ميوه‌ها و سبزيجات لکه‌دار براي ما ضرر دارند يا بي ضررند؟!
پنجشنبه 11 شهريور 1395 - 3:41:39 AM
چه خبر - تاثير پاتوژن ها يا عوامل بيماري زايي ميوه ها و سبزيجات بر انسان

بسياري از ما به دنبال ميوه‌ها و سبزيجاتي هستيم که لکه نداشته باشند. وجود لکه‌ها و قسمت‌هاي نرم در ميوه‌ها و سبزيجات اين تصور را در ما به وجود مي‌آورند که محصولات، تازه نيستند و مهم‌تر اين که شايد زياد سالم نباشند.معمولا ميزان زيادي از ميوه‌ها و سبزيجات به خاطر وجود چنين لکه‌هايي، دورريخته مي‌شوند، اما محققان کاليفرنياي جنوبي مي‌گويند ميوه‌ها و سبزيجات لکه‌دار براي ما ضرري ندارند و ديدگاهي که نسبت به اين دسته از محصولات وجود دارد بايد از بين برود.

به گفته اين پژوهشگران، پاتوژن‌ها يا عوامل بيماري‌زايي که ميوه‌ها را تحت تاثير قرار مي‌دهند، بر انسان‌ها تاثيري ندارند. اين لکه‌ها در واقع حاصل مبارزه گياه با ميکروب‌ها هستند. گياهان نيز مثل انسان‌ها با ميلياردها قارچ و باکتري همزيستي دارند. برخي از اين ميکروب‌ها براي گياه مفيد واقع مي‌شوند، اما برخي ديگر، پاتوژن‌هايي هستند که حتي در مغازه و در يخچال ما نيز به زندگي با ميوه ادامه مي‌دهند. بيشتر اين پاتوژن‌ها به هيچ وجه ضرري براي ما ندارند.

ميکروب‌هايي که لکه‌هاي نرم در ميوه ايجاد مي‌کنند، معمولا بعد از اين که ميوه از گياه جدا شد، آن را مورد حمله قرار مي‌دهند. اگر هنگام انتقال، ميوه‌ها زخمي شوند، قارچ‌هاي نکروتيک از اين بخش‌هاي زخمي وارد ميوه شده و با کشتن سلول‌ها، مواد مغذي آنها را جذب مي‌کنند و باعث لک‌دار و قهوه‌اي شدن ميوه مي‌شوند.

از آنجا که اين بخش ها، بافت‌هاي مرده و تجزيه شده هستند مزه بدي دارند، اما کافي است اين قسمت‌ها را از ميوه جدا کرده و باقي ميوه را مصرف کنيم. برخلاف پاتوژن‌هاي گياهي، ميکروب‌هايي مثل باکتري E.coli يا سالمونلا، در ميوه لکه‌اي ايجاد نمي‌کنند، اما به طور نامرئي در سطح ميوه وجود دارند. بنابراين به جاي دقت کردن به ظاهر ميوه، بايد در شست و شوي آن دقت کافي به خرج دهيم.





منبع:jamejamonline.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/39958/ميوه‌ها و سبزيجات لکه‌دار براي ما ضرر دارند يا بي ضررند؟!
بستن   چاپ