از خوردن نارنگي در فصل پاييز غافل نشويد
سه شنبه 4 آبان 1395 - 8:44:17 AM
چه خبر - خواص نارنگي

به گفته دکتر سيد مهدي ميرغضنفري متخصص طب سنتي و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ارتش، در فصل پاييز که مصرف غذاهايي با مزاج گرم و مقوي بيشتر مي‌شود، احتمال بروز حرارت کبد و معده و صفرا هم افزايش مي‌يابد که با مصرف نارنگي و ساير مرکبات مي‌توان به رفع اين مشکلات کمک کرد.

دکتر سيد مهدي ميرغضنفري، با اشاره به اينکه نارنگي مانند ليمو، نوع ترش نيز دارد ولي عمدتاً شيرين است گفت: اگر نارنگي ترش باشد، مزاج آن سرد و خشک است ولي معمولاً طبع آن سرد و تر بوده و گاهي در مواردي که خيلي شيرين باشد مختصري به سمت حرارت مي‌رود که البته در بدن خودش را نشان نمي‌دهد و رطوبت بخش خوبي به بدن است.

اين متخصص ضمن اشاره به اينکه طبع نارنگي سرد است و براي رفع حالت خفقان و تنگي نفس ناشي از سرماخوردگي و گرمي مزاج، مصرف آن توصيه مي‌شود، گفت: کساني که پس از خوردن غذاهايي با مزاج گرم دچار حرارت بدني حتي در فصول سرد سال مثل پاييز مي‌شوند يا سوزش گلو، خارش پوست يا عطش مفرط پيدا مي‌کنند، خيلي از نارنگي نفع خواهند برد.

اين ميوه صفرا بر خوبي است و حرارت زائد کبد و معده را کم کرده، گرگرفتگي دوران يائسگي را که عمدتاً به دليل خشکي نامحسوس پوست و انسداد منافذ پوستي است، بهبود نسبي مي‌بخشد. نارنگي بهترين ميوه براي افراد گرم‌مزاجي است که قصد گرفتن رژيم لاغري دارند.

مرکبات و نارنگي عمدتاً باعث افزايش ادرار مي‌شوند و براي پاکسازي سيستم کليوي و کمک به دفع سنگ‌ريزه‌هاي کوچک مفيدند و از همه مهم‌تر باعث برطرف شدن سوزش ناحيه تناسلي بخصوص در خانم‌هايي مي‌شوند که ممکن است به‌غلط تشخيص عفونت بر آن‌ها گذاشته شود. البته پرتقال نيز خواص شبيه نارنگي دارد اما منافع آن قدري بيشتر از نارنگي است.




منبع:salamatonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/44814/از خوردن نارنگي در فصل پاييز غافل نشويد
بستن   چاپ