مجموع چربي دريافتي روزانه چقدر مي تواند باشد؟
شنبه 10 مهر 1395 - 10:44:44 AM
چه خبر - تاثير چربي بر بيماري هاي قلبي و عروقي و فشار خون

دکتر مسعود قاسمي رييس انجمن آترواسکلروز ايران، اظهار کرد: پيشگيري اوليه از بيماري‌هاي قلبي - عروقي و همچنين موضوع رفتارهاي اجتماعي و فرهنگي شامل تغذيه، حرکت، فعاليت‌هاي عمومي و مشاوره براي کساني که زمينه برخي بيماري‌ها مانند ديابت را از کودکي دارند، بايد اصل و مبناي توجه باشد.

براساس اطلاعاتي که در طول سه تا پنج دهه اخير به دست آمده، افزايش آگاهي اجتماعي در مورد مضرات عوامل خطرساز مانند چربي و فشار خون بالا، ديابت، افزايش وزن و ...مي‌تواند مبارزه خوبي براي کاهش بيماري‌هاي قلب و عروق انجام دهد. اساس اين برنامه‌ريزي پايه‌اي اين است که رژيم غذايي کودک را از همان دوران، طوري با سبدغذايي خانواده متناسب کنيم که عادت‌هاي تغذيه‌اي صحيح در او به وجود آيد.

رييس انجمن آترواسکلروز ايران، در ادامه به نقش وراثت در بروز بيماري‌هاي قلبي اشاره کرد و گفت: ثابت شده است که نقش ژن در بروز بيماري‌هاي قلبي غير قابل انکار است. به همين خاطر کساني که در فاميل درجه يک و دو خود، سابقه بيماري‌هاي قلبي و عروقي را دارند، بايد آگاهانه‌تر با اين موضوع برخورد ‌کنند. قاسمي همچنين بر بهبود فرهنگ عمومي جهت پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي تاکيد کرد و گفت: علت موفقيت کشورهايي که در زمينه پيشگيري درست عمل کرده‌اند، فقط به خاطر مشاوره‌هاي پزشکي نبوده است، بلکه به خاطر تغيير فرهنگ و نقش مهم رسانه‌ها نيز بوده است. ما نيز پيشنهاد مي‌کنيم برنامه‌هاي آموزشي در سطح گسترده‌تر همچنان ادامه پيدا کنند.

رييس انجمن آترواسکلروز ايران با بيان اينکه بايد سليقه مصرف مواد غذايي به سمت غذاهاي کم نمک و کم چرب پيش رود، اظهار کرد: مجموع چربي دريافتي روزانه بايد به حدود 25 درصد برسد. همچنين مردم بايد به طور جدي از مصرف روغن‌هاي نباتي جامد به هرنوع و شکل اجتناب کنند. متاسفانه روغن‌هايي که داراي درصد بالاي ايزومر ترانس هستند، در بستني‌ها و شيريني‌هاي قنادي نيز وجود دارند. اينکه روي ظروف روغن جامد نباتي کلمه بدون کلسترل نوشته شود، نبايد موجب گمراهي مردم شود گردد، چون طبيعت آن، کلسترول است. روغن جامد نباتي که اشباع شده وايزومر ترانس آن نيز بالا باشد، در صورت مصرف، چربي بد را در سطح بدن افزايش مي‌دهد.

اين متخصص قلب و عروق ضمن تاکيد بر لزوم کاهش مصرف روغن‌ها، به نقش فشار خون در بروز بيماري‌هاي قلب و عروق نيز اشاره کرد و گفت: شايع‌ترين علامت فشار خون، بي‌علامتي است. اگر بيماراني سابقه ابتلا به فشار خون دارند، به هيچ وجه نبايد حال عمومي خود را ملاک مصرف دارو قرار دهند يا خودشان دوز آن را تغيير دهند. اين بيماري اگر تشخيص داده شود که نياز به دارو دارد، بايد به طور مداوم مصرف شود. تغيير ميزان آن هم با نظر پزشک صورت گيرد. فشارخون يکي از فاکتورهاي بسيار خطرساز در بيماري‌هاي قلبي و عروقي است که کاملا به رژيم غذايي، نمک، چربي و کاهش تحرک وابسته است و در صورت رعايت آن، مي‌توان از آسيب جانبي مانند سکته‌ قلبي و مغزي دور ماند.

رييس انجمن آترواسکلروز، نقش دخانيات در بروز اين بيماري‌ها را موثر عنوان کرد و گفت: مصرف سيگار و قليان بار بزرگي به جامعه وارد مي‌کند. هر وعده قليان معادل استعمال بيش از 120 نخ سيگار است و اين دو عامل پرخطر، اگر با ساير فاکتورها همراه باشند، آسيب بيشتري مي‌رسانند.




منبع:isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/42484/مجموع چربي دريافتي روزانه چقدر مي تواند باشد؟
بستن   چاپ