اگر کوفتگي ناشي از ورزش در شما تداوم دارد, بايد به پزشک مراجعه کنيد
پنجشنبه 22 مهر 1395 - 9:45:09 AM
چه خبر - چه مقدار پروتئين پس از ورزش مصرف کنيم؟

مصرف پروتئين بعد از ورزش سودمندي زيادي دارد، اما مصرف مقادير زياد آن به ويژه بعد از هروعده غذايي، نه تنها کمک کننده نيست بلکه از طريق اوره دفع شده و جذب عضلات نمي شود. اين متخصص پزشکي ورزشي با بيان اينکه مصرف پروتئين براي افرادي که ورزش هاي هوازي و قدرتي انجام مي دهند و براي کساني که تحت رژيم هاي کاهش وزن اند سودمندي بيشتري دارد افزود: مناسب ترين ميزان مصرف پروتئين بعد از ورزش حدود 20 گرم است که کاملا جذب عضلات شده و منجر به افزايش حجم عضلات مي شود.

وي با تاکيد براينکه مصرف پروتئين در هروعده غذايي نبايد فراموش شود، افزود: بايد دقت داشت که ميزان پروتئين مصرفي، زماني قابليت جذب را خواهد داشت که 25 صدم گرم به ازاي هرکيلوگرم وزن افراد باشد. ورزشکاراني که ورزش هاي قدرتي انجام مي دهند حداکثر يک تا سه ساعت بعد از ورزش بايد پروتئين مصرف کنند که بهتر است در همان يک ساعت اوليه باشد.

اين متخصص پزشکي ورزشي همچنين بهترين منابع کسب پروتئين در ورزشکاران را به ترتيب شير، سفيده تخم مرغ، سويا و گوشت هاي کم چرب دانست و افزود: در اين بين شير بهترين و مناسب ترين منبع جذب پروتئين به ويژه براي کساني که به ورزش بدنسازي مي پردازند، محسوب مي شود، همينطور سويا نيز بهترين منبع جذب پروتئين در زنان است.

دکتر حکاک زاده توصيه کرد، براي اثربخشي لازم در جذب پروتئين و ترميم عضلات در ورزشکاران، مصرف پروتئين وکليسم بايد توامان باشد. وي همچنين به شرايط ورزش کردن در ايام آلودگي هوا و وارونگي دما اشاره کرد و گفت: افراد مبتلا به بيمارهاي قلبي و آسم، کودکان و سالمندان به هنگام آلودگي هوا بايد در منزل و سالن ورزش کنند و با رسيدن شاخص آلودگي هوا به 150، ورزش در فضاهاي عمومي بايد ممنوع شود.

اين متخصص پزشکي ورزشي در خصوص افرادي که تصور مي کنند پوشيدن گن به هنگام ورزش به جمع شدن شکم و سوزاندن چربي منتهي مي شود، افزود: استفاده از گن نه تنها کمکي به چربي سوزي نمي کند، بلکه گن هايي از جنس پلاستيک، باعث از دست دادن مقادير زيادي از آب بدن شده و حتي ممکن است براي فرد مضر باشد.

دکتر حکاک زاده در ادامه ورزش اسکيت را براي کودکان مفيد دانست و گفت: ورزش اسکيت به دليل اعمال وزن بر بدن، کمک زيادي به رشد کودکان مي کند، اما نکته مهم مدت زمان انجام ورزش اسکيت است. بنابراين توصيه مي شود اين ورزش در بين کودکان از نيم ساعت شروع و تا 60 دقيقه ادامه يابد.

اين متخصص ورزش هاي هوازي، پياده روي، ايروبيک و شنا را جز ورزش هاي کاهنده وزن، و بدنسازي را مناسب براي آمادگي عضلاني و چربي سوز ي دانست و گفت: درصورتي که فردي به هنگام پياده روي قامتش به سمت چپ و يا راست خميده شود، بايد از پياده روي خودداري کرده و سريعا جهت بررسي ستون فقرات به پزشک مراجعه کند.

وي در بار ه افرادي که تصور مي کنند پياده روي به بهبود واريس کمک مي کند توصيه کرد: هرچند پياده روي در بهبود واريس پا موثر است، اما مناسب تراز پياده روي، تقويت عضلات ساق پاست.

دکتر حکاک زاده به کساني که کوفتگي دائمي بدن خود را ناشي از پياده روي مي دانند، گفت: کوفتگي ناشي از ورزش، يک ساعت بعد از انجام حرکات ورزشي خودنمايي مي کند که با مصرف مايعات قابل رفع است، اما اگر اين کوفتگي تداوم داشته باشد فرد بايد به لحاظ بيماري تيروئيد، کم خوني و کمبود ويتامين D مورد بررسي قرار گيرد.




منبع:mehrnews.com



http://www.CheKhabar.ir/News/43696/اگر کوفتگي ناشي از ورزش در شما تداوم دارد, بايد به پزشک مراجعه کنيد
بستن   چاپ