پروکسيما ب، تعبيري براي يک رويا
يکشنبه 18 مهر 1395 - 8:36:55 AM
چه خبر - سياره تازه کشف شده جايي براي زندگي

محققان به تازگي سياره‌اي را کشف کرده‌اند که به گفته آنها يکي از بهترين نامزدها براي يافتن موجودات زنده در فضا به حساب مي‌آيد.بر اساس گزارش اينديپندنت، در سال‌هاي اخير دانشمندان به دنبال يافتن سياره‌هايي هستند که قابل سکونت باشند و بتوان نشانه‌هايي از حيات را در آن‌ها يافت.ناسا و ديگر سازمان هاي فضايي در تلاش هستند تا با استفاده از جديدترين تکنولوژي‌ها سياره‌هايي را شناسايي کنند و برنامه هايي را براي جستجوي حيات در آن ها پيش بگيرند.

تا به حال نتايج جالبي بدست آمده و از آن ها مي توان به سياره کپلر اشاره کرد که چندي پيش تبديل به تيتر اخبار شده بود.

ولي به تازگي سياره‌اي ديگر شناسايي شده است که نزديکترين به ما و منظومه شمسي به حساب مي‌آيد و گفته مي‌شود که شرايط حيات در آن مطلوب تر از ديگر سياره‌هاي شناخته شده مي باشد؛ اين سياره هنوز ناشناخته‌هاي زيادي دارد که بايد کشف شوند.

به دنبال تحقيقاتي که از سال‌ها پيش آغاز شده در نهايت دانشمندان اعلام کردند که سياره‌اي صخره‌اي را در شاخه «قنطورس پروکسيما» که در نزديکي منظومه شمسي قرار دارد را شناسايي کرده‌اند و طبق تحقيقات اخير نزديک ترين ستاره به خورشيد ما به حساب مي‌آيد.

در حال حاضر در جهان نزديکترين سياره به ما که مي‌توان اميد به وجود حيات در آن را داشت همين سياره يعني پراکسيما B HSJ است.

با توجه به داده‌ها مي‌توان اين انتظار را داشت که بر روي سطح اين سياره آب مايع وجود داشته باشد و حتي شايد بتوان به آن سفر کرد و يا بگفته برخي حتي بعد از زمين مي‌تواند خانه دوم انسان‌ها باشد.

به دليل موقعيت قرار گيري اين سياره دانشمندان محاسبه مي‌کنند که شايد در قرن آينده بتوان جستجوهاي رباتيک را در اين سياره آغاز کرد.

يک تيم در آزمايشگاه اخترفيزيک مارسي (CNRS) معتقدند سياره پروکسيما B، که براي اولين بار در ماه اوت کشف شد، سياره‌اي است که در آن به احتمال بسيار زياد آب وجود دارد و بر اين مبنا به آن «سياره اقيانوس» لقب داده‌اند.

وجود آب چشم انداز وسوسه انگيز بودن پروکسيما B را را افزايش مي دهد و حتي مي تواند خانه زندگي بيگانگان فضايي باشد.

اين سياره مانند زمين به دور پروکسيما قنطورس، نزديکترين ستاره به خورشيد ميگردد و تخمين زده مي‌شود جرمي 1.3 برابري جرم زمين داشته باشد.

اين سياره صخره‌اي با داشتن سطحي زميني به هيچ عنوان يک سياره گازي نيست و خورشيد اين سياره از خورشيد ما سردتر است و اين بدان معناست که بر روي سطح اين سياره آب مايع در جريان است و دليل آن دماي مناسب است.

دانشمندان مي‌گويند اگر اين سياره داراي اتمسفر باشد دمايي برابر با 31 تا 40 درجه ي ساتيگراد بر روي سطح آن در جريان است و بدون اتمسفر دمايي برابر با -30 تا -40 درجه وجود خواهد داشت.

البته اگر حياتي بر روي اين سياره وجود داشته باشد کاملا متفاوت از آن چه که بر روي زمين وجود دارد خواهد بود.

منبع : تسنيم

http://www.CheKhabar.ir/News/43166/پروکسيما ب، تعبيري براي يک رويا
بستن   چاپ