ردپاي دروغ هاي قلبي در فيلم هاي ايراني!
يکشنبه 15 شهريور 1394 - 2:43:11 PM
5 باور نادرست درباره مشکلات قلبي که در فيلم ها و سريال ها زياد مي بينيد. شايد بشود گفت بيماري هاي قلبي بيشتر از هر بيماري ديگري مورد توجه سينماگران بوده و در خيلي از فيلم ها ردپايي از آنها مي توان يافت. اينجاست که سينما خودش مي شود يک رسانه مهم براي آموزش درباره سلامت قلب.


1- فقط مردها سکته قلبي مي کنند
نادرست است. چرا در بيشتر فيلم ها هميشه پدر، برادر، عمو، دايي يا بقال سر کوچه سکته قلبي مي کنند؟ اگرچه براساس آخرين آمار در بعضي از کشورها سکته قلبي عامل يک پنجم مرگ و مير سالانه در مردان است اما در بعضي از کشورها مانند استراليا سکته قلبي يکي از سه عامل اول مرگ و مير در زنان است. خيلي عجيب است، زنان بيشتر از مردان در اثر سکته قلبي جان خود را از دست مي دهند ولي هنوز همه آن را يک بيماري کاملا مردانه مي دانند. بزرگترين اشتباه خانم ها اينست که سکته قلبي را جدي نمي گيرند؛ بنابراين فشار خون يا کلسترول خونشان را به طور مرتب اندازه گيري نمي کنند و تغييري در سبک زندگي شان نمي دهند.


2- ترس شديد باعث سکته قلبي مي شود
هم درست است و هم نادرست. سکته کردن ناشي از ترس زياد يکي از معروفترين صحنه هايي که در فيلم هاي کمدي و انيميشن هاي مختلف زياد ديده ايم؛ آنقدر زياد که کاملا باورمان شده است که در اثر ترس زياد مي توان سکته کرد اما اينکه ترس زياد مي تواند باعث بروز سکته قلبي شود بستگي به فرد دارد. معمولا در اثر ترس ضربان قلب بالا مي رود. افزايش ضربان قلب هم نياز قلب به اکسيژن را افزايش مي دهد. در يک قلب سالم عروق کرونر توانايي افزايش ظريفت خونرساني را دارند و ميزان خونرساني به ماهيچه قلب را افزايش مي دهند.

با اين حساب، با افزايش تقاضاي قلب براي اکسيژن، ميزان اکسيژن رساني به قلب نيز افزايش مي يابد؛ بنابراين بعيد است فردي با عروق کرونر طبيعي و سالم در اثر ترس دچار سکته شود. در افراد داراي تنگي هاي مهم در عروق کرونر اين افزايش خونرساني در حد افراد طبيعي نيست و ذخيره کافي وجود ندارد. بنابراين ممکن است فرد دچار درد قفسه سينه شود.


3- «قلبم دارد خيلي تند مي زند، الان سکته مي کنم!»
نادرست است. اين باور يکي از باورهايي است که بيشتر در اثر تکرار در رسانه ها و سينما و تلويزيون گسترش پيدا کرده است اما به هيچ وجه صحت ندارد. تغيير تپش قلب در افراد سالم منجر به سکته نمي شود زيرا معمولا سکته قلبي در افرادي اتفاق مي افتد که رگ هاي قلب شان تنگ شده است. با اين وجود، اگر در فردي بيماري قلبي تشخيص داده شده است، انجام کارهايي که باعث افزايش تپش قلب مي شود، مانند دويدن يا بلند کردن بار سنگين مي تواند براي سلامتي فرد مضر باشد و گاهي اوقات در شرايط حاد باعث سکته قلبي شود اما در افراد سالم مشکلي ايجاد نمي کند.


4- بيماران قلبي نبايد ورزش کنند
نادرست است. در بيشتر فيلم هاي سينمايي فرد تا به بيماري قلبي مبتلا مي شودديگر کل فعاليت هاي جسمي و ورزش را کنار مي گذارد چون برايش ضرر دارند! در حالي که در واقعيت بيماران قلبي مي توانند ورزش کنند اما حتما بايد تحت نظارت پزشک معالج باشند.


5- خانم هاي مبتلا به بيماري قلبي نبايد باردار شوند
نادرست است. در بيشتر فيلم ها خانم هاي مبتلا به مشکلات قلبي در حسرت بچه دار شدن هستند. با اينحال، اگرچه بيماري هاي قلبي، به خصوص آنهايي که به دريچه هاي قلبي مربوطند، با توجه به مبتلا شدن هر يک از دريچه ها، شدت، نوع و تعداد مي توانند براي مادر و جنين خطرساز شوند اما به اين معني نيست که خانم هاي مبتلا به بيماري هاي قلبي بايد براي هميشه از احساس مادري محروم شوند زيرا به گفته متخصصان قلب با کنترل مناسب، انجام مشاوره هاي مرتب و منظم قبل از بارداري و مراقب هاي زمان بارداري مي توان سلامت مادر و جنين را حفظ کرد.

گردآوري:گروه فرهنگ و هنر سيمرغ
www.
منبع:مجله تندرستي


مطالب پيشنهادي:
آنجلينا جولي در مراسم اکران "شکست ناپذير" جديدترين اثر او و نگراني هاي بازيگرش!!
آخوند چيني!!
هيتلر خودکشي نکرده است بلکه با معشوغه اش فرار کرده!!
بيوگرافي "برن سات" بازيگر سريال "فاطماگل"
اعتراف هولناک هانيه توسلي!!
http://www.CheKhabar.ir/News/4043/ردپاي دروغ هاي قلبي در فيلم هاي ايراني!
بستن   چاپ