چگونه ميوه و سبزيجات را نگهداري کنيم که کپک نزند؟
پنجشنبه 15 مهر 1395 - 11:41:55 AM
چه خبر - بهترين راه براي نگهداري از ميوه و سبزيجات

گاهي به دليل ارزان بودن يک ماده غذايي يا در حراج بودن آن يا حتي صرفا به دليل برگزاري ميهماني يا جشني بزرگ، مواد غذايي بيشتري در مقايسه با ميزان نيازمان تهيه مي کنيم. تاسف آور است که با وجود کمبود جهاني غذا و گسترش گرسنگي و خشکسالي، يا نگهداري اشتباه مواد غذايي زمينه فسادشان را فراهم کنيم. در اين مطلب، 18 نکته را به شما يادآور خواهيم شد که با به کار بستن آنها مي توانيد ميزان ضايعات مواد غذايي را به حداقل ممکن برسانيد.

نگهداري از گوجه فرنگي

بهترين محيط براي نگهداري گوجه فضايي خنک اما بيرون از يخچال است. يادتان باشد گوجه فرنگي در يخچال پژمرده مي شود. گوجه را در کاسه اي بريزيد و سرسبز آن به سمت بالا قرار دهيد و در ظرف را با روزنامه بپوشانيد.

نگهداري از سيب زميني

براي اينکه سيب زميني مدت بيشتري تازه بماند و از سبز يا سياه شدن آن پيشگيري کنيد بايد آن را در مکاني تاريک ،دور از نور و رطوبت قرار دهيد. يخچال به هيچ عنوان محيط مناسبي براي نگهداري سيب زميني نيست. بهتر است آن را در يک جعبه چوبي يا سبد حصيري بريزيد و در محلي که خيلي گرم يا سرد نيست و رطوبت و نور هم به آن نمي رسد، نگه داريد. کابينت آشپزخانه يا زيرزمين خانه محيط مناسبي است.
جالب است بدانيد اگر يک سيب وسط سيب زميني ها قرار دهيد آنها هرگز سبز نخواهند شد زيرا سيب گاز اتيلين از خود منتشر مي کند که باعث تازه ماندن سيب زميني ها مي شود. به علاوه، هرگز نبايد سيب زميني و پياز را کنار هم بگذاريد زيرا روند فاسد شدن هم را پرسرعت مي کنند. حتي سيب زميني را بايد در جايي دورتر از ساير ميوه و سبزي ها قرار دهيد زيرا گازي که از آن متصاعد مي شود باعث خرابي سريع تر ساير محصولات خواهد شد.

نگهداري از موز

اگر دور ساقه موز پوشش نايلوني ببنديد ،موز تا 5 روز سالم و زرد باقي خواهدماند.

نگهداري از پياز

پياز را بايد در محيطي خشک و دور از رطوبت و نور نگه داريد. براي نگهداري پياز از جوراب هاي شيشه اي کهنه استفاده کنيد. به اين ترتيب که پياز را داخل جوراب کنيد و گره بزنيد. بعد پياز بعدي را قرار دهيد.
در نهايت نيز جوراب را آويزان کنيد. در اين شرايط پياز تا 2 ماه سالم مي ماند. اگر اين راه برايتان ممکن نيست مي توانيد از پاکت هاي کاغذي استفاده کنيد. روي پاکت سوراخ هايي ايجاد کنيد تا هوا جريان داشته باشد و پياز را داخل آن بريزيد و در آن را منگنه کنيد. براي هر بار استفاده در يکي از پاکت ها را باز کنيد.

نگهداري از آناناس

براي نگهداري آناناس برگ هاي ته آن را بکنيد و سر و ته خارج از يخچال نگه داريد. با اين کار قند موجود در ميوه در سطح آن پخش مي شود و آناناس ديرتر به سرحد رسيدگي خود مي رسد.

نگهداري از پيازچه

براي تازه نگه داشتن پيازچه براي مدت طولاني آن را برعکس داخل ليوان آبي قرار دهيد. هر بار به ميزان نياز برداريد و استفاده کنيد.

نگهداري از سبزيجات ريشه اي

هرگز سبزيجات ريشه اي مثل هويج را نشوييد. اگر دم سبز آن چيده نشده، حتما آن را ببريد و بعد در روزنامه بپيچيد تا نم آن گرفته شود و در کيسه نايلوني در يخچال نگه داريد. به اين ترتيب هويج بين 1 تا 3 هفته تازه مي ماند. بهترين شيوه براي نگهداري بهتر از سبزيجات ريشه اي مثل هويج، زنجبيل و... استفاده از شن مرطوب است. براي اين کار، کافي است داخل يک کارتن مقداري شن بريزيد و هويج ها و ساير سبزيجات ريشه اي را در آن بچينيد. هرازگاهي شن را کمي مرطوب کنيد.

نگهداري از کاهو و اسفنجان

براي نگهداري کاهو و اسفناج آن را در نايلون زيپ دار بريزيد و يک دستمال کاغذي روي آن بگذاريد تا رطوبت اضافه برگ ها گرفته شود.

نگهداري از کرفس

براي تازه ماندن کرفس آن را در کاغذ آلومينيومي بپيچانيد و در قسمت پايين يخچال نگه داريد.

نگهداري از سيب

سيب را مي توان در محيطي خنک و کمي مرطوب به راحتي براي 6 ماه نگه داشت. جاميوه اي پايين يخچال هم جاي مناسبي براي نگهداري سيب است. البته بايد هراز گاهي سيب ها را بررسي کنيد و اگر روي سيبي لک افتاده، آن را جدا کنيد زيرا زمينه ساز بروز پوسيدگي و فساد ساير سيب ها خواهدشد.

نگهداري از جوانه

جوانه را مي توان در يخچال براي 3 روز نگهداري کرد. براي بهتر ماندن جوانه ها آن را در نايلون هاي زيپدار بريزيد و هراز گاهي در آن را باز و بسته کنيد تا هوا در آن جريان يابد. مي توانيد از ظروف دربسته هم استفاده کنيد اما نهايت زمان نگهداري جوانه 3 روز است و پس از آن خواص خود را از دست مي دهد.

نگهداري از قارچ

براي نگهداري قارچ آن را هرگز نشوييد و در پاکت هاي کاغذي براي 7-5 روز در يخچال نگه داريد.

يادآوري

قبل از منجمد کردن ميوه و سبزيجات براي حفظ رنگشان، آنها را کمي در آب جوش بپزيد و بعد فريز کنيد. براي کنسرو کردن مواد غذايي نيز بهترين جنس ظروف، شيشه اي است زيرا اين نوع ظروف مواد غذايي را آلوده نمي کنند و داخل آنها از بيرون مشخص است.



منبع : salamat.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/42984/چگونه ميوه و سبزيجات را نگهداري کنيم که کپک نزند؟
بستن   چاپ