قطره چشم, بيني, گوش و پمادها را چگونه استفاده کنيد؟
پنجشنبه 11 شهريور 1395 - 7:43:21 PM
چه خبر - براي استفاده بهينه از قطره ها و پمادها اين موارد را رعايت کنيد تا زودتر و بهتر تاثير کنند:

- تا حد امکان از تماس پماد و قطره‌ها با بخش سالم بدن ممانعت کنيد. مثلا اگر پمادي را براي دست‌نوشته‌اند به صورت ماليده نشود.

- اگر از هرکدام از اشکال پماد يا قطره استفاده کرديد درپوش آن را گذاشته و احتياط کنيد که ظرف دارو به بدن يا هر جاي ديگر برخورد نداشته باشد تا آلوده نشود. در صورت برخورد اين اشکال دارويي با بدن از شستن آنها با آب خودداري کنيد.

- براي چکاندن قطره چشمي بنشينيد يا دراز بکشيد و سر را به عقب داده و پلک پاييني خود را به پايين کشيده تا فضايي بازگردد، سپس قطرات لازم را به درون اين فضا چکانيده و چشم خود را ببنديد. سعي کنيد که پلک نزنيد. براي يک دو دقيقه گوشه چشم، نزديک‌بيني را بفشاريد تا قطره در محوطه چشم باقي بماند. اگر در حين استفاده از اين ترکيبات متوجه تغيير رنگ يا ايجاد ذراتي شديد که در ابتداي استفاده وجود نداشته، دارو را مصرف نکنيد.

- براي قطره‌هاي گوش بايد کانال گوش را که مارپيچ است به مسير مستقيم تبديل کنيم تا دارو به تمام گوش برسد. براي اين کار در کودکان لاله گوش را به پايين و عقب و در بالغين به بالا و عقب بکشيد. پس از چکاندن براي چند ثانيه سر را کج نگه‌داريد که قطره‌ها بيرون نريزد. پس از چکاندن قطرات لازم است براي مدتي دارو در گوش بماند که در اين صورت طبق دستور پزشک لازم به استفاده از تکه‌اي پارچه کتان يا بستن گوش با برآمدگي پاييني آن است. اگر قطره سرد يا گرم‌تر از بدن باشد مي‌تواند ايجاد تحريک و حتي سرگيجه نمايد. براي ممانعت از اين شرايط مي‌توان قطره‌چکان را درون دست‌ها چنددقيقه‌اي نگه‌داشت تا به ‌دماي بدن برسد.

- قطره بيني را مي‌توان به دو روش استفاده کرد. در روش اول سر را به سمت عقب داده و قطرات لازم را به درون سوراخ بيني مي‌چکانيد. سر را براي پنج تا 10 دقيقه در حالت خميده به عقب نگه مي‌داريد. اين مدت به‌آرامي نفس بکشيد. تنفس شديد مي‌تواند دارو را به سمت حلق کشانده، اثر دارو را کم کند و باعث بروز سرفه شود. در روش دوم در حالت سجده قرارگرفته و تا حد امکان سر را به سمت جلو خم مي‌کنيد. سپس قطرات لازم را چکانده و براي دقايقي در اين حالت مي‌مانيد. اين روش بهتر تحمل مي‌شود اما براي انجام نياز به نشستن روي زمين است.

- پماد سوختگي براي تمام سوختگي‌ها و در تمام نقاط بدن قابل استفاده نيست. هيچ‌گاه اين پمادها را بدون دستور پزشک استفاده نکنيد، بالاخص در سوختگي‌هاي صورت و در کودکان که به‌دليل پوست نازک ممکن است خطر آسيب و مسموميت به همراه داشته باشد.

دکتر بهروز هاشمي, فلوشيپ سم‌شناسي باليني و مسموميت‌ها






منبع:salamatnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/40005/قطره چشم, بيني, گوش و پمادها را چگونه استفاده کنيد؟
بستن   چاپ