اين اشتباهات زندگي زناشويي تان را جهنم مي کند!!
چهارشنبه 31 شهريور 1395 - 9:43:29 AM
چه خبر - اشتباهات بزرگ درباره تفاهم در زندگي مشترک

همه زوجين به دنبال تفاهم هستند و تمام جوان هاي دم بخت هم به دنبال فردي مي گردند که با او تفاهم داشته باشند. در اين بين، اين کلمه آنقدر بسيط است که معمولا تعريف دقيقي از آن در ذهن افراد يا جامعه وجود ندارد. تعريفي که بيشتر مواقع شنيده مي شود اين است که «حرف هم را بفهميم»؛ حال اين فهميدن حرف هاي طرف مقابل دقيقا به چه موضوعاتي تعلق مي گيرد معلوم نيست. در اينجا سعي مي شود چند اشتباه رايج درباره تفاهم تذکر داده شود و سپس به يک تعريف جامع از تفاهم پرداخته شود.

بايد کاملا شبيه هم فکر کنيم

اولين اشتباه اين است که زوجين انتظار دارند طرف مقابل کاملا شبيه به او فکر کند، همان باورها، ارزش ها و علايق او را داشته باشد. بعضي مواقع مشاهده مي شود که براي تفاهم به دنبال رنگ مورد علاقه يا غذاي مورد علاقه مي روند. در اين حالت فرد گويي به دنبال همزاد خود است يعني هيچ تفاوتي را به رسميت نخواهد شناخت. اين گونه افراد قطعا در زندگي زناشويي دچار مشکل خواهند شد.

تفاهم بر اساس طالع بيني ها

گروهي ديگر به دنبال تفاهم در طالع بيني ها هستند و بر اساس ماه تولد يا سال تولد و اين گونه مسائل، به دنبال همسر مناسبي هستند که با او تفاهم داشته باشند؛ براي مثال گفته مي شود متولدان خرداد انسان هايي دمدمي مزاج هستند، يا بهمني ها بسيار منطقي اند. اين برداشت از تفاهم بر اساس ماه تولد و ستارگان دخيل در شخصيت افراد هم قطعا بي پايه و اساس است؛ زيرا هر انساني منحصر به فرد است و هيچ طالع بيني قادر به پيشگويي شخصيت انسان ها نيست.

ريشه نبود تفاهم خودمحوري است

بيشتر افراد قبل از ازدواج و حتي بعد از آن دچار خود محوري هستند. خودمحوري به معناي اين است که انسان مي پندارد هر احساسي که من دارم، ديگران هم خواهند داشت يا بايد داشته باشند. از هرچه من مطلع باشم، ديگران هم مطلع هستند. وقتي به تعاملات زوجين نگاه کنيم، مي بينيم بيشترين چيزي که آن ها به عنوان نبود تفاهم ذکر مي کنند، ناشي از خودمحوري است. معمولا گفته مي شود همسر من حرف مرا درک نمي کند، به نيازها و خواسته هاي من احترام نمي گذارد اما در بيشتر موارد مشاهده مي شود که اصلا خواسته يا نيازي بيان نشده است و انتظار مي رود طرف مقابل خودش احساسات و نيازها را درک کند؛ يعني انتظار داريم طرف مقابل به صورت پيش گويانه از نيازها، خواسته ها و احساسات ما مطلع باشد. چنين امري هيچ گاه اتفاق نخواهد افتاد. دنياي زن و مرد متفاوت است و در نتيجه برداشتي که هر يک از زوجين از يک واقعه واحد مي کنند، با ديگري متفاوت است. براي ايجاد تفاهم و درک متقابل، شرط اول و اصلي بيان ديدگاه ها، نيازها و احساسات خود به طرف مقابل است.

تفاهم واقعي چيست؟

ديدگاه هاي روان شناسان جواب هاي متفاوتي به اين سوال داده اند. ما به جمع بندي همه آن ها اشاره مي کنيم.
تفاهم به معني برابري در شدت نيازهاي بنيادين است. هر انساني داراي پنج نياز بنيادي است: بقا، عشق ورزيدن، استقلال، قدرت و تفريح. اگر زوجين نيازهاي مشابهي داشته باشند، احتمال ايجاد تعارض در زمينه هاي اصلي و بنيادي به حداقل کاهش پيدا مي کند. اگر من نياز دارم علاقه به همسرم را به صورت کلامي ابراز کنم، اگر همسرم اين نوع بيان احساسات را لوس بازي و بچه بازي بداند، قطعا به جاي اين که از ابراز محبت من خوشحال شود، خجالت زده خواهد شد. اگر من به استقلال شديدي نياز داشته باشم، احتمالا در تصميم گيري ها اصولا نظر همسر خود را ناديده خواهم گرفت و اين موضوع باعث رنجش او خواهد شد، فارغ از اين که موضوع تصميم مهم بوده است يا خير. نياز به بقا هم به مسائل مالي و ميزان ريسک پذيري يا حسابگري اقتصادي مربوط مي شود. اگر يکي از زوجين بسيار اقتصادي و اهل پس انداز کردن و ديگري اهل خرج کردن و تفريح باشد، قطعا در اين موضوعات به مشکل خواهند رسيد و حرف يکديگر را نيز درک نخواهند کرد، زيرا هر فردي از ديدگاه خود حقيقت را بيان مي کند. هم تفريح لازم است و هم پس انداز براي آينده، چه کسي مي تواند بگويد نقطه تعادل کجاست؟

موضوع دومي که در ايجاد تفاهم مهم است، اين است که هر شخص بتواند موضوع را از زاويه ديد طرف مقابل نگاه کند. اگر يک موضوع اختلافي را از زاويه ديد همسرتان بنگريد، قطعا راه حلي براي آن مشکل پيدا خواهد شد. قاعدتا براي ايجاد توان تغيير زاويه ديد و پيدا کردن راه حل، شرط اصلي بيان صادقانه احساسات، نيازها، خواسته ها و ... به طرف مقابل است. اگر صرفا بهانه گيري يا قهر يا شيوه هاي اجتنابي را اتخاذ کنيم، قطعا راه حلي براي مشکلات پيدا نخواهد شد.

تفاهم به معناي نبود اختلاف نيست

تفاهم به معناي يکساني خواست ها، ارزش ها و نيازها نيست يا به معني يکسان بودن شخصيت زوجين يا نبود اختلاف و تعارض نيست. تفاهم به شيوه کارآمد حل مسئله و رفع تعارضات گفته مي شود. زوجي وجود ندارند که هيچ اختلافي با هم نداشته باشند، تفاهم به کارآمدي شيوه حل اين اختلافات گفته مي شود.



منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/41654/اين اشتباهات زندگي زناشويي تان را جهنم مي کند!!
بستن   چاپ