ايمني سرويس مدرسه با 9 فرمان
شنبه 20 شهريور 1395 - 12:43:09 PM
چه خبر - ايمني سرويس مدرسه کودک تان را با اين نکات تضمين کنيد

تهيه و به کار گيري سرويس هاي اياب و ذهاب دانش آموزان يکي از دغدغه هاي مديران مدارس و والدين است که گويا تمامي ندارد. هزينه هاي بالاي برخي از اين سرويس ها در کنار نقص فني برخي از آنها و نيز فقدان صلاحيت برخي رانندگان اين سرويس ها در سپردن جسم و روان دانش آموزان به آنها از اين نوع دغدغه ها است.

آمارها نشان از کشته شدن هر ساله, سه هزار کودک و نوجوان در اثر تصادفات رانندگي در کشور دارد. براساس بررسي هاي به عمل آمده در خصوص علل اين سوانح اعلام شده است که بخش قابل توجهي از اين تصادفات به دليل وجود نقص فني در خودروها است. به همين منظور از ابتداي مهر ماه سال جاري و هم زمان با بازگشايي مدارس, اجباري کردن داشتن معاينه فني براي سرويس دانش آموزان طرحي است که بسيار ضروري به نظر مي‌رسد.

طرح مراقبان دانش آموزان

به کارگيري يک نفر مراقب در سرويس هاي دانش آموزي طرحي است که در سال تحصيلي جاري از سوي وزارت آموزش و پرورش و نيز وزارت راه و ترابري به اجرا در مي‌آيد. هدف از اين طرح کنترل رفتارها و انجام کارهاي خطرناک دانش آموزان, جلوگيري از آزار و اذيت آنها يا همان کودک آزاري, کمک در عبور از خيابان و هر اقدامي که به حفظ سلامت دانش آموزان و جلوگيري از حوادث و اتفاقات ناخوشايند کمک کند, اعلام شده است.

طرح به کارگيري تاکسي هاي سازمان تاکسيراني

دولت آيين نامه اي براي سرويس مدارس تصويب کرده است و مطابق با ماده 7 اين آيين نامه, تهيه و به کارگيري سرويس مدارس بايد با تاييد شهرداري ها و در مواردي که شهرداري وجود ندارد با تاييد بخشداري ها انجام شود.براي پاسخگويي به نياز مدارس و والدين به منظور تهيه سرويس دانش آموزان در شهر تهران 26 هزار وسيله نقليه مورد نياز است. در سال جاري مسئوليت تامين اين نياز بر عهده سازمان تاکسيراني گذاشته شده است. اين تاکسي ها علاوه بر معاينه فني بايد بيمه سرنشين و راننده بالاي 23 سال و متاهل داشته باشند. چنانچه مدرسه يا والدين سرويس دانش آموزان خود را وسيله نقليه اي به جز تاکسي هاي سازمان تاکسيراني انتخاب کنند, مسئوليت هر نوع اتفاقي با خودشان است.

9 توصيه ايمني براي سرويس مدارس کودکان

به هر حال با شروع فصل مدرسه يکي از نگراني هاي والدين, خطراتي است که در سرويس مدرسه ممکن است براي دانش آموزان ايجاد شود. اغلب حوادث براي دانش آموزان در اتوبوس هنگامي رخ مي‌دهد که آنها در حال انتظار براي سرويس يا سوار شدن يا پياده شدن هستند. اين در حالي است که رعايت چند نکته ساده موجب مي‌شود دانش آموزان کمتر دچار صدمات ناشي از تصادف با سرويس شوند.

1 - از دانش آموزان بخواهيد در محلي امن براي مثال پياده رو و دور از رفت و آمد خودروها در انتظار سرويس مدرسه خود باشند.

2 - اطمينان حاصل کنيد که کودکان تا هنگامي که خودرو کاملا متوقف نشده, در آن باز نشده و راننده اجازه ورود نداده است سوار سرويس نشوند.

3 - به دانش آموزان يادآوري کنيد که هرگز نبايد پشت اتوبوس بدوند چون ممکن است موقع دور يا نزديک شدن کودکان به سرويس راننده آنها نبيند.

4 - سرويس مدرسه هم مانند يک کلاس است و راننده معلم آن پس حتما بايد به دانش آموزان خود توضيح دهيد که به حرف راننده توجه کنند.

5 - يک نکته مهم در انتخاب سرويس يا اتوبوس مدرسه داشتن راننده اي ماهر و از نظر جسمي سالم است نه تنها در رانندگي مهارت کامل را داشته باشد بلکه مهارت برقراري ارتباط خوب هنگام صحبت کردن و گوشزد کردن نکات ايمني را با دانش آموزان داشته باشد.

6 - به دانش آموزان بگوييد يک صندلي مناسب را انتخاب کنند و روي آن بنشينند. در هنگام حرکت سرويس مدرسه به هيچ عنوان از جاي خود بلند نشوند زيرا يک ترمز ناگهاني موجب زمين خوردن آنها خواهد شد.

7 - مواظب باشيد دانش آموزان در داخل سرويس به هم چيزي پرتاب نکنند زيرا ممکن است به راننده اصابت کند.

8 - از دانش آموزان بخواهيد با صداي بلند صحبت نکنند. صداي همهمه بچه ها در خودرو سبب حواس پرتي راننده و توجه نکردن او به محيط بيرون و کاهش تمرکز و عکس العمل به اتفاقات بيرون از جمله چراغ قرمز و هشدارهاي پليس مي‌شود. هيچ گاه با راننده صحبت نکنند چرا که ممکن است سبب تصادف شود.

9 - از دانش آموزان بخواهيد در داخل وسيله نقليه غذا نخورند چون در صورت بروز مشکل راننده در هنگام رانندگي نمي تواند به آنها کمک کند. به آنها بگوييد سر و دست ها را از پنجره اتوبوس بيرون نکنند.

گروه سبك زندگي سيمرغ

منبع : مجله سلامت 189


http://www.CheKhabar.ir/News/40717/ايمني سرويس مدرسه با 9 فرمان
بستن   چاپ