نوشيدن چاي و قهوه براي کساني که سنگ‌ کليه کلسيمي دارند, مجاز است؟
شنبه 24 مهر 1395 - 7:43:29 PM
چه خبر - دستور غذايي کساني که سنگ کليه کلسيمي دارند

به گفته سيده زهرا حسيني کارشناس ارشد علوم بهداشتي در تغذيه، بسياري از افراد مبتلا به سنگ‌هاي کلسيمي، خود را از دريافت منابع حاوي کلسيم بخصوص لبنيات، محروم مي‌کنند با اين تصور که کلسيم اين مواد غذايي، باعث تشديد مشکلشان مي‌شود، در صورتي که اين کار اصلا صحيح نيست.

اين بيماران، بايد زير نظر کارشناس تغذيه، متناسب با نوع سنگ کليه، از منابع حاوي کلسيم استفاده کنند و حتي در برخي موارد ممکن است نياز به مصرف مکمل‌هاي کلسيمي نيز باشد، چرا که محدوديت شديد کلسيم سبب افزايش جذب اگزالات مي‌شود و احتمال تشکيل سنگ‌هاي اگزالاتي را افزايش مي‌دهد.

به گفته وي، افراد دچار سنگ‌هاي کلسيمي بايد از مصرف نوشابه‌هاي گازدار و غذاهاي شور و فرآوري شده مانند کنسروها، خيارشور و فست فودها پرهيز کنند، چرا که افزايش دريافت سديم با افزايش دفع کلسيم همراه است و اين امر سبب افزايش توليد سنگ‌هاي کلسيمي در افراد مستعد مي‌شود.

حسيني با اشاره به اينکه افراد مبتلا به سنگ به خصوص از نوع اگزالاتي، بايد از مصرف منابع غذايي غني از اگزالات اجتناب کنند گفت: نان، بيسکويت سبوسدار، بادام، بادام زميني، کنجد، فندق، سوياي بوداده، چغندر، ريواس، باميه، قارچ، اسفناج، انجير، کيوي، توت فرنگي، کاکائو، شير و بستني کاکائويي و نوشابه سياه از جمله منابعي هستند که بايد مصرف آن محدود شود. اين بيماران بايد از مصرف زياد منابع حاوي ويتامينC پرهيز کنند، چون اين ويتامين به اسيد اگزاليک تبديل مي‌شود و احتمال توليد سنگ‌هاي اگزالاتي را افزايش مي‌دهد.

اگر چه مصرف چاي و قهوه به دليل افزايش ميزان دفع ادراري مي‌تواند مفيد باشد، اما بايد توجه داشت که اين نوشيدني‌ها داراي اگزالات بوده و کافئين موجود در آنها نيز مي‌تواند دفع کلسيم را افزايش دهد. از اين رو، بهتر است ميزان مصرف، 2 فنجان چاي کم رنگ همراه با شير باشد.




منبع:salamatonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/43903/نوشيدن چاي و قهوه براي کساني که سنگ‌ کليه کلسيمي دارند, مجاز است؟
بستن   چاپ