تلنگرهاي روان شناختي يک سريال
يکشنبه 15 شهريور 1394 - 3:53:08 PM
آيا تلويزيون رسالتي در خصوص نشان دادن اين خرده ستم ها ندارد؟ آيا نشان دادن دردها و مشکلات سياه نمايي و منفي گرايي به شمار مي آيد يا گريزي از بازتاب اين واقعيات نيست؟ در زندگي روزمره افراد مشکلات و دغدغه هاي کوچکي وجود دارد که گاهي از ديد انسان ها پنهان مي ماند اما ريشه در واقعيات اجتماعي دارد و ممکن است خود افراد از عاقبت آن غافل باشند. به همين منظور رسانه به عنوان ابزاري در اختيار هنرمند است تا بتواند اين مسائل را درشت و قابل ديدن براي مخاطب عرضه کند.

آيا تلويزيون رسالتي در خصوص نشان دادن اين خرده ستم ها ندارد؟ آيا نشان دادن دردها و مشکلات سياه نمايي و منفي گرايي به شمار مي آيد يا گريزي از بازتاب اين واقعيات نيست؟

پاسخ اين سوالات را مي توان در مضاميني جست و جو کرد که سريال خرده ستمگران که اخيرا از تلويزيون پخش شد، به آن پرداخت.

در اين سريال که به مناسبت ماه محرم از شبکه سه پخش شد، ايده ها و نگاه هايي تازه وجود دارد؛ تلاش نويسنده و کارگردان با رويکردهاي روان شناسانه براي ايجاد نوعي کاتارسيس(پالايش روحي) در مخاطب سطح کيفي سريال را ارتقا داده است.

هر چند ممکن است برخي موضوعات يا پرداخت شان گاهي ساده به نظر برسد اما تم هاي روانشناختي که تنوع و گوناگوني در آنها وجود دارد (خود شيفتگي، اختلال، لجبازي، استرس، وابستگي هاي شديد، افسردگي، نابساماني هاي رواني کودکان، کودک آزاري و...) شکل موجهي به سريال داده است.

تلنگرهاي کوچک اما تاثير گذار داستان ها، نوعي تعميم پذيري در کليت اثر ايجاد مي کند و تبعاتش در نهايت مثبت و تاثير گذار است. پيام هاي اخلاقي ظريف و پرهيز از شعارزدگي زيرکانه داستان ها از نکات قابل توجه سريال است چرا که کساني پيدا شده اند که اين ظلم هاي کوچک را مهم بدانند و درباره شان داستان بگويند.

با وجود آن که ممکن است ريتم بعضي قسمت هاي کمي کشدار به نظر برسد اما تاکيد درست و فراوان کارگردان که هوشمندانه داستان ها را به سمت تصويري شدن ( و در نتيجه تلويزيوني تر شدن) مي برد، سريال را از بسياري آثار ديگر که شکل راديويي دارند، جدا مي کند.

زمان پخش اين سريال هم سنخيت زيادي با محتواي سريال دارد؛ با توجه به فضايي سنگين روزهاي محرم به هر حال شکل چنين داستان ها و روايت هايي بسيار مناسب است چه اين که ديگر از آن شکل تکراري هميشگي سريال هاي ماه محرمي با نشانه ها و نمادهاي تکراري اش (روضه، تکيه، تعزيه، مرگ و ميرهاي تحميلي و...) دور شده و داراي داستان هايي تازه و متفاوت است که مي تواند به دليل همزماني اش با محرم تاثيرگذاري بيشتري داشته باشد.

البته بايد گفت که ماهيت اپيزوديک سريال (تک قسمتي بودن داستان) هم به اين روند تاثيرگذاري کمک زيادي کرد تا اين سريال به يک اتفاق کوچک و قابل تامل در عرصه سريال سازي تبديل شود.

سريال خرده ستمگران در ده قسمت 60 دقيقه اي به کارگرداني مسعود شاه محمدي از سيماي جمهوري اسلامي در ايام دهه محرم پخش شد.اين سريال به صورت اپيزوديک بود و در هر قسمت داستان خاصي را روايت کرد.




گردآوري: گروه فرهنگ و هنر سيمرغ
www.
منبع: banifilm.ir



مطالب پيشنهادي:
گزارش تصويري: افتتاحيه «سر به مهر» بدون ليلا حاتمي، با حضور سعيد حداديان
عزت الله انتظامي در سي‌سي‌يو بستري شدگريم متفاوت سحر قريشي در فيلمي با موضوع ازدواج موقت + عکسافتتاح قنادي بازيگر پيشکسوت سينما + تصاويرعزت الله انتظامي در سي‌سي‌يو بستري شد
http://www.CheKhabar.ir/News/4157/تلنگرهاي روان شناختي يک سريال
بستن   چاپ