرم نخود را شب قبل خيس کرده و صبح روز بعد آب آن را خالي کرده و نخودهاي خيسخورده را همراه با يک قلم دارچين 10گرمي در مقدار زيادي آب بپزيد؛ بهطوري که نخودها له شوند. هر زمان که آبش کم شد به آن بهقدري آب اضافه کنيد که در پايان پخت سطح آب به همان ميزان اوليه باشد.در ادامه ترکيب فوق را صاف کنيد و مايع به دست آمده را دوباره بپزيد تا کمي غليظ شود به اين ترتيب نخودآب آماده است.
پخت نخود نبايد در ديگ زودپز انجام شود. روغن بادام، نمک و اندکي پياز و زيره و ميخک نيز ميتوان براي تقويت آثار و افزايش درجه گرمي غذا به آن افزود.
نخودآب را کي بخوريم؟
نخودآب را بدون نان در ساعتهاي:
8 صبح12 ظهر4 بعدازظهر 8 شب
به هر ميزاني که ميل داشتيد و با کمي نمک مصرف کنيد.
اگر با خوردن نخودآب نفخ مي کنيد:
در صورت بروز نفخ ميتوانيد در نوبتهاي بعدي پخت به آن زيره سياه نيز اضافه کنيد.
خواص درماني نخودآب-در دفع مواد بلغمي از بدن مفيد است.-ادرارآور است.-تقويت کننده قواي جنسي است.-مقوى بدنهاي ضعيف است.-تحليل برنده باد(نفخ) و بيماريهاي ناشي از باد است.-در کل براي بيماريهاي ناشي از بلغم و سودا و باد مفيد است.-براي بيماران مبتلا به بيماريهاي مغزي ناشي از سردي و براي بيماران ماليخوليايي مفيد است.-براي بيماريهاي کليه و مثانه مفيد است.
نکته: البته مصرف آن و بهويژه مداومت به آن براي صفراوىمزاجان مضر است.
نکته: مداومت بر اين غذا يا مصرف آن بهقصد درمان نيازمند مشورت با درمانگر مجرب است.
منبع:tasnimnews.com