داروها در ابتلا به ديابت نقش دارند؟
يکشنبه 25 مهر 1395 - 8:45:52 AM
چه خبر -

دکتر مجيد حنيفه، کارشناس تجويز و مصرف منطقي داروي دانشگاه همدان، نقش داروها در پيدايش ديابت و يا تشديد آن را شرح داد و گفت: ديابت يک بيماري مزمن است که با کمبود نسبي يا عدم وجود انسولين (هورمون تنظيم کننده قند خون در بدن) مشخص مي‌شود.

وي افزود: مشخصات باليني ديابت، شامل عدم تحمل به گلوکز و بالا رفتن قند خون، اختلال در سوخت و ساز چربي‌ها و پروتئين‌ها در بدن است و تداوم اين اختلالات در طولاني مدت مي‌تواند موجب عوارض چشمي، کليوي، عصبي و عروقي شود.

دکتر حنيفه، مصرف منظم داروهاي پايين آورنده قند خون در رفع اين اختلالات و پيشگيري از بروز عوارض احتمالي را موثربيان کرد.

کارشناس تجويز و مصرف منطقي دارو در پاسخ به اينکه آيا خود داروها نيز مي‌توانند در پيدايش ديابت يا تشديد آن نقش داشته باشند؟ اظهار کرد: بعضي از داروها مي‌توانند باعث ايجاد يا تشديد بالا رفتن قندخون شوند و بايد با احتياط فراوان در افراد ديابتي مصرف شوند.

وي، کورتيکواستروئيدها به ويژه دگزامتازون، داروهاي ضدجنون مانند الانزاپين، بعضي از داروهاي ضد ايدز، داروهاي سوکوبگر سيستم ايمني (سيکلوسپورين، تاکروليموس)، نياسين، داروهاي ضدفشارخون (مانند هيدروکلروتيازيد، پروپرانولول، آتنولول، متوپرولول،..) و فني تويين را ازمهمترين اين داروها برشمرد.

دکتر حنيفه تاکيد کرد: در صورت ضرورت مصرف يکي از اين داروها به تشخيص پزشک معالج در اين گروه بيماران، قندخون بايد بطور مرتب پايش شده و ممکن است افزايش دوز داروهاي ضد ديابت ضروري باشد.




منبع: salamaneh.com



http://www.CheKhabar.ir/News/43924/داروها در ابتلا به ديابت نقش دارند؟
بستن   چاپ