دوپويترن يا بيماري کف دست چيست؟
يکشنبه 14 شهريور 1395 - 3:42:03 AM
چه خبر - انقباض دوپويترن Dupuytren`s contracture

رضا شهريار کامراني, متخصص ارتوپدي درباره بيماري «دوپويترن»، گفت: بيماري دوپويترن بيماري نسج نرم کف دست است که در دهه پنجم و ششم عمر به تدريج خود را نشان مي‌دهد. علت دقيق اين بيماري مشخص نيست اما در اثر تغيير ماهيت برخي از سلول‌هاي کف دست به وجود مي‌آيد. بافت جديد اين خاصيت را دارد که طول آن به تدريج کوتاه مي‌شود و باعث خم شدن انگشتان دست مي‌شود.

dupuytrens.jpg.pngdupuytrens.jpg.png
مراحل انقباض دوپويترن


dupuytrens-contracture.jpgdupuytrens-contracture.jpg
انقباض دوپويترن


اين بيماري تمايل دارد که بيشتر انگشتان حلقه و کوچک را درگير کند اما ممکن است هر کدام يا هر تعداد از انگشتان را درگير کند. در بسياري از موارد اين بيماري دو طرفه است اما معمولا در زمان‌هاي متفاوتي درگيري شروع مي‌شود.

شخص در بيماري دوپويترن درد ندارد و در ابتدا متوجه گره‌ها يا بافت‌هاي طناب مانندي در کف دست خود مي‌شود. اين بافت به آهستگي افزايش مي‌يابد و به تدريج باعث خم شدن انگشتان محاذات خود مي‌شود. بيمار ميتواند انگشت خود را به طور کامل خم کند اما قادر نيست آن را به طور کامل باز کند.

شيوع دوپويترن در چه کساني بيشتر ديده مي شود؟-مردان-بيماران ديابتي -در کساني که داروهاي ضد تشنج استفاده مي‌کنند شيوع دوپويترن در کدام کشورها بيشتر است؟

اين بيماري در کشورهاي اروپايي به خصوص در کشورهاي اسکانديناوي شيوع فراواني دارد و هر چه از نظر جغرافياي از اين کشورهاي دور مي‌شويم اين شيوع کاهش مي‌يابد. به همين علت در ايران اين بيماري چندان شايع نيست و بيراه نيست که آن را يک بيماري بيگانه بناميم. اگر چه اين بيماري يک بيماري ارثي است ولي به علت شيوع پايين آن در ايران معمولا بيماران نمي توانند سابقه فاميلي را بيان کنند.

روش تشخيص دوپويترن چيست؟

تشخيص اين بيماري صرفا باليني است و کليه آزمايشات و اقدامات تشخيصي طبيعي است.

درمان دوپويترن چگونه است؟

عليرغم سير کند اين بيماري هيچ درماني براي پيشگيري از پيشرفت آن وجود ندارد. متاسفانه ماساژ، فيزيوتراپي و يا تزريق کورتون نمي‌تواند در سير آن تغيير ايجاد کند. تنها درمان اين بيماري عمل جراحي است اما با توجه به امکان عود بيماري بعد از عمل جراحي پيشنهاد مي‌شود در مراحل اوليه فقط بيمار را تحت نظر داشت.

زمان مناسب براي عمل جراحي چه زماني است؟

زمان مناسب براي عمل جراحي وقتي است که کف دست ديگر بطور مستقيم روي ميز قرار نگيرد يا به بيان ديگر زماني که هنگام سجده کردن بيمار نتواند کف دست خود را روي زمين قرار دهد. از نظر باليني معادل اين حالت عبارت است از خم ماندن انگشت با زاويه 30 درجه. در اين هنگام با عمل جراحي و برداشتن بافت نا به جا و تغيير ماهيت داده از کف دست، بيماري درمان مي‌‌شود.

اگر چه احتمال عود بعد از عمل جراحي در اين بيماري وجود دارد اما سير آن کند است و هر چه در سن بالاتري ديده شود امکان نياز به عمل جراحي مجدد کمتر مي‌شود. به طور کلي اين بيماري يک بيماري با سير کند و با نتايج خوب درماني است اما بايد در زمان مناسب براي درمان جراحي اقدام شود.






منبع:farsnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/40163/دوپويترن يا بيماري کف دست چيست؟
بستن   چاپ