پاستاهاي رنگي ارزش تغذيه اي مانند سبزيجات را دارند؟
چهارشنبه 24 شهريور 1395 - 7:43:25 PM
چه خبر - ماکاروني, اسپاگتي, ورميشل, لازانيا, نودل و پاستا

انواع فرآورده هاي خميري حاصل از آرد گندم (پاستا)

دکتر محمد حسين عزيزي,متخصص علوم و صنايع غذايي و عضو هيات علمي و مدير گروه علوم و صنايع غذايي دانشگاه تربيت مدرس گفت: با توجه به شکل و اندازه فرآورده هاي خميري حاصل از آرد گندم نامگذاري‌هايي همچون:

-ماکاروني-اسپاگتي-ورميشل-لازانيا -نودل

در صنايع غذايي پديد آمده است که به طور کلي همه اين فرآورده‌ها تحت نام «پاستا» معروف شده اند. اين فرآورده ها، از نظر مواد اوليه و ارزش تغذيه اي هيچ تفاوتي با يکديگر ندارند.

مواد تشکيل دهنده انواع پاستا

کليه پاستاها، طبق استاندارد از مخلوط:

-آرد گندم-آب-رنگدانه زرد بتاکاروتن

بدون هيچ گونه افزودني ديگر تهيه مي شوند.

مواد تشکيل دهنده انواع پاستاهاي رنگي

در انواع پاستاهاي رنگي علاوه بر رنگ هاي طبيعي از:

-رنگ هاي مشابه طبيعي -رنگ هاي مصنوعي مجاز-مواد يا پودرهاي طعم دهنده مربوط به مزه آن رنگ

نيز استفاده مي شود.

پاستاهاي رنگي ارزش تغذيه اي سبزي ها را دارند؟

چون استفاده از رنگدانه هاي طبيعي موجود در سبزيجات در خمير پاستا، موجب افزايش هزينه توليد و در نتيجه بالا رفتن قيمت محصول مي شود، به همين دليل اغلب توليدکنندگان از رنگ ها و طعم هاي سنتزي مجاز در محصولات رنگي استفاده مي کنند که خواصي ندارند.

اغلب پاستاهاي رنگي موجود در بازار که رنگ و طعمي مشابه سبزيجاتي چون هويج، گوجه فرنگي، ذرت و اسفناج دارند، خواص اين سبزيجات را ندارند و توصيه مي‌شود که از مصرف مستمر و طولاني مدت اين محصولات رنگي اجتناب شود.

پاستاهاي کيلويي يا همان فله اي و بي نام و نشان

دکتر عزيزي در خصوص اغلب پاستاهاي کيلويي يا همان فله اي و بي نام و نشان موجود در بازار که قيمت پايين تري نسبت به انواع کارخانه اي آن دارد گفت: اغلب اين فرآورده هاي فله اي حاوي رنگ هاي مصنوعي سرطانزاي غيرمجازي هستند که اکثرا از نوع رنگ هاي مورد استفاده در صنايع نساجي بوده و تهديدکننده سلامت افراد به خصوص کودکان است.






منبع:salamatonline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/41140/پاستاهاي رنگي ارزش تغذيه اي مانند سبزيجات را دارند؟
بستن   چاپ