چند نکته مهم در خريد کفش مدرسه اي، که هر پدر و مادري بايد بداند
پنجشنبه 18 شهريور 1395 - 11:42:02 AM
چه خبر - نکته هايي براي خريد کفش مناسب کودکان مدرسه اي

«پا» قلب دوم انسان است! قلبي که در کفش هايمان مي‌تپد نيازمند توجه ويژه‌اي است تا ساز ناکوک نزند اما شرايط گاهي آن گونه نيست که بايد باشد. تحقيقات نشان مي‌دهد که بسياري از مشکلات پاي بزرگسالان ريشه در کودکي آنها دارد و اثرات منفي يک کفش نامناسب مي‌تواند طولاني‌تر و بدتر از آن چيزي باشد که تاکنون به آن فکر کرده‌ايم. اين در حالي است که با بازگشايي مدارس، پاي کودکان و نوجوانان حداقل 30 تا 40 ساعت در هفته در کفش حبس مي‌شود!

از اين‌رو خريد کفش مناسب و استاندارد براي کودکان بخصوص در آغاز فصل مدارس نوعي سرمايه‌گذاري براي سلامتي آنها در آينده خواهد بود.

دکتر کامران آزما دراين باره به «ايران» مي‌گويد: کفش‌ها مسئوليت حفاظت از پاها و جذب ضربه‌هاي ناشي از وزن هنگام راه رفتن و دويدن را برعهده دارند. کفش مناسب و ايده آل کفشي است که نه تنها ازعهده اين دو وظيفه بخوبي برآيد، بلکه خود کفش نيز منشأ بروز مشکل نباشد!

اين متخصص طب فيزيکي و توانبخشي با تأکيد بر اينکه براي خريد کفش مناسب، توجه به سايز و اجزا و قسمت‌هاي مختلف کفش ضروري است، مي‌افزايد: کفش از چهار جزء اصلي رويه، قسمت زيرين، کفي و پاشنه تشکيل مي‌شود. رويه کفش براي دانش‌آموزان اهميت زيادي دارد و بايد علاوه بر استحکام کافي، از جنسي باشد که شرايط تهويه مناسب را فراهم کند. در اين راستا رويه‌هايي از جنس چرم، کتان و برزنت مناسب کودکان دبستاني است و والدين بهتر است از خريد کفش هايي با رويه‌هاي پلاستيکي خودداري کنند. رويه‌هاي پلاستيکي کفش‌ها مانع تهويه مناسب خواهند شد در چنين شرايطي و با تعريق پا، کفش به محل مناسبي براي رشد قارچ‌ها تبديل مي‌شود. قسمت زيرين کفش نيز بايد از ضخامت کافي برخوردار باشد. به عبارت ساده‌تر زيره کفش نه به اندازه‌اي ضخيم باشد که باعث سنگيني کفش شود و نه در حدي نازک ،که بتوان کفش را براحتي مچاله کرد. همچنين زيره کفش نبايد ليز و لغزنده باشد. از اين دو جزء که بگذريم، به کفي و پاشنه کفش مي‌رسيم. کفي يک کفش خوب خاصيت ضربه‌گيري و ضربه‌پذيري دارد و قوس کف‌پا را حمايت مي‌کند. کفي‌هايي که قوس ندارند، اصلاً مناسب بچه‌ها در سنين دبستان نيست. در نهايت در مورد پاشنه کفش بايد به بلندي آن هم توجه کرد. مناسب‌ترين ارتفاع پاشنه براي پسران يک تا يک ونيم سانتيمتر و براي دختران دو تا دو و نيم سانتيمتر است.

اين استاد دانشگاه اضافه مي‌کند: برخي دانش‌آموزان دختر تمايل دارند کفش­ هاي پاشنه بلند بپوشند اما چنين کفش‌هايي احتمال زمين خوردن و پيچ‌خوردگي مچ پا را افزايش مي‌دهند. بررسي‌ها نشان مي‌دهد پوشيدن چنين کفش‌هايي بخصوص قبل از 12 سالگي کاملاً نامناسب است و عوارضي مانند درد در ناحيه کشکک و پشت زانو و همچنين کمردرد در سنين بالا را به دنبال دارد.

به گفته دکتر آزما، علاوه بر اجزاي کفش، قسمت پشتي يا محل قرار گرفتن پاشنه در کفش نيز بايد به گونه­ اي باشد که با ممانعت از چرخش و جابه‌جايي جانبي پاشنه، ازچرخش پا و تغيير در قوس پا جلوگيري کند. بنابراين کفش‌هاي پشت باز به دليل نبود حفاظت کافي از پاشنه پا، مناسب مدرسه نيستند. در مقابل، کفش‌هاي ساق‌دار با محافظت از مفصل مچ پا براي کودکان‌ بهترين انتخاب خواهند بود.

قسمت جلويي کفش هم بايد به اندازه‌اي باشد که امکان خم و راست کردن انگشتان حتي به اندازه کم را فراهم کند.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه خاطرنشان مي‌کند: انتخاب کفش در اندازه و سايز مناسب پا يکي ديگر از معيارهاي مهم خريد کفش مدرسه است. کفش‌هاي بسيار گشاد يا بسيار تنگ مي­ توانند عامل ايجاد ميخچه، رشد ناخن به داخل انگشت يا انگشت چکشي باشد.

منظور از سايز کفش تنها طول آن نيست، بلکه بايد به پهنا و عمق يا فضاي آن هم توجه کرد، چرا که کفش‌هاي کم عمق باعث فشار بيش از حد، تغيير شکل و درد روي پا خواهند شد. کفش‌هاي خيلي باريک هم مي‌توانند فشار زيادي را به دو طرف پا وارد کنند و به ايجاد تاول در کناره‌هاي پا منجر شوند.

اين کارشناس، ساعات پاياني روز را بهترين زمان براي خريد کفش مي‌داند و يادآور مي­ شود: ايستادن طي روز باعث افزايش سايز پا در ساعات پاياني روز مي‌شود؛ از اين رو براي انتخاب کفش با سايز مناسب بهتر است والدين تا پايان روز صبر کنند. همچنين بايد توجه داشته باشيد که هنگام پوشيدن کفش، به اندازه قطر انگشت شست دست دانش‌آموز، بين پشت پا و پشت کفش فاصله باشد و فضاي جلويي کفش در حدي باشد که با پوشيدن آن، دانش‌آموز بتواند انگشتان پا را حرکت دهد.

دکتر آزما در خاتمه مي‌گويد: بررسي ميزان انطباق پاي کودک و سايز کفش او در سنين رشد ضروري است چرا که بعد از سن 3 تا 4 سالگي طول پا به طور متوسط هر 6 ماه به اندازه نيم شماره بزرگتر مي‌شود و اين بدان معناست که حتي در صورت دوام کفش در طول سال‌هاي مدرسه، سايز و اندازه کفش 9 ماه تا يکسال بعد از خريد، مناسب پاي کودک نخواهد بود و نياز به تعويض دارد.



منبع : روزنامه ايران

http://www.CheKhabar.ir/News/40566/چند نکته مهم در خريد کفش مدرسه اي، که هر پدر و مادري بايد بداند
بستن   چاپ