علت بدمزگي دهان در صبح و درمان آن
دوشنبه 3 آبان 1395 - 3:40:11 AM
چه خبر -

براي خيلي از افراد پيش آمده است که صبح با دهاني بدمزه که ترش و تلخ است از خواب بيدار شوند. اگر چنين مزه اي در دهان تان احساس کنيد بدون شک دنبال دلايل آن خواهيد گشت.

علت تلخي دهان در صبح

تلخ و بدمزه بودن دهان در هنگام صبح بسيار رايج است و به همين دليل چندان جدي به نظر نمي رسد. با اين حال اين مسئله نشان مي دهد که بدن دچار اختلالي شده است و بايد علت آن را ريشه يابي کنيد. تغذيه نامناسب، تکثير باکتري ها و غيره جزو عواملي است که دهان را بدمزه و تلخ مي کند. در اين مطلب عوامل بروز اين مشکل و روش هاي مقابله با آن را عنوان مي کنيم.

وجود باکتري ها و تلخي دهان

تقريبا همه افراد صبح ها با يک مزه عجيب در دهان از خواب بيدار مي شوند. در طول شب باکتري هايي که بوي بد ايجاد مي کنند، روي زبان رژه مي روند. در واقع اين مزه ترش، اسيدي و تلخي که در دهان حس مي کنيد ناشي از باکتري هاي بي هوازي هست که زير زبان وجود دارند و باعث بوي نامطلوب مي شوند.

در طول روز چنين مزه و بويي در دهان احساس نخواهد شد، چون ترشح بزاق، باکتري ها را از بين مي برد. اما در طول شب ترشح بزاق به ميزان زيادي کاهش پيدا مي کند و در نتيجه اين ميکروب ها روي زبان تجمع پيدا کرده و دهان را بدمزه مي کنند. اين مسئله طبيعي است و براي همه اتفاق مي افتد.

سينوزيت و تلخي دهان

اگر سينوزيت داشته باشيد، يک پديده عجيب در بدن تان رخ مي دهد. مخاط بيني بسيار حساس است و اين مسئله باعث آبريزش بيني مي شود. مخاط بيني حاوي پروتئين است و به اين ترتيب غذاي باکتري هاي بي هوازي را که در بالا اشاره کرديم فراهم مي کند. در نتيجه باکتري ها رشد کرده و چندين برابر مي شوند. به اين ترتيب دهان بد مزه شده و بوي بدي ايجاد مي شود.

مري و تلخي دهان

ممکن است که مري بيش از اندازه اسيدي شده و دچار التهاب شود. گوارش غذا به کندي انجام بگيرد و مواد غذايي به سختي هضم شوند. اين اسيديته نيز باعث تغذيه باکتري هايي که روي زبان هستند مي شود و در نتيجه مزه دهان ترش مي شود.

مشکلات کبدي و تلخي دهان

حتما مي دانيد که کبد يکي از ارگان هاي حياتي بدن است. کبد با شکار سموم و ديگر عناصر آسيب رسان باعث تميزي و پاکسازي بدن مي شود. اين ارگان همچنين مکانيسم هاي ضروري ديگري را در متابوليسم آنزيم ها بر عهده دارد. زماني که کبد دچار مشکل مي شود و يا اينکه نياز به تميز شدن پيدا مي کند، مسئله تلخ شدن دهان در حين بيداري از خواب نيز شروع مي شود. در واقع بدمزه شدن دهان مي تواند يکي از علائم مشکلات کبدي باشد.

يرقان و تلخي دهان

زماني که بدن قادر به سوخت و ساز بيلي روبين نباشد، يرقان يا زردي بروز مي کند. مشکلي که به کبد نيز مربوط مي شود. در واقع اين مشکل سلامت گلبول هاي قرمز را نيز به خطر مي اندازد که به نوبه خود منشا مشکلات ديگري خواهد شد. مهم ترين علائم ابتلا به يرقان، زرد شدن پوست و همچنين تلخ شدن دهان است که صبح ها بيشتر احساس مي شود.

براي رفع تلخي دهان در صبح گاه چه بايد کرد؟

بهترين روش براي مقابله با مشکل تلخ شدن دهان، مصرف مواد غذايي مناسبي است که به سم زدايي از بدن کمک مي کنند. در واقع پيش از هر چيز لازم است بدن تان را از شر سموم خلاص کنيد.

صبح تان را با خوردن يک حبه سير (به صورت ناشتا) آغاز کنيد. با مصرف منظم و روزانه سير، بدن تان به طور طبيعي سم زدايي مي شود. در گام بعدي سراغ يک نوشيدني برويد. کافيست يک نوشيدني ساده تهيه کرده و به مدت 8 شب متوالي (هر ماه) ميل کنيد. براي اين کار نياز به يک عدد چغندر، يک حبه سير، آب نصف يک عدد ليموترش، کمي جعفري و يک قاشق چايخوري عسل داريد. ترکيبات ذکر شده را با مقداري آب در مخلوط کن بريزيد و هم بزنيد تا کاملا يکدست شود.

اين نوشيدني باعث سم زدايي از بدن شده و توکسين ها و باکتري ها را از بين مي برد. در نتيجه مسئله تلخي دهان نيز به مرور برطرف مي شود.




منبع:tebyan.net



http://www.CheKhabar.ir/News/44705/علت بدمزگي دهان در صبح و درمان آن
بستن   چاپ