مواد لبني کفير و مهمترين فوايد کفير
جمعه 7 آبان 1395 - 11:45:15 AM
چه خبر - کفير چيست ؟ Kefir

کِفير Kefir فرآورده تخميرشده شير است که همراه محصولات لبني عرضه مي شود و در اروپاي شرقي، روسيه و جنوب غرب آسيا شهرت بيشتري دارد. کلمه کفير از کلمه از سال 1884 در روسيه کاربرد داشته و احتمالا از غفقاز شمالي سرچشمه گرفته است و گاهي گفته مي شود که از کلمه ترکي köpür به معني چيزي پف کرده مي آيد و کلا در زبان هاي مختلف رايج مي باشد. در قديم کفير را در مشک هاي چرمي بعمل مي آوردند ولي در حال حاضر بصورت صنعتي و در شرايط بهداشتي قابل توليد مي باشد.

مهمترين فوايد محصولات لبني کفير

جنيفر فيتزگيبون، از مرکز سرطان دانشگاه استوني بروک، در مورد کفير مي گويد: «کشت مخمر و باکتري اسيدلاکتيک موجب ايجاد کفير مي شود که شکلي شبيه گل کلم دارد. محيط کشت با استفاده از پايه شير حيواني، شير سويا، شير نارگيل، آب ميوه ها و محلول شير قند و شکر ايجاد مي شود. دانه هاي کفير به اين پايه کشت افزوده شده و تخمير مي شوند. محصول نهايي طعمي شبيه ماست مايع داشته و فوايد سلامت آن بسيار زياد است.»

محصولات لبني کفيرمحصولات لبني کفير

محصولات کفير و پروبيوتيک ها

يکي از مهم ترين فوايد کفير، وجود پروبيوتيک و پري بيوتيک هاي آن است. کفير حاوي حدود 30 ميکروارگانيزم مختلف بوده که آن را تبديل به منبع غني پروبيوتيک در مقايسه با ساير محصولات لبني تخميرشده مي نمايد.

انواع مختلف باکتري هاي پروبيوتيک در محصولات کفير عبارتند از لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس، بيفيدوباکتريوم بيفيدوم، استرپتوکوک ترموفيلوس، لاکتيس لاکتوباسيلوس. بولگاريکوس، helveticus لاکتوباسيلوس، kefiranofaciens لاکتوباسيلوس، لاکتوکوکوس لاکتيس و Leuconostoc گونه است. لاکتوباسيلها در کفير ممکن است در غلظت هاي مختلف از حدود 1 ميليون تا 1 ميليارد مورد، بصورت کلوني در هر ميلي ليتر وجود داشته باشند، باکتري ها مسئول سنتز پلي ساکاريدهاي کفيري هستند

پروبيوتيک ها ميکروارگانيزم هايي هستند که به روند هضم کمک کرده و نقش حفاظتي در مقابل باکتري هاي مضر دارند. پري بيوتيک ها، کربوهيدرات هاي هستند که پروبيوتيک ها از آنها به عنوان سوخت استفاده مي کنند. کفير حاوي هر دو آنها هست.

محصولات کفير و پروبيوتيک هامحصولات کفير و پروبيوتيک ها

همچنين اين ماده مغذي حاوي کلسيم، پروتئين و ويتامين هاي B نيز هست. افرادي که در گوارش شير مشکل دارند، ممکن است کفير را بهتر از شير تحمل کننند. باکتري‌هاي اسيد لاکتيک، لاکتوز يا قند شير موجود در کفير را تا حدودي هضم کرده‌اند. افرادي که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، اغلب مي‌توانند بدون مشکل از کفير استفاده کنند.




منبع: salamatnews.com, wikipedia.org, health.com


http://www.CheKhabar.ir/News/45098/مواد لبني کفير و مهمترين فوايد کفير
بستن   چاپ