خوشبوکننده‌هاي هوا چه مضراتي براي بدن دارند؟
شنبه 27 شهريور 1395 - 10:44:26 AM
چه خبر - عوارض خوشبو کننده‌هاي هوا, خوشبوکننده دهان و عطر و ادکلن

امروزه در بسياري از خودروها، منازل و محيط‌هاي کاري براي رفع بوي نامطبوع هوا از انواع مختلف اسپري‌هاي خوشبو کننده با رايحه انواع گل‌ها و ميوه‌ها تا بوي وانيل و کاکائو هم استفاده مي‌شود. مواد خوشبو و تازه‌کننده هوا که باعث مي‌‌شود افراد از نفس کشيدن لذت ببرند، اما غافل از اين که گازها و مواد شيميايي و سمي که در اين خوشبوکننده‌ها وجود دارد مي‌تواند در دراز مدت سيستم تنفسي را بيمار کند.

خوشبوکننده‏ ها از بين برنده بوي نامطبوع نيستند بلکه گازها و مواد شيميايي تند آنها موجب مي‌شود بوهاي نامطبوع به مشام نرسد‌. در نتيجه با رعايت بهداشت فردي و حفظ پاکيزگي منزل و برطرف کردن علت اصلي ايجاد بوي بد مي‌توان از انتشار بوهاي ناخوشايند جلوگيري کرد.

خوشبوکننده هاي هوا کدام بيماري ها را تشديد مي کنند؟

-آسم

-تنگي نفس

-آلرژي

- آمفيزم (بيماري تنفسي)

-برونشيت مزمن

مضرات خوشبوکننده هاي هوا براي افراد سالم در کوتاه مدت:

-خارش

-عطسه

-آبريزش بيني

-سرفه

مضرات خوشبوکننده هاي هوا براي افراد سالم در بلند مدت:

-تنگي‌‌ نفس

-خس‌‌‌خس سينه



عملکرد مواد خوشبوکننده هوا چگونه است؟

اين مواد به محض اسپري شدن در هوا، سلول‌هاي موجود در مخاط بيني را تحريک کرده و به جريان خون راه مي‌يابند. مواد التهابي از اين طريق خود را به سلول‌هاي عضلاني مجاري تنفسي فوقاني و تحتاني مي‌‌رسانند و مخاط ريه را دچار التهاب کرده و آن طور که روي موش‌ها آزمايش شده، باعث بروز مشکلات عصبي نيز مي‌شوند‌. ناگفته نماند عطر و ادکلن هم از اين موضوع مستثنا نيستند.

به گفته متخصصان، حساسيت‌‌پذيري مجاري هوايي با افزايش سن تغيير مي‌‌کند و هر چه دفعات استفاده و مدت تماس با اين‌ گونه مواد بيشتر باشد، خطرات و عوارض ايجاد شده بر اثر استفاده از اين مواد نيز افزايش خواهد يافت. اين قضيه در مورد اسپري‌‌هاي خوشبو‌ کننده دهان نيز صدق مي‌کند و عوارض مشابهي را براي افراد به دنبال خواهد داشت .

مهم‌ترين عارضه خوشبو کننده‌هاي هواي بدون مجوز

مطالعات نشان داده است برخي خوشبو‌کننده‌هاي بي‌نام و نشاني که به دور از تاييديه وزارت بهداشت وارد کشور مي‌شوند و به وفور در بازار با قيمت‌هاي ارزان به فروش مي‌رسند، حاوي مواد فوق‌العاده سمي هستند که به تضعيف سيستم ايمني بدن ما منجر مي‌شوند. دوز بالاي موادي همچون اتيل استات و بنزآلدئيد که در اين خوشبوکننده‌ها وجود دارد نوعي نوروتوکسين يا سم محسوب شده و سرطان‌زا هستند .

مضرات خوشبوکننده هاي هوا براي کودکان

اين خوشبوکننده‌ها براي کودکان بيشتر از بزرگسالان مضر و مخرب است. کودکان به دليل آن که در سنين رشد هستند و هنوز بافت‌ها و ارگان‌هاي بدنشان بخوبي تکامل نيافته، در مقابله با سموم قدرت کمتري داشته و بسيار آسيب‌پذيرترند .

جايگزين خوشبوکننده هاي مصنوعي

با تمام اين تفاسير اگر به استفاده از مواد خوشبو‌کننده اعتياد پيدا کرده ايد و حتما بايد فضاي تنفسي‌تان معطر باشد، دست کم به جاي استفاده از خوشبو‌کننده‌هاي مصنوعي هوا، از مواد و عصاره‌هاي طبيعي و بي‌ضرري که طب سنتي پيشنهاد مي‌دهد استفاده کنيد.





گروه سيمرغ

منبع:salamatnews.com



http://www.CheKhabar.ir/News/41301/خوشبوکننده‌هاي هوا چه مضراتي براي بدن دارند؟
بستن   چاپ