قاعدگي و همه علايمي که بايد جدي گرفته شود
شنبه 17 مهر 1395 - 11:45:52 AM
چه خبر - علت نامنطمي قاعدگي يا عادت ماهيانه و علايم افزايش هورمون مردانه در زنان

عقب‌ افتادن عادت ماهيانه از نظر روحي- رواني مي‌تواند روي بسياري از زنان تأثير منفي بگذارد و متابوليسم بدن آنها را تغيير دهد و گاهي مشکلات جبران ناپذيري مانند نازايي و سرطان رحم را براي يک خانم به همراه داشته باشد. براي جلوگيري از افزايش سرطان هاي زنانه توصيه مي‌شود اين افراد حتما با يک متخصص زنان مشورت کنند.

دکتر فرناز مشيري متخصص زنان و زايمان:مشکلات هورموني اولين عامل در اختلالات قاعدگي است. اکثر زنان بين 21 تا 35 روز يک بار دچار قاعدگي مي‌شوند. اگر خانمي هم در يک چنين بازه زماني در ماه دچار قاعدگي نمي‌شود يا آنکه چند ماه به چند ماه قاعده نمي‌شود‌، نشان‌دهنده ميزان زياد يا کم برخي هورمون‌ها در بدنش است. اگر در سنين 40 تا 50 سالگي اين مشکل براي زنان اتفاق بيافتد، دليل آن مي‌تواند دوران نزديک به يائسگي باشد.

سن شروع قاعدگي معمولاً حدود 11 تا 13 سالگي است. اگر قاعدگي قبل از 9 سالگي يا پس از 16 سالگي ظاهر شود بايد به پزشک مراجعه شود. در 1 تا 2 سال اول پس از شروع، وجود بي‌نظمي در قاعدگي امري طبيعي است که بعدا به تدريج منظم مي‌شود. پريود نامنظم نوعي خونريزي است که در مقايسه با قاعدگي‌هاي قبلي غيرطبيعي است و مي‌تواند شامل هر مشکلي اعم از دير شدن يا زود رسيدن عادت‌ماهيانه ، خونريزي بسيار کم تا خونريزي خيلي شديد باشد.

علل نامنظمي قاعدگي-مشکلات هورموني (اولين و شايع ترين عامل در بروز اين عارضه است)-استرس-رژيم غذايي -ورزش-قرص هاي ضد بارداري-مصرف الکل-سندروم پلي کيستيک -مصرف برخي از داروها

علايم تغييرات هورموني کدام است؟

در رابطه با شايع ترين علت اختلالات قاعدگي مي توان گفت، تغييرات هورموني علايم متعددي دارند اما شايع ترين علامت هاي اين عارضه که مي توان به آن اشاره کرد:

-کاهش ميل جنسي-تغييرات در خلق و خو-تغيير در کيفيت خواب -افزايش و کاهش وزن-ريزش مو -خستگي مداوم

علايم افزايش هورمون هاي مردانه در زنان:-ريزش موي سر-افزايش موهاي زائد-بروز جوش و آکنه -کدري پوست -چاق شدن بالا تنه

در خانم‌ها علل بسيار زيادي مي‌تواند داشته باشد اما اگر هر 5 نشانه با هم اتفاق بيفتد مهم‌ترين علت آن افزايش هورمون‌هاي مردانه است که اين عامل خود مي تواند عامل اختلالات پريودي باشد همچنين کاهش هورمون هاي مردانه هم در زنان مشکلاتي را بوجود مي آورد که مهم ترين آنها نامنظمي عادت ماهيانه است.

در صورتي که خانمي دچار اختلالي در قاعدگي اش باشد و علامت ظاهري در خود نبيند سريعا بايد به متخصص زنان مراجعه کند چرا که مشکوک به سرطان رحم و التهاب زير رحم است و بايد جدي تحت نظر قرار بگيرد.

لازم به ذکر است زناني که يائسه شده اند در مواجه با مشاهده حتي کوچک ترين لکه و خون ريزي بايد به پزشک مراجعه کنند چراکه ممکن است سرطان رحم در اينجا مطرح باشد و حتما بايد نمونه برداري صورت گيرد.

عوارض بعدي اختلالات قاعدگي چيست؟-نازايي-افزايش خطر سرطان ديواره رحم -افزايش خطر سرطان پستان-اختلال در چربي هاي خون-افزايش فشارخون-بيماري هاي قلبي عروقي -ديابت

راه هاي درمان اختلالات هورموني و مرتب شدن قاعدگي

براي درمان اختلالات هورموني و مرتب شدن عادت‌ماهانه‌ها مي‌توان از داروهايي مثل:

قرص‌هاي ضدبارداري LD ياسمين مارولون ياز ديان

و. . . استفاده کرد.

داروهاي ضد هورمون هاي مردانه

داروهاي ديگري نيز وجود دارند که ضد هورمون‌هاي مردانه هستند؛ از جمله:

-سيپروترون استات -فلوتاميد -فيناسترايد (اين داروها نيز تبديل هورمون مردانه را به فرم فعالي که باعث ريزش موي مردانه يا رشد موهاي زائد مي‌شود، مهار مي‌کنند.)

بنابراين خانواده‌هاي دارويي در درمان اختلالات هورموني بسيار متنوع هستند و حتما توصيه مي شود خانم ها براي اختلالات بوجود آمده به هيچ عنوان نبايد خودسر قرصي را مصرف کنند چرا که پزشک بايد با توجه به شرايط بيمار نوع مناسب آنها را تجويز کند.




منبع:jamejamonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/43104/قاعدگي و همه علايمي که بايد جدي گرفته شود
بستن   چاپ