شربت متادون عامل بيشترين مسموميت هاي دارويي
جمعه 7 آبان 1395 - 3:43:39 AM
چه خبر - شربت متادون طلايه دار مسموميت هاي دارويي

دکتر امير بقايي در هفته ملي پيشگيري از مسموميت ها -اول تا هفتم آبان ماه- افزود: شربت متادون چون عمدتا درون در يخچال نگهداري مي شود براي کودکان در دسترس است و آنان به راحتي مي توانند، شربت را مصرف کنند.

بقايي ادامه داد: هر يک ميلي ليتر شربت متادون، يک ميلي گرم متادون دارد و مصرف پنج ميلي ليتر آن مي تواند براي يک کودک يک تا پنج ساله ، کشنده باشد.

وي يادآور شد: خوراندن شربت متادون از سوي والدين به کودکان براي تسکين آن در کلانشهرها و مراکز استان ها وجود ندارد اما در برخي مناطق دورافتاده، اين باور اشتباه بين والدين معتاد وجود دارد که ترياک و مشتقات آن براي آرام کردن کودکان خوب است و متاسفانه شربت متادون را براي کودک خود تجويز مي کنند و باعث مسموميت او مي شوند.

کودکان نوپا در معرض خطر مسموميت دارويي

مشاور مرکز ملي اطلاع رساني داروها و سموم سازمان غذا و دارو گفت: مسموميت هاي دارويي، بيشتر در کودکاني رخ مي دهد که تازه راه رفتن را تجربه کرده اند و يا چهار دست و پا مي روند؛ بنابراين، اين کودکان و نيز کودکان کمتر از پنج سال بيش ديگران در معرض مسموميت دارويي قرار دارند.

بقايي اظهار کرد: اين کودکان به دليل کنجکاوي ، داروها را از طريق به دهان بردن مي خواهند بشناسند بنابراين والدين بايد داروها را در قفسه هاي مناسب دارويي و دور از دسترس کودکان نگهداري کنند.

خطر مسموميت دارويي با شربت هاي خوراکي و آنتي هيستامين براي کودکان

مشاور مرکز ملي اطلاع رساني داروها و سموم سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: بيشترين ميزان مسموميت هاي دارويي در کودکان با مصرف شربت هاي خوراکي اطفال اتفاق مي افتد که عمدتا فرآورده هاي مربوط به درمان سرماخوردگي و آنتي هيستامين دکونژنانت هستند.

بقايي افزود: همچنين مصرف مکمل آهن در کودکان نيز مي تواند خطر آفرين باشد چرا که دوز زيادي از آهن موجب مسموميت مي شود.

وي ادامه داد: گاهي نيز خطاي پزشکي و تجويز نادرست يک دارو براي کودک موجب مسموميت دارويي در او مي شود چراکه دارو بايد براساس وزن براي او تجويز شود و پزشک غيرمتخصص اطفال اگر دوز اشتباهي براي کودک تجويز کند موجب مسموميت کودک مي شود؛ همچنين ممکن است دوز دارو به درستي از سوي پزشک تجويز شود اما در داروخانه اشتباه خوانده شود.

پيمانه هاي دارويي مي تواند مسموميت دارويي ايجاد کند

مشاور مرکز ملي اطلاع رساني داروها و سموم سازمان غذا و دارو گفت: گاهي مسموميت هاي دارويي کودکان در ايران ناشي از پيمانه هاي دارويي است به آن معنا که والدين بجاي اينکه از پيمانه هاي دارويي براي دارو دادن به کودکان استفاده کنند از قاشق غذاخوري و قاشق سوپ خوري استفاده مي کنند که مي توانند مسموميت در پي داشته باشد.

بقايي افزود: همچنين گاهي يک دارو، هم از سوي پدر و هم از سوي مادر در 2 نوبت به کودک خورانده مي شود که مسموميت ايجاد مي کند ؛ بنابراين فقط يکي از والدين بايد مسئوليت دادن داروي کودک را بر عهده بگيرند.

راهکارهاي پيشگيري از مسموميت دارويي در کودکان

مشاور مرکز ملي اطلاع رساني داروها و سموم سازمان غذا و دارو اظهارکرد: پزشکان و داروسازان هنگام تجويز دارو براي کودک بايد به شرايط و وزن او توجه کنند.

بقايي افزود: داروهاي لازم و در حال مصرف نيز بايد در يک قفسه دارويي دور از دسترس کودکان ، نگهداري و علاوه بر آن داروهاي قديمي که مصرف ندارند بايد به شيوه صحيحي معدوم شوند.

وي خاطرنشان کرد: شرکت هاي دارويي براي داروهاي خطرناک بايد بسته بندي هايي با قفل کودک طراحي کنند و در نهايت فقط يکي از والدين بايد مسئول دارو دادن کودک شود.




seemorgh.com
منبع: webda.behdasht.gov.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/45075/شربت متادون عامل بيشترين مسموميت هاي دارويي
بستن   چاپ