لايه اوزن تا سال 2050 ترميم مي کنند!!
دوشنبه 29 شهريور 1395 - 6:36:21 PM
چه خبر - پيش‌بيني ترميم لايه اوزن تا سال 2050 از روابط عمومي سازمان حفاظت محيط زيست، سعيد متصدي معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست در مراسم گراميداشت روز جهاني اوزن که به ميزباني سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط ايران هم راستا با پروتکل مونترال، گفت: بر اساس همين اقدامات موفق به حذف هالون‌ها و فريون‌ها تا سال 2010 و مواد دفع آفات نباتي تا سال 2015 شديم.

وي ادامه داد: همچنين موفق شديم در سال 2015 و نسبت به سال 2000، 10 درصد SFC (افشانه تنفسي) را حذف کنيم که البته پيش‌بيني مي‌شود تا سال 2017، اين ميزان به 20 درصد برسد.
حذف مواد مخرب لايه اوزن از چرخه مواد مصرفي 1378 صنعت کشور

معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست ضمن تاکيد بر اينکه يکي از مهمترين هدف گذاريهاي کنوني در کشور، جلوگيري از ايجاد صنايع مصرف کننده مواد مخرب لايه اوزن است، تصريح کرد: در حال حاضر 1378 صنعت کشور موفق به حذف مواد مخرب لايه اوزن از چرخه مصرفي خود شده‌اند.

متصدي اشاره‌اي هم به همکاريهاي سازمان متبوع خود با کمرگ براي جلوگيري از مواد مخرب لايه اوزن داشت و افزود: مهمترين اصل اين است که آلودگي نبايد توليد شود.

وي با بيان اينکه پروتکل مونترال يکي از موفق‌ترين پروتکلهاي محيط زيستي دنيا است، اعلام کرد: ترميم 5 ميليون کيلومتر مربع از حفره ايجاد شده در لايه اوزن در سال 2015 نسبت به سال 2000 نشان دهنده همين موفقيت است.

به گفته معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست، آخرين پيش‌بينيها حاکي از ترميم کامل لايه اوزن تا سال 2050 است و اين امر بيانگر ميزان مشارکت، مسئوليت پذيري و اعتقاد به حفظ محيط زيست در جهان است.

متصدي با اشاره به اينکه يکي از مهمترين موضوعات کنوني، ارتباط موضوع تغييرات اقليم با لايه اوزن است، يکي از نگرانيهاي حال حاضر را جايگزيني موادي دانست که روي سيستم اتمسفر اثري منفي دارند.

وي ضمن تاکيد بر اينکه هيچ محصولي نبايد روي ساير اجزاء اتمسفر تاثير بگذارد، تصريح کرد: به همين دليل در 29 سالگرد پروتکل مونترال، اتحاد جهاني حفاظت از لايه اوزن با در نظر گرفتن موضوع تغييرات اقليمي، در دستور کار قرار گرفت.

معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست خاطر نشان کرد: طبق آخرين آمار و گزارشهاي ارائه شده، ترميم لايه اوزن با 135 ميليارد تن کاهش انتشار گاز گلخانه‌اي در دنيا همراه بوده و اين اتفاق بسيار مثبتي است.

توسعه بدون تعهد به حفظ محيط زيست، توسعه ناپايدار است

متصدي گفت:اگرچه ايران کشوري در حال توسعه و نيازمند توسعه است اما اين توسعه نمي‌تواند بدون تعهد به حفظ محيط زيست صورت پذيرد زيرا در آن صورت، شاهد توسعه اي ناپايدار خواهيم بود.

وي اشاره‌اي هم به تعهد ايران براي کاهش انتشار گازهاي گلخانه‌اي داشت و افزود: ايران متعهد شده که به صورت مشروط و غيرمشروط انتشار گازهاي گلخانه‌اي خود را به ميزان 12 درصد کاهش دهد و اين بدون رعايت ملاحظات محيط زيستي در تمام بخش ها ممکن نيست.

معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست ضمن تاکيد بر ضرورت بهره‌گيري از ابزارهاي نوين محيط زيستي دنيا براي حفاظت از محيط زيست، تصريح کرد: تدوين و ابلاغ سند اقتصاد کم کربن در دولت يازدهم، حرکت در همين مسير جهاني براي کاهش انتشار گازهاي گلخانه‌اي است.

متصدي خاطرنشان کرد: کليه صنايع و سيستمهاي اقتصادي کشور ملزم به اجراي برنامه‌هاي اقتصاد کم کربن مصوب دولت هستند زيرا اين موضوع کمک بسيار بزرگي براي رسيدن به تعهد 12 درصدي مشروط و غيرمشروط ايران براي کاهش انتشار گازهاي گلخانه‌اي است.

به گفته وي انتخاب شعار "اتحاد جهاني براي بازسازي لايه اوزن و تغييرات اقليمي" براي روز جهاني حفاظت از لايه اوزن در سال جاري، بيانگر پيوند عميق حفاظت از اوزن و تغييرات اقليمي است.

کاهش غلظت آلاينده هاي هوا پس از نيم قرن اجراي برنامه‌هاي مقابله با آلودگي هوا

معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه يکي از مهمترين موضوعات براي دستيابي هم زمان به توسعه پايدار و حفظ محيط زيست، افزايش و جلب مشارکت و همراهي و همکاري همگاني است، گفت: بر اساس همين مشارکت و همراهي، امروز مي‌توانيم اعلام کنيم پس از نيم قرن، در نتيجه اجراي برنامه‌هاي مقابله با آلودگي هوا، موفق به کاهش غلظت آلاينده‌ها شديم.

متصدي افزود: تا پيش از اين در بهترين حالت، موفق به تثبيت آلودگي هوا شده بوديم ولي امروز مي‌توانيم اعلام کنيم که در مسير کاهش غلظت آلاينده‌هاي هوا و کاهش آلودگي هوا گام برمي داريم؛ روزهاي سالم در سال جاري نسبت به سال گذشته، بيش از يک ماه افزايش يافت.

معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست کاهش ميزان مصرف و نگهداري درست از محصولات توليدي را از جمله راهکارهاي مهم حفظ محيط زيست دانست و اظهار کرد: جلب و افزايش مشارکت همگاني و همگام کردن مشارکت ملي با مشارکت بين المللي براي حفظ محيط زيست دو مسئله مهم است که بايد در دستور کار قرار گيرد.

متصدي گفت: در کنار رصد مستمر تارگتها و اهداف بين المللي در برنامه‌ها و اقدامات ملي و حرکت همگام با جامعه جهاني براي دستيابي به زندگي بهتر، بايد با بازيابي و اصلاح الگوهاي مصرف و توليد، کاهش و حذف آلودگي از توليد را جايگزين کنترل و کاهش آلودگي کنيم.

منبع : تسنيم

http://www.CheKhabar.ir/News/41552/لايه اوزن تا سال 2050 ترميم مي کنند!!
بستن   چاپ