نکاتي مهم در پخت شله زرد نذري
دوشنبه 19 مهر 1395 - 1:43:24 PM
چه خبر - شله زرد يکي از دسرهاي اصيل ايراني است که بيشتر در ايام مذهبي به عنوان نذري پخته مي شود. معمولا خانم هاي ايراني طرز تهيه اين دسر را به خوبي ميدانند ولي گاهي براي تهيه آن به مقدار زياد دچار مشکل ميشوند. شما ميتوانيد با چند برابر کردن مقادير مشخصي که در دستور زير آمده به راحتي از پس پخت شله زرد نذري بربياييد. مواد لازم براي تهيه شله زرد نذري : ( براي 5 کاسه کوچک )برنج ايراني : 1 پيمانهشكر : 1 پيمانهنبات خرد شده : 1 پيمانهگلاب : 1 پيمانهآب : 7 پيمانهزعفران پودر شده : يک قاشق چايخوريخلال بادام : 50 گرمخلال پسته و بادام : براي تزئينپودر دارچين : براي تزئين طرز تهيه شله زرد نذري
1 - برنج را از شب خوب شسته و با مقداري آب سرد خيس کنيد. روز بعد برنج خيس خورده را کمي با دست خرد کنيد. به اندازه 7 برابر برنج ، آب داخل ظرف مناسب بريزيد و روي حرارت زياد قرار دهيد تا بجوشد ، آب برنج را خالي كنيد و برنج را داخل آب در حال جوش بريزيد. منتظر شويد تا دوباره آب جوش آيد و سپس حرارت زير قابلمه را کم کنيد و بگذاريد برنج خوب مغز پخت شده و باز شود. ( حدود 2 ساعت کافيست ) . برنج در حال پختن را زياد هم نزنيد ، در حد يکي دو بار جابجا کردن برنج و مطمئن شدن از ته نگرفتن آن کافيست. 2 - نبات و شکر را در ظرفي بريزيد و کمي آب جوش روي آن بريزيد و کنار بگذاريد تا شکر و نبات داخل آب حل شود. مي توانيد براي تسريع حل شدن ، قابلمه را روي حرارت بگذاريد و هم بزنيد تا شکر و نبات داخل آب حل شود. سپس اين محلول را صاف کنيد تا ناخالصي شکر و نخ هاي نبات گرفته شود. محلول را به برنج پخته شده اضافه کنيد و کمي هم بزنيد تا برنج و محلول شکر به خوبي مخلوط شود. اگر احساس کرديد شله زرد شما سفت است ، ميتو انيد به اندازه يک تا دو پيمانه آب جوش اضافه کنيد تا غلظت دلخواه به دست آيد. 3 - بعد از اينکه شله زرد کمي غليظ شد ، زعفران ، گلاب و 50 گرم خلال بادام را به آن اضافه کنيد و مرتب هم بزنيد. بعد از ريختن شکر بايد همزدن را به طور مرتب انجام دهيد تا ته نگيرد. بعد از هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف را بگذاريد و روي حرارت خيلي ملايم بگذاريد 15 دقيقه حرارت ببيند. 4 - وقتي شله زرد کاملا جا افتاد حرارت زير ظرف را خاموش کنيد و يک دم کني روي آن بگذاريد و به مدت 30 دقيقه در جايي گرم تر از دماي محيط ( به طور مثال فر خاموشي که از چند ساعت قبل با حرارت 150 درجه سانتيگراد گرم شده باشد ) قرار دهيد تا دم بكشد و بعد از اين مدت شله زرد را در ظرف مناسب بريزيد و با دارچين و خلال بادام و پسته روي آن را تزئين و سرو كنيد. نكته :1 - براي سهولت در نتيجه ميتوانيد از برنج نيم دانه استفاده کنيد که در آن صورت بايد مقدار برنج نيم دانه را دو برابر ميزان معمولي در نظر بگيريد. 2 - اندازه شكر و در واقع شيرين بودن طعم شله زرد به ذائقه افراد بستگي دارد ولي به طور معمول اندازه شكر تقريبا دو برابر اندازه برنج در نظر گرفته ميشود و بهتر است شكر را قبل از استفاده در شله زرد ، در كمي آب حل کرده و صاف کنيد تا دانه هاي شكر كاملا در شله زرد حل شده و ناخالصي نداشته باشد. 3 - دقت كنيد قبل از باز شدن كامل برنج ، شكر را به آن اضافه نكنيد چون باعث خام ماندن مغز برنج ميشود. 4 - براي دم كردن زعفران به طور معمول يك قاشق چايخوري زعفران را در يك استكان آب جوش دم ميكنند ، ولي بهتر است براي شله زرد كمي مقدار زعفران خشك را افزايش دهيد.



منبع : زندگي ايده ال



http://www.CheKhabar.ir/News/43322/نکاتي مهم در پخت شله زرد نذري
بستن   چاپ