توهين عجيب يالثارات به رامبد جوان: مجري‌گري به سبک خواجه هاي‌حرم سرا !!
يکشنبه 21 شهريور 1395 - 2:45:18 PM
چه خبر - توهين يالثارات به رامبد جوان و خندوانه

هفته نامه ي يالثارات در شماره ي اخير خود در متني با تيتر «از مجري‌گري به سبک خواجه‌هاي‌حرم‌سرا تا ترويج موسيقيِ حرام»، خواستار سخت گيري بيشتر شوراي نظارت بر صداوسيما شد.

متن کامل متن يالثارات در پي مي آيد:

آيت‌الله سيداحمد خاتمي روز سه شنبه 13 ارديبهشت ماه سال جاري با اشاره به عادي شدن بدحجابي در جامعه، به حوزه صدا و سيما ورود و تاکيد کرده بود: «رسانه ملي به عنوان يک دانشگاه بزرگ، مي‌تواند به مجري و بازيگر بگويند که اين سيماي جمهوري است و پوشش خود را درست کنيد.»

امام جمعه موقت تهران وارد مصاديق جزئي‌تري از عملکرد غلط و وارونه رسانه ملي نيز شده و با اشاره صريح به برنامه «خندوانه» ،گفته بود: «چند خانم در برنامه خندوانه قهقه مي‌خنديدند تا مردها را بخندانند، به چه قيمتي مي‌خواهيم شادي باشد؟ به قيمت شکستن حريم ها؛ خنداندن مردم کار پسنديده‌اي است، اما نه با شکستن حريم‌ها.»

اما رامبد جوان، سازنده و مجريِ برنامه خندوانه بعد از چند روز سکوت با انتشار يک ويدئو که با تلفن همراه از خود تهيه کرده بود خيلي ساده اذعان کرد که نيازي به پاسخ او نيست و اساسا اگر نياز به ارائه پاسخ باشد، اين مسئولين رسانه‌ملي هستند که بايد به آن بپردازند. رامبد جوان در توجيه اين موضع تاکيد داشت که او تحت قوانين جمهوري اسلامي و نظارت مسئولين برنامه مي‌سازد.!

يالثارات در آن مقطع طي گزارشي تحليلي به اين نتيجه رسيد که «کسي در رسانه ملّي، جواب پَس نمي‌دهد»

اما واقعا اين سازمان عريض‌وطويل به کجا پاسخگوست؟ رؤساي آن يکي بعد از ديگري صندلي و ميز رياست را به هم تحويل مي‌دهند، اما رسانه ملي همچنان بر همان ريل قبلي حرکت مي‌کند.ظاهرا شوراي نظارت بر صدا وسيما بر اساس اصل 175 قانون اساسي موظف به رسيدگي به عملکرد سازمان صدا و سيما و حساب پس کشيدن از رئيس آن است. اين شورا متشکل از 6 رجل اجرايي، قضايي و تقنيني است که در کنار مشغله‌هاي زياد؛ بايد بر کار سازمان عريض و طويل صداوسيما هم نظارت کنند!

اگرچه هنوز تعريفِ دقيق نظارت اين شورا براي ما مشخص نيست؛ چه اهداف و سياست‌هايي دارد؟ اختيارات و سياستگذاري‌هاي اعضايش تا کجاست؟ نه گزارشي از عملکرد اين شورا در اختيار مردم قرار مي‌گيرد و نه مشخص است که اين ساختار در مقابل تُرک‌تازي‌هاي رايج در رسانه ملّي چه کاره است؟

در حال حاضر حجت الاسلام اِژه اي به جاي حجت الاسلام رئيسي در سمت رياست اين شورا انجام وظيفه مي‌کند که هر دو نماينده قوه قضائيه در جايگاه معاون اولي و دادستان نيز خدمت کرده و مي‌کنند. علي القاعده آنچه ظاهراً معلوم است، سازوکار عملکرد شوراي نظارت بر صدا و سيما، آنطور نيست که قادر به جلوگيري از روند فاسد جاري در رسانه ملّي باشد. با اين وصف درحالي طي سالهاي آزگارِ گذشته تنها مأمن شکايت حزب الله از عملکرد صدا و سيما، همين شورا بوده، حالا امروز اين ترديد و سوال وجود دارد که نکند شاکيان سوراخ دعا را گم کرده باشند.

فضاي رها شده راديو و فضاحت‌هاي جاري در آن به کنار، اما حداقل تا کنون بارها به الگو سازي فاسد در رسانه ملّي و در قالب برنامه‌هاي جذاب هشدار داده‌ايم. شوخي با زنان نا محرم خندوانه و دورهمي در حالي با گذشت حدود 2 سال از اجراي اولين دور از ساخت و پخش چنين برنامه هايي ادامه دارد که سازندگان آنها همواره از اهرمهايي با ظاهر ديني و فعاليت‌هاي شبه ديني – مدني براي مشروعيت زايي در اين برنامه‌ها تلاش کرده اند. چنين روندي با حضور عجيب و پر رنگ زنان محجبه چادري در حالي که با تن دادن به برنامه سخيفِ خندوانه مشغول دست زدن و هم نوايي با ترانه‌ها مي‌شوند، آغاز شد.

اين وضعيت با دعوت از برخي روحانيون و تلاش براي گره زدن فلسفه پوچ برنامه به احاديث و روايات و جعل واژه شاديِ ديني ادامه پيدا کرد. اين روند چنان شيب تندي به خود گرفت که مهران مديري در برنامه دورهمي، حداقل دو بار اقدام به نمايش افرادي کرد که با لباس روحانيت نه به عنوان ميهمان، بلکه به عنوان تماشاچي مشغول تماشاي محتواي سخيف اين برنامه در محل اجراي آن بودند. خَلطِ محتواي بد با خوب در قالب اقدامات بشر دوستانه، مثل جمع آوري کمک براي آزادي زندانيان و خيريه‌ها و… از جمله ديگر ترفندهاي مشروعيت زايي است که محتواي فاسد در لابلاي آنها زَرورق پيچي و مخفي مي‌شوند.

ترويج موسيقي و تشويق مردم به شاديِ پوچ و کاذب، بواسطه صرف وقت براي تماشاي افرادي که تحت عنوان کمدين بازي‌گري مي‌کنند، روندهايي است که رسانه ملي تنها از آنها براي جلب مخاطب استفاده مي‌کند. البته در اين ميان شخصيت‌هاي عروسکي مثل جناب خان نيز زيرکانه مشغول بازخوانيِ ترانه‌هاي آن سوي آبي در وصف نواميس مردم هستند و مجري برنامه نيز به سبک خواجه‌هاي حرم سرا در بين زنان مدعو، قهقه زنان با خوش‌وبش و بي‌حيايي، رفتارِ غير شرعي را نهادينه مي‌کند.

اين در حالي است که يکي از کج‌تاب‌ترين برنامه‌هاي ساخته شده در طول 37 سال بعد از انقلاب، نيز تحت عنوان «شب کوک»، اولين تجربه خط شکني در ترويج موسيقي را پشت سر گذاشت و دور جديد آن نيز در سايه تساهل حاکم بر رسانه ملي و فقدان اهرم‌هاي بازدارنده در راه است.

با اين وصف به نظر مي‌رسد قوه قضائيه بايد علاوه بر جرائم رايج در سانه‌هاي مکتوب و مجازي، بر اساس وعده دادستان تهران به وضع وخيم جاري در رسانه ملّي نيز رسيدگي کند. اهميت ورود قوه قضائيه به پرونده صدا و سيما از اين منظر اهميت دارد که مخاطبان در خطر انحراف آن نه اقشارِ ماهواره بين، بلکه مردم بينوايي هستند که با اعتماد به عملکرد نهادهاي برآمده از نظام مثلا اسلامي، با خيال راحت ذهن عائله خود را به برنامه‌هاي شبهه‌ناک صدا و سيما مي‌سپارند تا سبک زندگي آنان با اباطيل تزئين شده، دچار التقاط شود.

هشدار جدي به قوه قضائيه درباره عملکرد صدا و سيما از اين منظر اهميت مضاعف دارد که نا اهلان مرتزق از بيت‌المال در اين سازمان مشغول توليد برنامه هايي هستند که برآيند آن روند نرم تبديل معروف به منکر است.




منبع : ensafnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/40857/توهين عجيب يالثارات به رامبد جوان- مجري‌گري به سبک خواجه هاي‌حرم سرا !!
بستن   چاپ