گريه کردن مفيد است يا مضر
دوشنبه 26 مهر 1395 - 10:45:22 AM
چه خبر -

شما فقط زماني که غمگين هستيد گريه نمي کنيد. گريه کردن، پاسخ بدنتان به استرس بيش از حد نيز است. وقتي گريه مي کنيد، بدن خود را از کورتيزول پاک مي کنيد. کورتيزول هورموني مرتبط با استرس است که وقتي سطحي نامتعادل در بدن داشته باشد، مي تواند به سلامتي شما آسيب برساند.

سطح بالاي اين هورمون مي تواند مشکلات مختلفي در بدن ايجاد کند نظير: مشکلات خواب، کاهش پاسخ ايمني بدن و افزايش وزن.

همچنين استرس خطر حمله قلبي را زياد کرده و به قسمت هايي از مغز ما آسيب مي زند که با گريه از اين خطرات دور مي مانيم.

سموم را از بدن دفع مي کند

هنگامي که دچار فشار روحي مي شويم مانند مرگ يکي از عزيزان، مغز و بدن ما شروع به توليد ترکيبات شيميايي خاصي مي کند. گريه کردن کمک مي کند تا اين ترکيبات شيميايي زائد که نيازي به آنها نيست از بدن حذف گردند.

اشک احساسي در واقع مواد سمي را که پس از فشار روحي در خون تجمع مي يابند، از بدن دفع مي کند.

باکتري هاي چشم را مي کشد

اشک شما باکتري ها را از اطراف چشمتان مي شويد، زيرا داراي ليزوزيم است. اين آنزيم ديواره سلولي باکتري ها را که براي بقاي خود ضروري است ، از بين مي برد. وقتي گريه مي کنيد، ليزوزيم آزاد مي شود و بيش از 90 درصد از باکتري هاي موجود در مسير خود را مي کشد.

اين ويژگي ضد ميکروبي اشک، به توقف باکتري هايي که باعث عفونت چشم مي شوند، کمک مي کند.

بينايي تان را بهبود مي دهد

تا به حال برايتان پيش آمده که بعد از يک روز طولاني کاري ، احساس کنيد ديدتان کمي تار شده است؟

در طول روز، غشاهاي چشم آب خود را از دست مي دهند که باعث مي شود تمرکز ديدتان را از دست بدهيد. گريه کردن به اين غشاها آب رساني مي کند و منجر به تجديد قواي چشم مي شود.

حالتان را بهتر مي کند

گريه کردن با انتشار هورمون هاي خاصي استرس را کاهش مي دهد. بديهي است اين موضوع، اثر مثبتي بر خلق و خوي شما بگذارد.

يک مطالعه در سال 2008، توسط دانشگاه فلوريداي جنوبي انجام شد که نشان داد 90 درصد افرادي که در شرايط پر اضطراب گريه مي کنند، حالشان به ميزان قابل توجهي بهتر مي شود. هنگام مواجهه با مشکلات زندگي، کساني که گريه نمي کنند در مقايسه با آنهايي که مشکلي با گريه کردن ندارند، تکيه گاه کمتري دارند.

با احساسات تان روبرو مي کند

آنهايي که مي گويند گريه نمي کنند به احتمال زياد از اين حقيقت که دلايلي براي گريه کردن دارند فرار مي کنند. در زندگي هرکسي دليلي وجود دارد که به خاطرش گريه کند و اين موضوع به هيچ وجه خجالت آور نيست.

هنگام مواجهه با يک بحران عاطفي، چگونگي کنار آمدن با مشکل به خودي خود دشوار است. حال اگر بخواهيد جلوي اشک ريختن خود را هم بگيريد، نياز به تلاشي مضاعف داريد. اين تلاش نتيجه اي جز افزايش استرس برايتان به دنبال نخواهد داشت.

ارتباط تان را با نزديکان تان قوي تر مي کند

اگر کسي از نزديکتان شروع به گريه کند، شما به طور غريزي مي فهميد که مشکلي وجود دارد. در واقع گريه هم مي تواند نوعي حرف زدن باشد. ممکن است کسي سعي کند تظاهر کند که حالش خوب است، اما اشک هايش آشکار خواهند کرد که حال خوبي ندارد.

وقتي بغض کسي مي ترکد مثل اين است که دريچه اي به سمت افکار و احساساتش گشوده مي شود و اين اتفاقي است که فرصت يک گفتگوي عميق بين ما و کسي که دوستش داريم را به وجود مي آورد.

در برابر عوامل محرک خارجي از چشم محافظت مي کند

همچنين اشک ها پاسخ طبيعي بدن به هر جسم خارجي اي هستند که به چشم آسيب مي رساند. وقتي چشم در تماس با ذرات غبار، شن يا خاک قرار مي گيرد، واکنش طبيعي بدنتان، اشک ريختن است. به اين ترتيب از غشاهاي چشمتان در برابر خراش و عفونت محافظت مي شود.

منگنز بدن را کاهش مي دهد

گريه کردن ميزان منگنز بدن را کم مي کند. منگنز عنصري است که روي خلق و خو تاثير مي گذارد. مشاهده شده است که مقدار بيش از حد منگنز در بدن مي تواند بر روي خلق و خوي تاثير منفي بگذارد که اين حالت به اشکال عصبي و اختلالات احساسي يا رواني بروز مي کند.

از آنجايي که غلظت منگنز در اشک سي برابر غلظت آن در خون است، عمل گريه مي تواند به کاهش سطح منگنز منجر شده و تاثير مثبتي بر خلق و خوي داشته باشد.

احساسات تان را آزاد مي کند

اغلب گفته مي شود که اگر بگذاريد احساسات منفي در شما جمع شود، اين امر باعث اختلالات رواني مانند افسردگي مي شود. گريه به بيرون ريختن اين احساسات کمک مي کند و احساس بهتري را براي شما ايجاد مي کند.

فشار خون را کاهش مي دهد

مشاهده شده است که فشار خون به دنبال يک بار گريه کردن کاهش مي يابد.

آزادي احساسات به دام افتاده بعد از گريه باعث مي شود ما احساس بهتري همراه با کاهش فشار خون و بهبودي ضربان قلب داشته باشيم. علاوه بر کاهش فشار خون، عمل گريه همچنين در کاهش تعداد ضربان قلب کمک مي کند.

اندورفين آزاد مي کند

به غير از ورزش و خنده، عمل گريه کردن نيز اندروفين ها را آزاد مي سازد. اندورفين ها باعث شادي و نشاط مي شوند. همچنين خواص ضد درد و آرام بخشي دارند، به اين معني که از مانع رسيدن پيام هاي درد به مغز مي شوند.

اين امر نشان مي دهد که گريه همچنين ممکن است به کاهش درد جسمي کمک کند. بنابراين، اگر زماني که موضوع ناراحت کننده اي شما را به گريه کردن تحريک مي کند آن را دريغ نکنيد.

سلامت کلي شما را بهبود مي بخشد

آيا مي دانستيد اشکي که ناشي از احساسات باشد، نسبت به ديگر انواع گريه 24 درصد آلبومين (يک نوع پروتئين) بيشتري دارد؟ اين موضوع به تنظيم سوخت و ساز بدن کمک مي کند. پس گريه براي شما فوايدي به همراه دارد و لازم نيست خودتان را مجبور کنيد که اشک نريزيد.

زماني که احساس مي کنيد که ديگر قادر به حمل بار يک درد عاطفي، به خصوص از نوع آسيب زا نيستيد، آنگاه براي داشتن يک گريه خوب خود را آماده سازيد.




منبع: tebyan.net



http://www.CheKhabar.ir/News/44075/گريه کردن مفيد است يا مضر
بستن   چاپ