سالم ترين روش پخت غذا کدام است؟
پنجشنبه 18 شهريور 1395 - 9:43:48 AM
چه خبر - AGE يا محصولات داراي گليکاسيون پيشرفته چيست؟ سالم ترين روش پخت:

به گفته محققان دانشکده پزشکي ايکان نيويورک

-جوشاندن-بخارپرکردن -آب پز کردن

ايمن ترين شيوه پخت هستند.

به کدام روش هاي غذا پختن، پخت با گرماي خشک مي گويند؟

در پخت غذاها به شکل:

-سرخ کردن -کباب کردن يا بريان کردن تا حد سوختن

که به پخت با گرماي خشک معروف هستند، در مواد خوراکي ماده اي موسوم به AGE (محصولات داراي گليکاسيون پيشرفته) توليد مي شود.

عوارض AGE کدام است؟

به گفته محققان مطالعه، ميزان بالاتر AGE با :

-مقاومت انسولين -فشار بر سلول هاي بدن -التهاب

مرتبط است. اينها از موارد مشکل ساز در شرايط ريسک ابتلا به ديابت هستند.

انسولين هورموني است که به قند خون کمک مي کند وارد سلول ها شده و انرژي توليد کنند. بدون انسولين، يا با وجود مقاومت انسولين، قند بيشتري در خون باقي مي ماند. اين وضعيت مي تواند منجر به مشکلات جدي براي:

-قلب-چشم ها-کليه ها

و ساير اندام شود.

دکتر جمي اوريباري، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره مي گويد: «زمانيکه افراد مبتلا به بيماري هاي مزمن نظير ديابت نوع2 يا زوال عقل را بررسي مي کنيم معمولا داراي رژيم غذايي با AGE بالا يا پايين هستند، حال افرادي که داراي رژيم غذايي AGE پايين هستند داراي علائم کاهش التهاب نيز هستند.»

محققان معتقدند رژيم غذايي غربي که معمولا داراي ميزان بالاي AGE است در ريسک ابتلا به ديابت نوع2 نقش دارد.

در اين مطالعه، محققان شرکت کنندگان را به يکي از دو گروه رژيم غذايي تخصيص دادند:گروه رژيم غذايي با AGE عادي با 49 نفر؛ و گروه رژيم غذايي با AGE پايين متشکل از 51 نفر. سن تمامي شرکت کنندگان حداقل 50 سال بود. اين افراد حداقل داراي دو مورد از 5 مشکل سلامت بودند يا به خاطر اين مشکلات تحت درمان دارويي قرار داشتند:

-اندازه زياد دور کمر (101 سانتيمتر براي مردان و 89 سانتيمتر براي زنان)؛-فشارخون بالا؛ کلسترول (خوب) HDL پايين؛ تري گليسيريد بالا (نوعي چربي خون)؛ يا افزايش ميزان قند خون به هنگام ناشتا.


به گروه AGE پايين در مورد نحوه پايين آوردن ميزان AGE در غذايشان آموزش داده شد. به آنها گفته شد تا از خوردن غذاهاي سرخ شده، بريان شده يا کباب شده خودداري کنند. در عوض، آنها را ترغيب به مصرف غذاهاي جوشانده، بخارپز يا آب پز کردند (به عبارت ديگر غذايشان را با آب بپزند).

شرکت کنندگان گزارش غذايي سه روزه شان را تکميل مي کردند. رژيم غذايي گروه با AGE پايين هفته اي دو بار چک مي شد. به گروه داراي AGE عادي آموزش داده شد که روند پخت هميشگي شان را دنبال کنند. اين مطالعه يک سال به طول انجاميد.

به گفته اوريباري، «در گروه با ميزان AGE پايين، تمامي پارامترهاي استرس و التهاب بهبود يافته بود. همچنين مقاومت انسولين کاهش يافته و وزن بدن اين گروه هم تا حدودي کاهش يافته بود.»






منبع:mehrnes.com


http://www.CheKhabar.ir/News/40554/سالم ترين روش پخت غذا کدام است؟
بستن   چاپ