ظروف چوبي آشپزخانه تان را نو نوار کنيد
پنجشنبه 1 مهر 1395 - 11:42:56 AM
چه خبر -

لازم نيست شما به يک آشپز جهاني باشيد تا به درک زيبايي و سودمندي ظرفي قديمي و چوبي دست يابيد! واقعيت اين است که ظروف چوبي بسيار زيبا و خاص هستند و استفاده از مواد غذايي در اين ظروف براي همه لذت بخش است. اما استفاده مداوم از آنها مي تواند چوب را آسيب بزند، ترک بردارد، خشک شود و يا خش بردارد. با ما همراه باشيد تا راهکارهايي براي از پاک کردن و بازسازي ظروف چوبي را بشناسيد:

ظروف چوبي آشپزخانه را مثل روز اول نو کنيد!حذف سطوح قديمي آسيب ديده ظروف چوبي

سطح ظروف خود را به طور کامل با سمباده يا سيم ظرفشويي صاف کنيد تا لکه ها و خراش هاي سطحي حذف شوند. سپس با پارچه اي کمي مرطوب روي آن پاک کنيد تا خاک اره و خرده هاي باقي مانده را برداريد. سطح سمباده شده را با روغن خوراکي چرب کنيد، روغن بايد وارد بافت خشک چوب شود. مدتي صبر کنيد تا روغن به خوبي جذب ظرف چوبي شما شود. حالا مي توانيد با ظاهري جديد از ظرف خود روبرو شويد!

مي توانيد هر زمان که حس کرديد سطح ظرفتان کمي خشک شده از روغن خوراکي براي چرب کردن ظروف چوبي استفاده کنيد تا از آسيب هم در امان بماند. تکه اي پارچه را به روغن آغشته کرده و سطح ظرف را به خوبي چرب کنيد.

روغن خوش عطر ظروف چوبي ممنوع!روغن خوش عطر ظروف چوبي ممنوع!

روغن خوش عطر ظروف چوبي ممنوع!

در مورد روغني که به کار مي بريد بايد بگوييم که نوع بدون بو استفاده کنيد. براي مثال اگر از روغن نارگيل استفاده کنيد، بدون شک سطح چرب خوبي به شما مي دهد ولي بوي نارگيل به ظرف منتقل شده و بعد از گذشت زمان و قرار دادن مواد غذايي ديگر درون ظرف بوي ناخوشايندي باقي مي گذارد. روغن هاي مايع خوراکي و روغن زيتون انتخابي عالي است.

بهتر است از مواد غذايي چرب و مايعاتي مانند خورشت و سوپ براي ظروف چوبي که داراي لايه هاي محافظت کننده مخصوص نيستند، استفاده نکنيد. از آنجايي که روغن به دليل وجود بافت زنده و آوند چوب، جذب مي شوند مواد غذايي چرب مي تواند درون بافت چوب فاسد شود. اگر اين ظروف را درون کابينت نگه مي داريد، هرچند وقت يکبار آنها را از درون کابينت بيرون بياوريد تا هوا بخورند و کپک نزنند.

قاشق چوبي تان را ضدعفوني کنيدقاشق چوبي تان را ضدعفوني کنيد

قاشق چوبي تان را ضدعفوني کنيد

اگر قاشق چوبي تان در حين آشپزي پشت گاز افتاده است، مي توانيد آن را به سادگي ضد عفوني کنيد. ابتدا گرد و غبار، لکه و يا آلودگي روي قاشق را با دست يا سيم ظرفشويي پاک کنيد.

درون ظرفي به نسبت يک به 20 مايع سفيد کننده و آب بريزيد. يک ساعت قاشق را درون اين محلول به حال خود رها کنيد. بعد از اين زمان قاشق را آب زده و براي 15 دقيقه در محلول ملايم آب و مايع ظرفشويي قرار دهيد. حال مي توانيد قاشق را با آب بشوييد.

ضدعفوني ظروف چوبي با سرکه

روش بعدي که براي تميز کردن ظروف چوبي مي توانيد انجام دهيد،استفاده از تميز کننده هاي خانگي و غير مضر است. محلولي از سرکه و آب درست کنيد و ظرف چوبي را به مدت 10 تا 15 دقيقه درون آن قرار دهيد و يا با تکه اي پارچه سرکه را به سطح ظرف بماليد تا ضدعفوني شود. چند دقيقه صبر کنيد تا کامل خشک شود. يک عدد ليمو برداريد و آن را نصف کنيد.

نقش ليمو در ضدعفوني ظروف چوبي!

محلولي معجره کننده براي تميز کردن ظروف چوبي درست کنيد : آب يک عدد ليمو را به همراه يک قاشق غذاخوري و يک قاشق غذاخوري اب مخلوط کرده و با تکه اي پارچه يا پنبه به سطح ظرف آغشته کنيد. با اين کار روغن هم در ترکيب جادويي شما به ظرف جلا مي دهد!

در روش بعدي استفاده از ليمو، مقداري نمک دريايي درون ظرف ريخته و با ليموي برش خورده نمک را روي سطح ظرف چوبي بماليد تا مانند اسکراب عمل کند! آن را با آب گرم بشوييد و اجازه دهيد خشک شود.

وسايل چوبي را در محيط هاي دماي بالا مانند مايکروفر و ماشين ظرفشويي قرار ندهيد. اين کار باعث خشک شدن، تاب خوردن، ترک برداشتن و کوتاه شدن عمر وسايل چوبي آشپزخانه شما مي شود.

اگر مي خواهيد ظرف چوبي شما هميشه تازه و زيبا مانند روز اولش بماند، هر چند وقت اين عمليات نوسازي را بر روي آن انجام داده و روغن زني را ماهي يکبار يا بسته به ميزان استفاده تان ار ظرف، تکرار کنيد. البته در بازار واکس هاي مخصوصي براي جلا دادن ظروف چوبي وجود دارد، براي استفاده آنها در وسايل چوبي نوع خوراکي واکس را تهيه کنيد.



منبع : chidaneh.com

http://www.CheKhabar.ir/News/41747/ظروف چوبي آشپزخانه تان را نو نوار کنيد
بستن   چاپ